spot_img

GP Ιταλίας QP: Έγραψε ιστορία στην Monza o Hamilton

O Lewis Hamilton ήταν διαστημικός στις μαραθώνιες κατατακτήριες και ανέβηκε στην 1η θέση όλων των εποχών στις pole position.

O Βρετανός ήταν σε άλλο επίπεδο καθ’όλη τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών και ήταν κυριολεκτικά ανίκητος. Μία εβδομάδα μετά την ισοφάριση του ρεκόρ, ήρθε να το σπάσει με την 69η pole position, με έναν απίστευτο χρόνο στο 1:35.554. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Max Verstappen ο οποίος ήταν εντυπωσιακός, με τον Daniel Ricciardo να παίρνει την 3η.

Αλλά από την πρώτη σειρά και στην 2η θέση θα εκκινήσει ο Lance Stroll, o οποίος είχε εξαιρετικό ρυθμό και εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ποινές των Red Bull. Στην 3η θέση θα εκκινήσει ο Esteban Ocon με την Force India, ενώ δίπλα του ο Valtteri Bottas.

Μεγάλη απογοήτευση για την Ferrari, με τον Raikkonen να είναι μπροστά από τον Vettel, με τα κόκκινα μονοθέσια να εκκινούν από τις θέσεις 5 και 6.

Με την έναρξη του βροχερού Q1, οι δύο οδηγοί της Mercedes βγήκαν πρώτοι στην πίστα για το καθιερωμένο 18λεπτο της διαδικασίας. Ακολούθησαν αρκετοί οδηγοί, καθώς ήθελαν από νωρίς να βρουν ρυθμό στις δύσκολες συνθήκες.

Ο Hamilton έγραψε το 1:40.128 και έκανε ταχύτερο χρόνο, με τον Vettel να ανεβαίνει στην 2η θέση 2s πίσω του. Ο Romain Grosjean είχε ανέβει στην 3η θέση, όμως με το που συμπλήρωσε χρονομετρημένη προσπάθεια, έχασε τον έλεγχο στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού, χτύπησε στις μπαριέρες και τραυμάτισε σοβαρά το μονοθέσιό του.

Αμέσως βγήκε η κόκκινη σημαία, με τις συνθήκες να χειροτερεύουν.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα ώστε να επιθεωρήσει την πίστα, όμως η δράση δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκινήσει σύντομα. Όμως, η ώρα περνούσε και δεν είχαμε καμία εξέλιξη.

Τα μηνύματα από την μετάδοση, έλεγαν συνεχώς πως ανά 15 λεπτά θα έχουμε νέα ενημέρωση, όμως καμία αλλαγή δεν υπήρξε.

Οι συνθήκες ήταν καλύτερες απ’ότι στο Q1, η πίστα ήταν έτοιμη για πάνω από μία ώρα, όμως καμία απόφαση δεν είχε παρθεί. Είχαν περάσει δύο ώρες και το μόνο που είχαμε ήταν πως ανά 15 λεπτά θα έχουμε νέα ενημέρωση.

Όμως, ο επιμένων νικά στο τέλος, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και άλλα τέτοια πολλά μπορούμε να πούμε, καθώς οι κατατακτήριες θα συνεχιζόντουσαν.

Χρειάστηκαν πάνω από 2 ώρες και 30 λεπτά ώστε να δούμε και πάλι δράση στη πίστα και απέμεναν 13 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωση του Q1.

O Max Verstappen ήταν ο πρώτος που βγήκε στην πίστα και όλοι τον ακολούθησαν σιγά σιγά, με τις συνθήκες να είναι ικανοποιητικές.

O Ολλανδός βελτίωσε τα χρονόμετρα στο 1:38.557, με τον Vettel να βελτιώνει κατά 0.3s και τον Ocon στην 3η θέση. Οι δύο Mercedes όμως, ήρθαν ταχύτατα με τον Bottas να βελτιώνει κατά 0.292s, αλλά ο Hamilton πίσω του ήταν 1 δευτερόλεπτο ταχύτερος και με το 1:36.981 ανέβηκε στην 1η θέση.

Οι χρόνοι έπεφταν συνεχώς, με τις Mercedes να βελτιώνουν κι άλλο το ταχύτερο πέρασμα, ενώ σιγά σιγά είχε φτάσει η ώρα για τα ενδιάμεσα ελαστικά. Οι πρώτοι μάλιστα που τόλμησαν να βάλουν τα πράσινα ελαστικά ήταν οι Alonso & Vettel, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και οι υπόλοιποι.

Ο Alonso δεν έκανε καλό πρώτο χρόνο και πήγε και για δεύτερη προσπάθεια, ενώ ο Vettel βελτίωσε τον ταχύτερο γύρο του, αλλά ήταν 1.1s πιο αργός από τις δύο Mercedes.

To χρονόμετρο έφτασε στο μηδέν και όλοι οι οδηγοί ήταν στη πίστα για να κάνουν νέο χρόνο. Όλοι προσπαθούσαν να βρουν το όριο, με τις συνθήκες να είναι αρκετά δύσκολες για όλους. O Bottas στο τέλος κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας στο 1:32.716.

Από το Q1, αποκλείστηκαν οι Magnussen, Palmer, Ericsson, Wehrlein & o Grosjean.

Στην αρχή του Q2 είδαμε πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές ελαστικών. Αρκετοί οδηγοί επέλεξαν τα ελαστικά για βαριά βροχή και άλλοι με τα ενδιάμεσα.

Ο Verstappen είχε το ταχύτερο πέρασμα στην αρχή του Q2, με τον Hamilton στην 2η θέση, όμως ο Vettel κινήθηκε ταχύτερα όλων. Στον επόμενο γύρο του, ο Γερμανός βελτίωσε κι άλλο την επίδοσή του, γράφοντας το 1:36.787. Ο Hulkenberg ήταν με τα ελαστικά για βαριά βροχή και δούλευε πολύ καλά η στρατηγική του, μιας και είχε ανέβει στην 6η θέση.

Οι δύο Mercedes κατάφεραν να κάνουν γρήγορο πέρασμα, με τον Hamilton να περνά προσωρινά στην 1η θέση, ενώ ο Bottas ήταν στη 3η. Ο Vettel όμως είχε την ταχύτητα και ξαναπέρασε στην 1η θέση με το 1:36.223.

Στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας, όλοι οι οδηγοί βγήκαν με φρέσκια γόμα ενδιάμεσων ελαστικών για να κάνουν τους τελευταίους γρήγορους γύρους τους.

Ο Hamilton κινήθηκε ταχύτατα και ανέβηκε στην 1η θέση με χρόνο 1:35.344, με τον Bottas να ανεβαίνει 2ος. Όλοι οι οδηγοί ήταν σε προσωπικά ταχύτερα περάσματα και οι ανακατατάξεις ήταν τρομερές. Οι δύο Force India ήταν σε ευνοϊκές θέσεις, όπως και ο Hulkenberg, αλλά όλα άλλαξαν αμέσως.

Εντυπωσιακός ο Lance Stroll στην 5η θέση, ενώ τελευταία στιγμή ο Stoffel Vandoorne έκλεψε τη παράσταση και ανέβηκε στην 9η θέση. Την ίδια στιγμή, ο Hamilton βρήκε άλλα 0.6s και βελτίωσε ακόμα περισσότερο τον χρόνο του.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Perez, Hulkenberg, Alonso, Kvyat & Sainz.

To Q3 ξεκίνησε με την βροχή να έχει γίνει πιο έντονη, με όλους τους οδηγούς να είναι στη πίστα με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Στην Mercedes έφεραν τα μονοθέσιά τους για ελαστικά βαριάς βροχής, με τον Verstappen να είναι ο μόνος που είχε βάλει τα ελαστικά βαριάς βροχής. Την ίδια στρατηγική είχαν οι Raikkonen & Ocon.

O Verstappen έγραψε το 1:36.113 για να ανέβει 1ος, με τον Ocon 0.6s πιο αργό και τον Raikkonen 2.2s ακόμα πιο πίσω. Ο Ricciardo όμως, ήταν επίσης σε γρήγορο γύρο και ανέβηκε στην 2η θέση.

Όμως, ήταν η ώρα και των υπολοίπων που είχαν αλλάξει σε βρόχινη γόμα. Ο Hamilton ανέβηκε προσωρινά στην 1η θέση για να έρθει ο Ricciardo για να ανέβει 1ος με τον Ocon να είναι στην 4η θέση. Τρομερές ανακατατάξεις στη βροχερή Monza, με τις Ferrari να είναι στο 8 και 10.

Ο Hamilton κατέβασε τον ταχύτερο χρόνο και ανέβηκε και πάλι στην 1η θέση με το 1:36.913. Τα λεπτά περνούσαν και είχαμε πλέον λιγότερο από 3 λεπτά για το τέλος της διαδικασίας.

Η βροχή ήταν όλο και πιο έντονη και η ναυμαχία της Monza συνεχιζόταν με αμείωτο ρυθμό. Η Mercedes ρίσκαρε και έβαλε τους οδηγούς της για νέο φρέσκο σετ ελαστικών.

Ο Stroll ήταν εντυπωσιακός στις βρόχινες συνθήκες και ανέβηκε στην 5η θέση, ενώ ο Vettel το καλύτερο που μπορούσε ήταν η 7η θέση, με τον teammate του στην 9η.

Το χρονόμετρο είχε μηδενιστεί με τον Raikkonen να είναι μόλις 7ος και δεν είχε άλλη προσπάθεια. Ο Verstappen έκανε νέο ταχύτατο πέρασμα και ανέβηκε στην 1η θέση με χρόνο 1:36.702, ενώ ο Ricciardo έκανε το 1-2 για την Red Bull. O Stroll ήταν μαγικός και ανέβηκε στην 4η θέση, όμως ήταν η ώρα των Mercedes.

O Bottas έκανε τον 6ο χρόνο μόλις, αλλά ο Hamilton ήταν σε άλλο ρυθμό, σε έναν απίστευτο ρυθμό και με το 1:35.554 έσπασε τα χρονόμετρα και πήρε μια μεγάλη pole position για τον αυριανό αγώνα.

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles