spot_img

GP Ισπανίας QP: Ο Norris πήρε pole-θρίλερ στη Βαρκελώνη απέναντι στον Verstappen

Ο Lando Norris της McLaren Racing ήταν ο πρωταγωνιστής στο QP του GP Ισπανίας παίρνοντας μια pole position που κρίθηκε στα χιλιοστά.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Ισπανίας είχαν για πρωταγωνιστή τον Lando Norris της McLaren, o oποίος μας χάρισε μία εξαιρετική και καθηλωτική μάχη απέναντι στον Max Verstappen της Red Bull Racing.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Ισπανίας στη Βαρκελώνη επιβεβαίωσε τις προσδοκίες και ήταν μία από τις πιο συναρπαστικές περιόδους της χρονιάς, με τους οδηγούς να τα δίνουν όλα μέχρι την τελευταία στιγμή για να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή θέση εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής. Νικητής σε αυτήν τη διαδικασία ήταν ο Lando Norris με τη McLaren, ο οποίος για δεύτερη φορά στην καριέρα του θα εκκινήσει από την pole position. Για να βρεθεί σε αυτήν τη θέση, ο Norris χρειάστηκε να κινηθεί οριακά πιο γρήγορα από τον MAx Verstappen της Red Bull Racing, αφού ο Βρετανός ήταν μόλις 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος.

Ο LEwis Hamilton με τη Mercedes πήρε την τρίτη θέση ενώ ο George Russell ήταν τέταρτος

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Καναδά πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.  

Q1

Οι κατατακτήριες δοκιμές στο Circuit de Catalunya ξεκίνησαν με ένα και μοναδικό δεδομένο: ότι δεν υπήρχε φαβορί για την pole position, με τουλάχιστον 6 οδηγούς να δείχνουν ότι παλεύουν επί ίσοις όροις και με πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους. Καθώς οι συνθήκες και η κατάσταση της πίστας ήταν λίγο-πολύ σταθερές, οι κορυφαίοι συνδυασμοί δεν βιάστηκαν να βγουν στην πίστα και άφησαν να περάσουν τα πρώτα λεπτά προτού κάνουν την εμφάνισή τους.

Ο Lewis Hamilton ήταν εκείνος που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο πρώτο σκέλος, μπροστά από τους Leclerc, Verstappen, Norris και Sainz. Το πραγματικό ενδιαφέρον όμως βρισκόταν στις τελευταίες πέντε θέσεις και στους οδηγούς που θα τις καταλάμβαναν και θα αποκλείονταν από τη συνέχεια. Στο τέλος του Q1 οι πέντε αυτοί οδηγοί ήταν οι Magnussen, Tsunoda, Ricciardo, Albon και Sargeant.

Q2

Το ξεκίνημα του δεύτερου σκέλους των κατατακτήριων είχε αρκετές ομοιότητες με του πρώτου, καθώς το ρολόι άρχισε να μετράει ανάποδα τα 15 λεπτά αλλά μόνο ένα μονοθέσιο, η AMR24 του Lance Stroll, βγήκε στην πίστα. Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά για να εμφανιστούν και οι υπόλοιποι και να γεμίσουν την άδεια πίστα.

Αυτήν τη φορά ήταν ο Max Verstappen εκείνος που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, μπροστά από τους Hamilton (ο οποίος έκανε δύο γρήγορους γύρους), Rusell, Norris, Sainz, Piastri και Leclerc. Και πάλι όμως η διαφορά στράφηκε στις πέντε τελευταίες θέσεις. Στο τέλος του Q2, οι πέντε οδηγοί που έμειναν εκτός της τελικής 10άδας ήταν οι Alonso, Bottas, Hulkenberg, Stroll και Zhou.

Q3

Με τις διαφορές να είναι πολύ μικρές όλο το 3ήμερο, το τρίτο και τελευταί σκέλος των κατατακτήριων αναμενόταν με μεγάλη ανυπομονησία. Οι οδηγοί βγήκαν για την πρώτη τους γρήγορη προσπάθεια, που θα έδινε και τα πρώτα δείγματα των πραγματικών τους δυνατοτήτων. Σε αυτήν τη διαδικασία ο Max Verstappen έστειλε το μήνυμα στους αντιπάλους του, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο, μπροστά από τους Norris, Hamilton, Russell, Sainz και Leclerc. Οι διαφορές ήταν πολύ μικρές – ο πρώτος Φερστάπεν από τον έκτο Leclerc απείχαν λιγότερο από 3 δέκατα του δευτερολέπτου.

Όλα θα κρίνονταν στη δεύτερη και αποφασιστικής σημασίας προσπάθεια των οδηγών. Οι «μονομάχοι» βγήκαν στην πίστα για να τα δώσουν όλα για όλα σε έναν και μοναδικό γύρο με φρέσκα μαλακά ελαστικά. Οι χρόνοι βελτιώθηκαν και η πρωτιά άλλαξε χέρια. Παρότι ο Verstappenβρήκε άλλα δύο δέκατα, ο Λάντο Νόρις με τη McLaren στο τέλος κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα, έστω και για 20 χιλιοστά, και πήρε την pole. Ο Verstappen αρκέστηκε στη 2η θέση, που τον φέρνει στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Οι δύο Mercedes ήταν επίσης πολύ γρήγορες και εξασφάλισαν τις θέσεις 3 και 4, με τον Hamilton μπροστά από τον Ράσελ. Ακολούθησαν οι δύο Ferrari με τον Leclerc στην 5η θέση και τον Sainz στην 6η και στις επόμενες θέσεις κατατάχθηκαν οι Gasly, Perez, Ocon και Piastri.

O αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα QP GP Ισπανίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles