spot_img

Ποινές για Verstappen, Perez, Sainz και άλλους τρεις στην Ιταλία

Η FIA επισημοποίησε πως οι Max Verstappen, Carlos Sainz και Sergio Perez είναι μεταξύ των οδηγών που θα πάρουν ποινές για την εκκίνηση στο GP Ιταλίας.

Ενόψει του GP Ιταλίας υπάρχουν αρκετοί οδηγοί οι οποίοι θα δεχθούν ποινή θέσεων στη σειρά εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής στην πίστα της Monza. Μία από τις σημαντικότερες είναι αυτή του πρωτοπόρου του Πρωταθλήματος οδηγών, Max Verstappen. Ο Ολλανδός θα αλλάξει μόνο τη Μηχανή Εσωτερικής Καύσης (Internal Combustion Engine – ICE) και θα βρεθεί 5 θέσεις πίσω από αυτή που θα λάβει στις κατατακτήριες του GP Ιταλίας.

Σε ανάλογη κίνηση θα προχωρήσει και ο δεύτερος οδηγός της Red Bull Racing, Sergio Perez. Αυτή θα είναι, όμως, η πρώτη αλλαγή ICE πέρα του ορίου για το Μεξικανό, κάτι που θα του επιφέρει ποινή 10 θέσεων στη σειρά εκκίνησης. Αλλαγές εξαρτημάτων υπάρχουν και στο στρατόπεδο της Ferrari. Ο Carlos Sainz θα χρησιμοποιήσει στο GP Ιταλίας νέα μπαταρία (energy store), νέο MGU-K και νέο κιβώτιο ταχυτήτων, λαμβάνοντας ποινή 20 θέσεων στη σειρά εκκίνησης. Ο Ισπανός δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα βρίσκεται στο τέλος του grid μαζί με το Lewis Hamilton.

Οι υπόλοιπες ποινές για το GP Ιταλίας αφορούν τους Yuki Tsunoda και Valtteri Bottas. Ο Ιάπωνας δέχθηκε την 5η επίπληξη στο GP Ολλανδίας, όταν του χαλάρωσαν τη ζώνη του στο cockpit στην επαναφορά του στην πίστα, λίγο πριν εγκαταλείψει. Η Alpha Tauri συνδύασε την ποινή αυτή με χρησιμοποίηση νέας μονάδας ισχύος, κάτι που θα τον στείλει στις τελευταίες θέσεις. Αναφορικά με τον Bottas, ο Φινλανδός θα έχει στην πίστα της Monza νέα ICE, turbo και MGU-H και θα λάβει ποινή 15 θέσεων στη σειρά εκκίνησης.

Η ακριβής θέση των οδηγών που θα έχουν ποινές στη σειρά εκκίνησης του GP Ιταλίας θα καθοριστεί στις κατατακτήριες του GP Ιταλίας το Σάββατο το απόγευμα στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του αγώνα στην Ολλανδία.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles