spot_img

O Vettel θα αποχαιρετήσει συγκινημένος την αγαπημένη του Monza

Ο Sebastian Vettel αποκάλυψε πως το Grand Prix Ιταλίας θα έχει μεγάλη συναισθηματική σημασία καθώς θα αγωνιστεί για τελευταία φορά σε μια πίστα που αποτελεί σταθμό στην καριέρα του στην Formula.

Ο Vettel πέτυχε την πρώτη και απρόσμενη pole position και νίκη της καριέρας του στη Formula 1 στην πίστα της Monza πίσω το 2008 όταν αγωνίζονταν με την ομάδα της Toro Rosso. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε με την Red Bull Racing με την οποία στην συνέχεια κέρδισε τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα από το 2010 μέχρι και το 2013. Την περίοδο εκείνη σημείωσε ακόμα δυο νίκες στο “Ναό της ταχύτητας”.

Ο Vettel μετά από μια αρκετά απογοητευτική χρονιά με την Scuderia Ferrari το 2019 αποφάσισε να αγωνιστεί με την ομάδα της Aston Martin. Φέτος η ομάδα και με το πλαίσιο των νέων τεχνικών κανονισμών και μονοθεσίων έχει αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες. Ο Vettel και Lance Stroll κάθε Κυριακή παλεύουν σκληρά για να καταφέρουν εντός βαθμολογικής δεκάδας. 

Πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα ο Vettel αποκάλυψε πως μετά το τέλος της σεζόν αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Ο Γερμανός βαδίζει σε αυτό το αγωνιστικό τριήμερο με ανάμεικτα συναισθήματα. Θα αγωνιστεί σε μια απαιτητική πίστα όπου μετράει τρεις συνολικά νίκες στην καριέρα του. 

«Θα είμαι πολύ φορτισμένος συναισθηματικά όταν φτάσω στη Monza μια πίστα όπου κέρδισα τον πρώτο μου αγώνα στην Formula 1 και στην οποία θα αγωνιστώ για τελευταία φορά. Πάντα αγαπούσα αυτό το μοναδικό συναίσθημα της πίστας τις προκλήσεις της και την ενέργεια των οπαδών. Αυτή τη φορά θα βιώσω κάθε στιγμή της έντασης να τρέχεις εκεί. Οι επιρροές και τα χαρακτηριστικά που έχουν τα μονοθέσια θα έχουν πολύ ενδιαφέρον. Ελπίζω να δούμε περισσότερη δράση σε μια πίστα όπου τα προσπεράσματα είναι δύσκολα».   

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του αγώνα στην Ολλανδία.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles