spot_img

GP Ιταλίας FP1: O Verstappen δείχνει το δρόμο

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Ιταλίας σε μία διαδικασία που οι ομάδες ασχολήθηκαν αποκλειστικά με τη συλλογή δεδομένων.

Η μάχη του Grand Prix Ιταλίας της Formula 1 στη μαγευτική Μόντσα ξεκίνησε με το FP1 να ολοκληρώνεται δίχως απρόοπτα. Το τελευταίο αγωνιστικό τριήμερο της σεζόν επί ευρωπαϊκού εδάφους είναι γεγονός, με ομάδες και οδηγούς να έχουν μπροστά τους μια μεγάλη πρόκληση.

Ταχύτερος μετά τα πρώτα 60 λεπτά δράσης στο Grand Prix Ιταλίας ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing. O Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε το 1:22,657 με τη σκληρή γόμα ελαστικών και ήταν ταχύτερος από τον Carlos Sainz της Scuderia Ferrari. Η μεταξύ τους διαφορά ήταν μόλις 0,046 δευτερόλεπτα, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά μεταξύ τους. Τρίτος ήταν ο Sergio Perez της Red Bull Racing, o οποίος είχε διαφορετικό αεροδυναμικό πακέτο από τον teammate του.

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ολλανδίας. 

Στην 4η θέση ήταν ο Charles Leclerc, ο οποίος πέρασε αρκετή ώρα στο γκαράζ με προβλήματα στο μονοθέσιό του. Στην 5η θέση ήταν ο George Russell για λογαριασμό της Mercedes-AMG, ενώ ταχύτερος οδηγός της Aston Martin ήταν ο Fernando Alonso στην 6η θέση. Ο Ισπανός χρησιμοποίησε τη μεσαία γόμα ελαστικών ενώ ο 7ος Λάντο Νόρις είχε τη μαλακή γόμα ελαστικών.

Ο Lewis Hamilton πάλευε με το μονοθέσιό του σχεδόν σε κάθε στροφή στο FP1, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Yuki Tsunoda της Scuderia AlphaTauri και Alex Albon της Williams.

Λόγω των περιορισμένων σετ ελαστικών, η πλειονότητα των οδηγών χρησιμοποίησε μόλις ένα σετ κατά τη διάρκεια του FP1. Οι Red Bull Racing, Ferrari και Mercedes ήταν οι μοναδικές ομάδες που έβαλαν στα μονοθέσιά τους τη σκληρή γόμα. Η δράση συνεχίζεται στις 18:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Μόντσα.

Αποτελέσματα FP1 GP Ολλανδίας 

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles