spot_img

GP Ιταλίας FP3: Τουλάχιστον βγήκαν στη πίστα

O Felipe Massa βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με την βροχή να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας.

Τα μονοθέσια βγήκαν στη πίστα με 16 λεπτά να απομένουν στο ρολόι, καθώς οι συνθήκες δεν επέτρεπαν στα μονοθέσια να βγουν. Μπορεί όλοι οι οδηγοί να βγήκαν για να πραγματοποιήσουν installation laps, όμως 7 ήταν εκείνοι που συμπλήρωσαν χρόνο.

Ο Felipe Massa ήταν στη κορυφή με χρόνο στο 1:40.660, φυσικά με την γόμα για έντονη βροχόπτωση. Ο Lance Stroll βρέθηκε στην θέση, με τον Nico Hulkenberg να ολοκληρώνει στην 3η.

Συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν από το FP3, όμως προβλέπεται πως στις κατατακτήριες θα έχουμε βρόχινες συνθήκες.

To FP3 ξεκίνησε, όμως οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν για ομαλή διεξαγωγή. Η ένταση της βροχής ήταν τέτοια που ανάγκασε τους αγωνοδίκες να αναβάλουν τη διαδικασία. Όμως, παρά το γεγονός πως δεν είχαμε δράση, το ρολόι κυλούσε καθώς πρόκειται για ελεύθερες δοκιμές.

To αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα με 46 λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ώστε να ελέγξει τις συνθήκες που επικρατούσαν στη πίστα.

Όμως, μετά από δύο γύρους, ο υπεύθυνος από πλευράς FiA, Charlie Whiting, δεν είχε καλή αναφορά από την εμπειρία δύο γύρων στην πίστα με την Mercedes AMG. Με αυτή την εξέλιξη, κανένα μονοθέσιο δεν μπορούσε να βγει στη πίστα, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Το ρολόι έδειχνε 35 λεπτά μέχρι το τέλος της διαδικασίας και σε εκείνο το σημείο έδειχνε πολύ δύσκολο να δούμε μονοθέσιο στην πίστα με τις υπάρχοντες συνθήκες.

Το SC βγήκε και πάλι στη πίστα για μια δεύτερη επιθεώρηση. Φαίνεται όμως, πως οι συνθήκες της πίστας ήταν πολύ καλύτερες και οι αγωνοδίκες αποφάσισαν την έναρξη της διαδικασίας με 16 λεπτά να απομένουν.

Τα πρώτα μονοθέσια βγήκαν στη πίστα με 16 λεπτά να απομένουν για το τέλος του FP3 και όπως ήταν λογικό βγήκαν με τα ελαστικά για βαριά βροχή. Οι συνθήκες ήταν αρκετά δύσκολες, με τους οδηγούς να μην έχουν την αυτοπεποίθηση που θα ήθελαν.

Πολλοί επέστρεψαν στα pit μετά από μόλις έναν γύρο, όμως ο Carlos Sainz ήταν εκείνος που έμεινε για χρονομετρημένη προσπάθεια. Ο πρώτος του χρόνος ήταν στο 1:42.973.

Ο Kvyat ήταν εκείνος που σημείωσε 2ο χρόνο 3.5s πιο αργό από τον teammate του, ενώ ο Marcus Ericsson ήρθε να χωρίσει τις δύο Toro Rosso.

Με 5 λεπτά να απομένουν, ο Hulkenberg έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:41.491, με τις δύο Williams να παίρνουν επίσης χρόνο στις θέσεις 3 και 4. Όμως, ο Massa έμεινε έναν παραπάνω γύρο έξω και ανέβηκε στην θέση με χρόνο 1:40.660, με τον teammate του να κάνει το 1-2 για την Williams.

Οι δύο Ferrari βγήκαν στη πίστα ξανά, αλλά δεν ολοκλήρωσαν χρόνο, με τον Felipe Massa και την Williams να ολοκληρώνουν στη κορυφή του βρεγμένου FP3.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles