spot_img

GP ΗΠΑ, SQP: O Verstappen αποκατέστησε την κανονικότητα

Ο Max Verstappen ήταν ο πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές SQP του GP ΗΠΑ που ορίζουν το grid για τον Αγώνα Σπριντ που θα πραγματοποιηθεί αργότερα το βράδυ.

Σε εξαιρετική ημέρα ήταν ο Max Verstappen στο Sprint Shootout του GP ΗΠΑ, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση και έχει τον πρώτο λόγο απόψε για μία ακόμη νίκη σε Αγώνα Σπριντ.

Το Sprint Shootout, η διαδικασία κατά την οποία καθορίστηκε η σειρά εκκίνησης για τον Αγώνα Σπριντ του GP ΗΠΑ, ολοκληρώθηκε με τον Max Verstappen της Red Bull Racing να είναι εκείνος που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο. Ο Ολλανδός όμως έχει τρεις οδηγούς από τρεις διαφορετικές ομάδες να τον ακολουθούν από πολύ μικρή απόσταση. Ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari ήταν δεύτερος, ο Lewis Hamilton της Mercedes ήταν 3ος και ο Lando Norris της McLaren συμπλήρωσε την 4άδα-φωτιά.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #126 για τον κόσμο της Formula 1. 

SQ1

To Sprint Shootout στο Τέξας ξεκίνησε με καλό καιρό και με τα μονοθέσια να βγαίνουν στην πίστα φορώντας, ως γνωστόν, υποχρεωτικά τα μεσαία ελαστικά της Pirelli. Το σκέλος αυτό έχει μικρότερη διάρκεια από τις «κανονικές» κατατακτήριες καθώς οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους 12 λεπτά για να κάνουν τις προσπάθειές τους.

Ο Verstappen ήταν πολύ γρήγορος από το ξεκίνημα και ανέβηκε στην πρώτη θέση με τον πρώτο γρήγορο του, μπροστά από τις Ferrari των Leclerc και Sainz. Ο Ολλανδός έμεινε εκεί μέχρι το τέλος με τον Λεκλέρ να σταματάει 2 χιλιοστά πίσω του. Τις εντυπώσεις έκλεψε ο Albon με τη Williams, o οποίος έκανε τον 3ο χρόνο.

Αυτήν τη φορά ο Alonso ήταν πιο γρήγορος και εξασφάλισε με άνεση την πρόκρισή του για τη συνέχεια, σε αντίθεση με τις χθεσινές κατατακτήριες. Οι πέντε οδηγοί με τους πιο αργούς χρόνους που αποκλείστηκαν από τη συνέχεια ήταν οι Hulkenberg, Magnussen, Bottas, Tsunoda και Sargeant.

SQ2

Στο δεύτερο σκέλος, διάρκειας 10 λεπτών, οι οδηγοί ήταν και πάλι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν τα μεσαία ελαστικά της Pirelli. Ο Verstappen ήταν ο πρώτος οδηγός που έκανε γρήγορο γύρο και φυσιολογικά ανέβηκε στην πρώτη θέση, και πάλι με τις δύο Ferrari των Leclerc και Sainz πίσω του.

Ο Verstappen είχε και τη στιγμή του, όταν αργότερα έκανε τετακέ στη στροφή 9, ευτυχώς χωρίς να ακουμπήσει πουθενά, και επέστρεψε στο γκαράζ της Red Bull. Στα τελευταία λεπτά όλοι έκαναν τις τελικές τους προσπάθειες και οι πέντε οδηγοί που δεν κατάφεραν να περάσουν στη συνέχεια ήταν οι Ricciardo, Alonso, Ocon, Stroll και Zhou.

SQ3

Στο μόλις 8 λεπτών Q3 οι οδηγοί της 10άδας έπρεπε να χρησιμοποιήσουν υποχρεωτικά τα ελαστικά με τη μαλακή γόμα για να διεκδικήσουν τις θέσεις τους στην εκκίνηση του Σπριντ. Παρότι όμως τα χρονικά περιθώρια ήταν στενά, στα πρώτα τρία λεπτά κανείς δεν βγήκε στην πίστα. Αυτό σήμαινε ότι όλοι θα έκαναν μία μοναδική γρήγορη προσπάθεια.

Ο Max Verstappen ήταν και πάλι εκείνος που ξεκίνησε πρώτος το γρήγορο γύρο του, με τους υπόλοιπους να ακολουθούν. Ο Ολλανδός αυτήν τη φορά δεν έκανε λάθη και εξασφάλισε την εκκίνηση από την πρώτη θέση, με χρόνο 55 χιλιοστά του δευτερολέπτου καλύτερο από του Charles Leclerc, Ο Lewis Hamilton ήταν 3ος και ο Lando Norris ήταν 4ος, με μόλις 1 δέκατο να χωρίζει τους τέσσερις αυτούς οδηγούς. Ακολούθησαν οι Piastri, Sainz, Perez, Russell, Albon και Gasly.

Ο Αγώνας Σπριντ θα ξεκινήσει στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας).

Αποτελέσματα

sqp

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles