spot_img

GP Ιταλίας FP1: Mercedes και Bottas ανοίγουν τον χορό

Το φετινό GP Ιταλίας ξεκίνησε ιδανικά για τη Mercedes, με τον Valtteri Bottas να είναι ο ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Ο Φινλανδός αξιοποίησε την soft γόμα ελαστικών και σημείωσε έναν χρόνο στο 1:20.703 που τον έφερε στην κορυφή της κατάταξης, ταχύτερο κατά 0.245s από τον ομόσταυλό του, Lewis Hamilton. Τα δύο «μαύρα βέλη» υπερτερούσαν σημαντικά από τους υπόλοιπους, με τον Alexander Albon της Red Bull να ολοκληρώνει τη διαδικασία στην τρίτη θέση, 0.797s μακριά από την κορυφή.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Daniil Kvyat της AlphaTauri, καταγράφοντας τον ταχύτερο χρόνο του με τη medium γόμα ενώ στην πέμπτη θέση ήταν η έτερη Red Bull του Max Verstappen. Ο Ολλανδός είχε μια έξοδο στη Variante Ascari στα πρώτα 35 λεπτά της διαδικασίας, με αποτέλεσμα να βγει η κόκκινη σημαία για ελάχιστα λεπτά. Το μονοθέσιο δεν είχε ιδιαίτερη ζημιά και οι μηχανικοί έβγαλαν τον Verstappen στην πίστα, σχεδόν 23 λεπτά αργότερα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η δεύτερη AlphaTauri βρέθηκε στην έκτη θέση με τον Pierre Gasly, επίσης με τη medium γόμα και 0.964s πίσω από τον Bottas, δείχνοντας κάποια ενθαρρυντικά σημάδια απόδοσης για την ιταλική ομάδα. Ακολούθησαν οι Sergio Perez και Lando Norris της Racing Point και McLaren αντίστοιχα με ακριβώς ίδιο χρόνο, ενώ ο Daniel Ricciardo της Renault σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, με τη medium γόμα. Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Carlos Sainz της McLaren, 1.118s μακριά από την κορυφή.

Αποτελέσματα FP1 του GP Ιταλίας

GP Ιταλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles