spot_img

GP Καναδά: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix

Λίγη ώρα απέμεινε για να σβήσουν τα κόκκινα φώτα για το GP Καναδά με τις στρατηγικές που θα ακολουθήσουν οι ομάδες να παίζουν πρωταρχικό ρόλο.

Ο ένατος αγώνας της Formula 1 για το 2022 είναι προ πυλών, με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για μία ακόμα μεγάλη μάχη. Οι κατατακτήριες δοκιμές μας έδωσαν μία ανάμεικτη εικόνα, με αρκετούς οδηγούς να επιθυμούν να πάρουν ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα των 70 γύρων. Το σιρκουί Ζιλ Βιλνέβ στον Καναδά είναι μία διαδρομή όπου προσφέρει συναρπαστικούς αγώνες και πολλές ευκαιρίες για προσπεράσματα.

Πολύ σημαντικός παράγοντας θα είναι η στρατηγική. Η Pirelli έχει φέρει τις πιο μαλακές γόμες της γκάμας της, και με δεδομένο πως η βροχή καθάρισε την πίστα, η πρόσφυση θα είναι ελάχιστη στην αρχή του Grand Prix. Αυτό αναμένεται να ανακατέψει την τράπουλα από πλευράς στρατηγικής των ομάδων, χαρίζοντάς μας ακόμα έναν απρόβλεπτο παράγοντα για απόψε.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αζερμπαϊτζάν.

Η νίκη για ακόμα έναν αγώνα φαίνεται πως θα κριθεί ανάμεσα σε Scuderia Ferrari και Red Bull Racing. Οι δύο ομάδες αυτές όμως έχουν από έναν οδηγό στην κορυφή της κατάταξης που θα παλέψει για τη νίκη. Όλοι οι οδηγοί έχουν τουλάχιστον από ένα φρέσκο σετ για κάθε γόμα ελαστικών, εκτός από την Aston Martin, με τους δύο οδηγούς της να έχουν ένα μόλις χρησιμοποιημένο σετ της μέσης γόμας. Στη μάχη της κορυφής, οι Φερστάπεν και Σάινθ έχουν δύο φρέσκα σετ της σκληρής, ένα της μέσης και τρία της μαλακής γόμας ελαστικών. Ο Σαρλ Λεκλέρ που θα εκκινήσει από τη 19η θέση, έχει δύο φρέσκα σετ της μέσης γόμας και τρία της μαλακής και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τη στρατηγική που θα ακολουθήσει.

Από πλευράς στρατηγικής, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, δίνει ως ιδανική στρατηγική το ένα pit-stop. H καλύτερη λύση είναι η εκκίνηση με τη μέση γόμα ελαστικών, με το πρώτο stint να έχει διάρκεια από 22 έως 28 γύρους. Η αλλαγή που προτείνει είναι στη σκληρή γόμα.

Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική είναι επίσης ενός pit-stop, όμως η Pirelli προτείνει τη χρήση της μαλακής γόμας για την εκκίνηση του αγώνα, με τους οδηγούς να αλλάζουν στη σκληρή γόμα μεταξύ των γύρων 17 και 22. Τεράστια σημασία θα έχει το αν θα δούμε την εμφάνιση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, καθώς μπορεί να ανακατέψει τις στρατηγικές.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles