spot_img

GP Ισπανίας Jerez Race: Μεγάλη νίκη για τον Pedrosa

O Dani Pedrosa ήταν ο μεγάλος νικητής του Ισπανικού GP στη πίστα της Jerez και έγινε ο τρίτος νικητής στους τέσσερις πρώτους αγώνες.

Ο Ισπανός αναβάτης της Honda, έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση και είχε τρομερό ρυθμό κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα από τον Marc Marquez, ο οποίος είχε σκληρό πίσω ελαστικό για να επιτεθεί στο τέλος του αγώνα. Όμως, ο πρωταθλητής μόνο χαρούμενος πρέπει να είναι, καθώς μείωσε τη διαφορά στη βαθμολογία.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Jorge Lorenzo και έδωσε έναν λόγο στη Ducati να χαμογελά. Ο Ισπανός είχε πολύ καλό ρυθμό και ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο.

Ο Johann Zarco ήταν η πρώτη Yamaha παίρνοντας μια εξαιρετική 4η θέση, ενώ οι Vinales και Rossi δεν είχαν καθόλου καλό ρυθμό. Ο Ισπανός βρέθηκε μόλις στην 6η θέση, ενώ ο Ιταλός στην 10η σε έναν κάκιστο αγώνα για τον ίδιο.

Στην εκκίνηση οι δύο Honda έστριψαν στις πρώτες θέσεις, με τον Pedrosa μπροστά από τον Marquez. Στην 3η θέση έστριψε ο Andrea Iannone, με τον Crutchlow στην 4η θέση.

Τρομερή μάχη είχαμε μεταξύ Rossi και Zarco, με τους δύο να δίνουν μεγάλες μάχες, αλλά o Γάλλος πέρασε μπροστά. Μάλιστα, ο αναβάτης της Tech3 πέρασε τους Vinales, Crutchlow και Iannone στον 2ο γύρο για να ανέβει στην 3η θέση. Εκπληκτικοί οι πρώτοι γύροι για τον Zarco.

O Lorenzo ήταν στην ίδια στρατηγική με τον Zarco και προσπέρασε τους Rossi, Vinales και Iannone και ανέβηκε 5ος. Ο Zarco από την άλλη, προσπέρασε τον Marquez για την 2η θέση στη 13η στροφή.

Οι ανακατατάξεις ήταν πολλές, με τον Marquez να ανεβαίνει πάλι 2ος, ο Rossi με τον Dovizioso πέρασαν τους Vinales και Iannone, ενώ ο Crutchlow ήταν πολύ κοντά  στη μάχη του βάθρου. Όμως, ο Βρετανός είχε πτώση στη στροφή 11 και τέθηκε εκτός αγώνα. Στην ίδια στροφή δευτερόλεπτα αργότερα έπεσε και ο Pol Espargaro.

Ο Miller είχε επαφή με τον Bautista στη πρώτη στροφή, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι δύο. Όμως, ο Αυστραλός παραλίγο να δημιουργήσει καυγά, σπρώχνοντας τον αναβάτη της Ducati.

Στην κορυφή, ο Marquez άρχισε να κόβει σιγά σιγά τη διαφορά, με τους Rossi και Dovizioso να δίνουν μάχη για την 5η θέση. Ο Rabat είχε πτώση στη στροφή 2 στον 10ο γύρο, ενώ στην στροφή 11 έπεσε ο Iannone.

O Dovi κατάφερε να περάσει τον Rossi, με τον Ιταλό να κάνει λάθος φρενάρισμα. Στον 11ο γύρο, ο Lorenzo έκανε την επίθεσή του και πέρασε τον Zarco για την τελευταία θέση του βάθρου.

Ο Pedrosa πραγματοποιούσε έναν εξαιρετικό αγώνα και κρατούσε τη διαφορά από τον teammate του στο 1.6s. Οι δύο Honda είχαν ξεφύγει μπροστά, δείχνοντας πως η Jerez τους ταιριάζει απόλυτα.

Η μάχη για την 5η θέση άναψε, με τον Vinales να περνά τους Rossi και Dovizioso, με τον Petrucci να κολλάει πίσω τους. Μάλιστα, ο Ιταλός αναβάτης της Pramac επιτέθηκε και προσπέρασε τον συμπατριώτη του με τη Yamaha.

Στους τελευταίους γύρους, η μάχη έφτανε στο πιο κρίσιμο σημείο για τη νίκη, αλλά και για το τελευταίο σκαλί του βάθρου. Ο Folger από τη μεριά του, προσπέρασε τον Rossi για την 8η θέση. Ο Ιταλός είχε έναν καταστροφικό αγώνα, καθώς έχασε ακόμα μια θέση, αυτή τη φορά από τον Aleix Espargaro.

O Marquez προσπάθησε να κάνει μια τελευταία προσπάθεια για να πλησιάσει, αλλά ο Pedrosa είχε τρομερό ρυθμό και αρκετή ζωή στα ελαστικά του. Έτσι, η διαφορά μεταξύ τους έμεινε πάνω από το 1s.

Τα πράγματα έμειναν έτσι μέχρι το τέλος, με τον Dani Pedrosa να παίρνει μια μεγάλη νίκη στη Jerez και να γίνεται ο τρίτος νικητής στους τέσσερις πρώτους αγώνες.

Στην 2η θέση τερμάτισε ο Marc Marquez, ο οποίος μόνο ευχαριστημένος μπορεί να είναι, ενώ ο Jorge Lorenzo πήρε μια εξαιρετική 3η θέση και το πρώτο του βάθρο με την Ducati.

O Zarco τερμάτισε στην 4η θέση, με τον Dovizioso να συμπληρώνει τη πρώτη 5άδα. Από εκεί και πέρα ακολούθησαν οι Vinales, Petrucci, Folger, Espargaro A, Rossi, Redding, Barbera, Baz, Smith και Abraham.

Αποτελέσματα Αγώνα Jerez

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles