spot_img

GP Ιταλίας FP2: Ταχύτερος ο Hamilton, σταθερά μπροστά η Mercedes

Η Mercedes διατήρησε το προβάδισμά της και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Ιταλίας, με τον Lewis Hamilton να είναι ο ταχύτερος.

Ο Βρετανός ήταν ο ταχύτερος της διαδικασίας με χρόνο στο 1:20.192, ξεπερνώντας τον teammate Valtteri Bottas κατά 0.262s. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Lando Norris, ο οποίος για αρκετή ώρα ήταν αρκετά χαμηλά στην κατάταξη αντιμετωπίζοντας ένα πρόβλημα στην κινητήρια μονάδα του, κάνοντας το 1:21.089 στα τελευταία λεπτά του FP2.

Στην τέταρτη θέση ακολούθησε, όπως και στο FP1, μια AlphaTauri, αυτή τη φορά του Pierre Gasly. Ο Γάλλος ήταν 0.929s μακριά από την κορυφή και πάνω από ένα δέκατο ταχύτερος του Max Verstappen, με την έτερη McLaren του Carlos Sainz να ολοκληρώνει τη διαδικασία στην έκτη θέση.

Ο Daniil Kvyat της AlphaTauri σημείωσε τον έβδομο ταχύτερο χρόνο, μπροστά από τον Lance Stroll. Το απόγευμα ολοκληρώθηκε με μια μικρή βελτίωση για τη Ferrari, η οποία τερμάτισε μέσα στην πρώτη δεκάδα ελεύθερων δοκιμών για πρώτη φορά μετά την Βαρκελώνη, με τον Charles Leclerc να κάνει τον ένατο χρόνο, 1.311s πίσω από τον Hamilton. Παρά τη βελτίωση αυτή, ο Μονεγάσκος είχε πολλά προβλήματα με την οδηγησιμότητα της SF1000, χάνοντας σχεδόν τον έλεγχο στην πρώτη στροφή Lesmo. Τη πρώτη δεκάδα έκλεισε η δεύτερη Racing Point με τον Sergio Perez.

Ο Esteban Ocon της Renault ακολούθησε στην 11η θέση, με τον ταχύτερο χρόνο των Sebastian Vettel, Alex Albon και Daniel Ricciardo να διαγράφεται λόγω υπέρβασης των ορίων της πίστας στην Parabolica· ολοκλήρωσαν τη διαδικασία στις θέσεις 12, 14 και 15 αντίστοιχα, με τον Vettel μάλιστα να χάνει τον έλεγχο στην έξοδο από την Lesmo 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Antonio Giovinazzi ήταν ο ταχύτερος για την Alfa Romeo στη 13η θέση, με τον Kevin Magnussen της Haas στη 16η, μπροστά από από τον Kimi Raikkonen και τον teammate Romain Grosjean.

Ο Nicholas Latifi ήταν 19ος με τη Williams ενώ ο George Russell, έχοντας δώσει το μονοθέσιό του στον Roy Nissany για το FP1, ολοκλήρωσε την τελική κατάταξη.

Η διαφορά της Mercedes από τους υπόλοιπους φαίνεται αρκετά σημαντική στην πίστα της Monza, με ή χωρίς το party mode. Αναμένουμε τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, ελπίζοντας να μην αντικρίσουμε και πάλι τις τραγελαφικές πρακτικές που εφάρμοσαν οι ομάδες σχετικά με το slipstreaming μόλις έναν χρόνο πριν.

Αποτέλεσμα FP2 του GP Ιταλίας

GP Ιταλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles