spot_img

GP Ιταλίας: Αυτό είναι το grid του αγώνα

Το GP Ιταλίας έχει με κάθε επισημότητα grid όπως ανακοίνωσε η FIA, αφού ολοκλήρωσε μια σειρά από περίπλoκους υπολογισμούς. 

Αρκετές ώρες μετά το τέλος των κατατακτηρίων δοκιμών, η FIA αφού ολοκλήρωσε τους πολύπλοκους υπολογισμούς της, εξέτασε ενδελεχώς το βιβλίο των αγωνιστικών κανονισμών, ανακοίνωσε το grid του αγώνα. Συνολικά 9 οδηγοί άλλαξαν μηχανικά μέρη στις μονάδες ισχύος τους, κάτι το οποίο τους επέφερε ποινές στη θέση εκκίνησης. Λόγω των πολλών διαφορετικών ποινών, υπήρχαν πολλά διαφορετικά σενάρια σχετικά με την τελική θέση του κάθε οδηγού.

Ο Σαρλ Λεκλέρ που έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές θα εκκινήσει από την 1η θέση και είναι ο μόνος που διατηρεί τη θέση του μετά το Q3. Δίπλα του θα έχει τον Τζορτ Ράσελ της Mercedes-AMG, ενώ πίσω τους στη δεύτερη σειρά είναι οι οδηγοί της McLaren. Oι Πιέρ Γκασλί και Φερνάντο Αλόνσο είναι στις θέσεις 5 και 6, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν εκκινεί εν τέλει από την 7η θέση.

Εντυπωσιακό ντεμπούτο στη Formula 1 για τον Νικ Ντε Βρις, ο οποίος είναι στην 8η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα κλείνουν οι Γκουάνγιου Ζου και Νίκολας Λατίφι. Οι δύο οδηγοί της Aston Martin «κλείδωσαν» στην έκτη σειρά της εκκίνησης και πίσω τους θα έχουν τον Σέρχιο Πέρεζ.

Στις πιο πίσω θέσεις, ο Κάρλος Σάινθ εκκινεί 18ος και ακριβώς πίσω του βρίσκεται ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του αγώνα στην Ολλανδία.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles