spot_img

GP Ισπανίας FP3: Η απάντηση του Verstappen

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 του GP Ισπανίας, με την μάχη που θα δούμε στις κατατακτήριες να αναμένεται μεγάλη.

Ο καιρός ήταν για ακόμα μια φορά εντυπωσιακός πάνω από το Circuit de Catalunya, με τις θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα. Οι οδηγοί είχαν 60 λεπτά μπροστά τους ώστε να βελτιστοποιήσουν την απόδοση των μονοθεσίων τους και να ετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τις κατατακτήριες.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 8 Μαΐου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Ολλανδός μπήκε στα τελευταία λεπτά με τη μαλακή γόμα ελαστικών και έκανε αυτό που δεν είχε καταφέρει την Παρασκευή. Έχοντας καθαρή πίστα και σε κατάλληλες συνθήκες σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:17.835 και πήρε την 1η θέση στο FP3. Ως αποτέλεσμα έβαλε φωτιά στην μάχη για την pole position καθώς χθες έδειχνε να είναι μισό βήμα πίσω από τις Mercedes. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Lewis Hamilton με την Mercedes, όντας 0.235s πιο αργός. Ο Πρωταθλητής δεν είχε καλό πέρασμα στον τελευταίο του γύρο, όμως σίγουρα έχει επιπλέον ταχύτητα στο τσεπάκι του. Η διαφορά από τον ταχύτερο γύρο της Παρασκευής ήταν μικρή και μένει να δούμε κατά πόσο θα πέσουν οι χρόνοι στις κατατακτήριες.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Πορτογαλίας.

Ο Charles Leclerc ήταν εντυπωσιακός με την Ferrari και έκανε ένα εξαιρετικό πέρασμα με τη soft γόμα. Η διαφορά του ήταν κάτω από μισό δευτερόλεπτο από την Red Bull, ενώ ο teammate του, Carlos Sainz, ακολούθησε ακόμα ένα δέκατο πίσω. Η ταχύτητα της SF21 είναι πολύ καλή και μένει να δούμε τι μπορούν να κάνουν στις κατατακτήριες.

Ο Valtteri Bottas με την δεύτερη Mercedes ακολούθησε στην 5η θέση, με τον Φινλανδό να μην βελτιώνει επίσης όσο θα περίμενε. Ο Lando Norris έβαλε την McLaren του στην 6η θέση και μάλιστα είχε έξοδο στον δεύτερο γύρο του στη μαλακή γόμα. Ο Pierre Gasly στην Alpha Tauri ακολούθησε στην 8η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Kimi Raikkonen και Sergio Perez. O Φινλανδός έκανε ένα φοβερό πέρασμα με το δεύτερο σετ της soft γόμας ενώ ο Μεξικανός συνεχίζει να δυσκολεύεται.

Συνολικά είχαμε 6 διαφορετικές ομάδες στις 10 πρώτες θέσεις στο FP3.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

O Fernando Alonso έμεινε εκτός αυτών, καθώς ήταν στην 11η θέση και οκτώ δέκατα από τον ταχύτερο Verstappen. Ταχύτερη Aston Martin ήταν ο Lance Stroll στην 14η θέση μόλις και ένα δέκατο μπροστά από την Williams του George Russell. Όπως ήταν αναμενόμενο οι δύο Haas έκλεισαν την κατάταξη, πάνω από 2 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles