spot_img

GP Ιταλίας FP2: Διατηρεί την κορυφή η Ferrari, ταχύτερος ο Sainz

Ο Carlos Sainz διαδέχθηκε τον teammate του, Charles Leclerc, στην πρώτη θέση και ήταν ο ταχύτερος στο FP2 του GP Ιταλίας. 

Ο καιρός παρέμεινε αίθριος στο «ναό της ταχύτητας», με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος να κυμαίνονται στους 27 και 38 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Στα πρώτα λεπτά οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με την πλειοψηφία αυτών να χρησιμοποιεί medium ελαστικά. Την εξαίρεση έκαναν οι Schumacher, Ocon, Ricciardo και Albon, οι οποίοι είχαν τη hard γόμα. Μετά από τις πρώτες γρήγορες προσπάθειες, ο Verstappen βρισκόταν στην κορυφή με χρόνο 1:22.303, μόλις 0,004s μπροστά από το Leclerc. Ο Sainz βρισκόταν στην 3η θέση στα 0,180s μακριά από την κορυφή, με τον Perez να συμπληρώνει την πρώτη τετράδα. Οι Hamilton και Russell είχαν τις θέσεις 5 και 6 αντίστοιχα, ενώ οι Alonso και Ocon έπονταν για λογαριασμό της Alpine.

Ο Bottas έκανε από νωρίς προσπάθεια με soft ελαστικά και σημείωσε τον 4ο χρόνο. Λίγο πριν το μέσο της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών, εμφανίστηκαν και οι υπόλοιποι οδηγοί με soft ελαστικά στην πίστα, για προσομοίωση κατατακτηρίων. Ο Norris ανέβηκε στην 3η θέση, έχοντας απόσταση μόλις 0,035s από την κορυφή. Ο Alonso ήταν στην 5η θέση και ο Albon στην 6η. Ο Verstappen πρόλαβε να κατέβει στο 1:21.807, με την κίτρινη σημαία να εμφανίζεται στο sector 2, καθώς ο Schumacher ακινητοποίησε τη Haas του λίγο πριν τη στροφή 6. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, εμφανίστηκε η κόκκινη σημαία, ενώ απέμεναν περίπου 31 λεπτά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του αγώνα στην Ολλανδία.

Η κανονική ροή της περιόδου συνεχίστηκε 6 λεπτά αργότερα, με τη Ferrari να ανακτά τα ηνία στην κορυφή των χρόνων. Ο Sainz ήταν στην πρώτη θέση με χρόνο 1:21.664, ενώ ο Leclerc βρισκόταν στα 0,193s στην 3η θέση. Αυτές ήταν και οι τελευταίες αξιόλογες γρήγορες προσπάθειες, καθώς οι οδηγοί αναλώθηκαν στην εξάσκηση του ρυθμού αγώνα στο τελευταίο σκέλος του FP2.

Ο Carlos Sainz με Ferrari ήταν στην 1η θέση με χρόνο 1:21.664, μπροστά από το Max Verstappen με Red Bull Racing (2η θέση) κατά 0,143s. Ο Charles Leclerc με Ferrari βρέθηκε στην 3η θέση στα 0,193s πίσω από τον teammate του. Ο Lando Norris (+0,674s) με McLaren είχε ένα καλό πλασάρισμα στην 4η θέση, ενώ ο George Russell (+0,722s) με Mercedes έκλεισε την πρώτη πεντάδα.

Ο Sergio Perez με Red Bull Racing ήταν στην 6η θέση στα 0,730s, με το Lewis Hamilton (Mercedes) να έπεται στην 7η και σε απόσταση 0,839s από τον πρώτο χρόνο. Οι δύο Alpine ήταν και πάλι στην πρώτη δεκάδα, με τον Esteban Ocon να βρίσκεται εκ νέου μπροστά από το Fernando Alonso στις θέσεις 8 και 9 αντίστοιχα. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Alex Albon με Williams. Ο Daniel Ricciardo με McLaren βρέθηκε στην 11η θέση, μπροστά από τις δύο Alfa Romeo των Zhou Guanyu και Valtteri Bottas στις θέσεις 12 και 13 αντίστοιχα.

Η Alpha Tauri δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά στη διαδικασία, έχοντας τον Pierre Gasly στη 14η και το Yuki Tsunoda στη 15η θέση. Την κατάταξη του FP2 συμπλήρωσαν οι Kevin Magnussen (Haas), Sebastian Vettel και Lance Stoll (Aston Martin), Nicholas Latifi (Williams) και Mick Schumacher (Haas).

Αποτελέσματα FP2 GP Ιταλίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles