spot_img

GP Ιταλίας Race: Θρίαμβος Hamilton στην επική μάχη της Monza

O Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του GP Ιταλίας στη πίστα της Monza, μέσα στην έδρα της Ferrari σε έναν επικό αγώνα ταχύτητας και δράσης.

Ο Βρετανός έκανε τον τέλειο πρώτο γύρο όταν πήγε την εξωτερική του Sebastian Vettel για να πάρει την 2η θέση. Έπειτα πίεζε συνεχώς τον Kimi Raikkonen καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα σε μια μάχη διαφήμιση για το σπόρ και με ένα προσπέρασμα για σεμινάριο στη στροφή 1, πήρε τη νίκη και επέκτεινε τη διαφορά στη βαθμολογία από τον Vettel στους 30 βαθμούς. Αυτή ήταν μια άκρως σημαντική νίκη, νούμερο 68 στη καριέρα του και τρίτη στους τελευταίους τέσσερις αγώνες. Ο Raikkonen ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 2η θέση και η πολυπόθητη νίκη δεν ήρθε για τον Φινλανδό, την οποία κυνηγά από το 2013. Στο πρώτο stint έπαιξε εξαιρετική άμυνα, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Βρετανό. Ο Valtteri Bottas μπορεί να τερμάτισε στην 4η θέση όμως πήρε το βάθρο καθώς ο Max Verstappen είχε ποινή που τον έριξε στην 5η.

Ο Sebastian Vettel ήταν ο μεγάλος χαμένος του σημερινού αγώνα, καθώς η επαφή με τον Hamilton στον πρώτο γύρο του κόστισε και η διαφορά πλέον είναι μεγαλύτερη απ’ότι πριν το καλοκαίρι.

O Romain Grosjean ήταν ο σημερινός Best of the Rest στην 6η θέση, μπροστά τους Esteban Ocon, Sergio Perez, Carlos Sainz και o Lance Stroll που πήρε έναν βαθμό για την Williams.

O Αγώνας

Στην εκκίνηση, ο Raikkonen πετάχτηκε μπροστά και ο Vettel κόλλησε πίσω του και ο Hamilton έμεινε στην 3η θέση όπως έστριψαν στην 1η στροφή ενώ πίσω είχαμε επαφές με τον Hartley να γίνεται σάντουιτς από τον Ericsson και τον Vandoorne και να οδηγείται εκτός αγώνα με σπασμένη ανάρτηση. Πηγαίνοντας στη στροφή 4, ο Hamilton πήγε από την εξωτερική στον Vettel και έστριψαν δίπλα δίπλα, λαλά είχαν επαφή. Ο Vettel έχασε τον έλεγχο και έπεσε στην τελευταία θέση, πληγώνοντας και την αεροτομή του. Επιπλέον είχε ζημιά στο πλαϊνό sidepod. To safety car έκανε την εμφάνισή του, καθώς η πίστα έπρεπε να καθαριστεί. Αρκετοί οδηγοί μπήκαν στα pit για αλλαγή ελαστικών και άλλη για επιδιώρθωση ζημιών.

Ο Raikkonen ήταν στην 1η θέση μπροστά από τον Hamilton και τον Verstappen, με τον Grosjean στην 5η θέση και ακολουθούσαν οι Sainz, Ocon, Stroll, Sirotkin & Alonso.

To SC αποχώρησε στο τέλος του 3ου γύρου με τον Hamilton να επιτήθεται και να περνά στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού τον Raikkonen, όμως ο Φινλανδός με το slipstream και τη δύναμη της Ferrari επιτέθηκε και από την εξωτερική προσπέρασε στη στροφή 4 για να ανέβει και πάλι στη κορυφή.

Ο Βρετανός έμεινε στο δευτερόλεπτο από τον Φινλανδό και ταυτόχρονα άνοιγαν τη διαφορά από τον Verstappen. To συμβάν στην εκκίνηση μεταξύ του οδηγού της Mercedes και τον Vettel ήταν υπό διερεύνηση αλλά οι αγωνοδίκες να αποφασίζουν πως ήταν αγωνιστικό συμβάν. Πράγματι από τις επαναλλήψεις, ο Vettel πατάει στο kerb και με την υποστροφή πέφτει πάνω στον αντίπαλό του, δίχως φυσικά πρόθεση.

Μέχρι τον 10ο γύρο, ο Vettel έχοντας περάσει στην soft γόμα είχε ανέβει στην 11η θέση. Στη κορυφή, η διαφορά δεν είχε ανοίξει πάνω από το 1.5s, με τον Hamilton να μην παρατά για την ώρα τη μάχη και είχε την άνεση να πιέζει τον αντίπαλό του. Πιο πίσω ο Ricciardo έδινε μάχες ρόδα με ρόδα, ενώ είχε και μια μικρή επαφή με τον Gasly στην πρώτη στροφή, αλλά είχε ανέβει στην 12η θέση. Ο Alonso έγινε η δεύτερη εγκατάλειψη της ημέρας, καθώς έχασε δύναμη από τον κινητήρα.

Ο Vettel έπιασε και πέρασε τον Sirotkin για την 10η θέση και έναν γύρο αργότερα προσπέρασε και τον Perez. Ο Magnussen είχε πέσει στην τελευταία θέση, έπειτα από επαφή με τον Ocon στη πρώτη Lesmo στους πρώτους γύρους του αγώνα.

Ο Hamilton ήταν πλέον σταθερά στο DRS του Raikkonen, ενώ στη μάχη για την 3η θέση, ο Bottas πίεζε τον Verstappen για το βάθρο.

Στον 20ο γύρο, η Ferrari έφερ τον Raikkonen στα pit για αλλαγή ελαστικών, ενώ η Mercedes έκανε μπλόφα και άφησε τον Hamilton έξω για έναν επιπλέον γύρο. Ο Βρετανός έμεινε για ακόμα ένα γύρο έξω και έγραψε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα πιέζοντας στο όριο. Αυτό ήταν το πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, με τη στρατηγική και την ταχύτητα των οδηγών να διαμορφώνει τον αγώνα. Ο Raikkonen έπρεπε να απαντήσει και με φρέσκα ελαστικά ξεκίνησε από νωρίς να πιέζει.

Στον 25ο γύρο, ο Hamilton δεν είχε μπει ακόμα και ο Ricciardo είδε τον κινητήρα του να σπάει και έμεινε εκτός αγώνα. Ο Raikkonen ξεκίνησε να μειώνει σταδιακά τη διαφορά, ενώ πλησίαζε σιγά σιγά και τον Bottas. Ταυτόχρονα όμως είχαμε τις πρώτες ψιχάλες να πέφτουν γύρω από τη πίστα για να προσθέσει ακόμα περισσότερο δράμα στον αγώνα. Το VSC δεν βγήκε μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο του Ricciardo και στην Red Bull έφεραν τον Verstappen για αλλαγή ελαστικών στον 26ο γύρο. Ο Bottas έμεινε έξω, ώστε να παίξει άμυνα στον Raikkonen που ερχόταν πίσω του με γοργούς ρυθμούς.

Τελικά ο Hamilton μπήκε στον 29ο γύρο για να βάλει την soft γόμα και βγήκε στην 3η θέση, 5.5s μακριά από τον Raikkonen, αλλά με 9 γύρους πιο φρέσκα ελαστικά. Η Ferrari έφερε εκ νέου τον Vettel για την super-soft γόμα για να πάει μέχρι το τέλος.

Ο Hamilton έπιασε γρήγορα τους οδηγούς μπροστά του, με τον Bottas να παίζει εξαιρετική άμυνα με φθαρμένα ελαστικά στον Raikkonen.  O Φινλανδός έγραφε ταχύτερα προσωπικά περάσματα, κάτι που έδειχνε πως πίεζε στο όριο. Στο τέλος του 36ου γύρου μπήκε τελικά ο Φινλανδός και επέστρεψε στην πίστα πίσω από τον Verstappen αφήνοντας τη μάχη για τη νίκη.

Ο Hamilton έπρεπε να βρει τρόπο να περάσει πλέον τον οδηγό της Ferrari, ο οποίος είχε και έντονη φθορά στο πίσω αριστερά ελαστικό. Ο Hamilton ήταν στο DRS αλλά για την ώρα δεν έδειχνε διάθεση να επιτεθεί, παρά το γεγονός πως στα φρένα ήταν πολύ πιο δυνατός. O Vettel είχε ανέβει πάλι στην 5η θέση και ήταν 14s πίσω από τον Bottas. Όμως στον 42ο γύρο, ο Φινλανδός επιτέθηκε αλλά ο Verstappen έκλεισε τη γραμμή με τους δύο να έχουν επαφή και έφυγε ευθεία στο σικέιν.

Στον 45ο γύρο, ο Hamilton κόλλησε πίσω από τον Raikkonen και με μια εξαιρετική κίνηση από την εξωτερική πήρε την γραμμή και την 1η θέση του αγώνα. Αμέσως άνοιξε τη διαφορά μέχρι τον 50ο γύρο στα 6.5s, ενώ ο Verstappen δέχθηκε ποινη 5s για την επαφή με τον Bottas. O Vettel πλησίαζε συνεχώς και είχε την ευκαιρία να ανέβει μέχρι και στην 4η θέση. Πράγματι, έφτασε γρήγορα τη διαφορά κάτω από τα 5 και είχε επιπλέον δύο βαθμούς στο τσεπάκι του.

Ο Hamilton όμως ήταν αυτό που χαμογέλασε, καθώς με μια εξαιρετική εμφάνιση, πήρε τη νίκη μέσα στην Monza μπροστά από τον Raikkonen και μεγάλωσε τη διαφορά στη βαθμολογία.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles