spot_img

MotoGP Γερμανία: Αλάνθαστος και άπιαστος Fabio Quartararo

Ο Fabio Quartararo ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής κερδίζοντας τον αγώνα του MotoGP στη Γερμανία κι έσπασε το απίστευτο σερί του Marc Marquez.

Ο Fabio Quartararo με Yamaha είδε έναν ακόμα αγώνα να εξελίσσεται ιδανικά για τον ίδιο, καθώς πήρε τη νίκη και είδε τον Francesco Bagnaia να εγκαταλείπει ενώ έδινε μάχη με τον ίδιο για την κορυφή.

Το GP Γερμανίας μετατράπηκε σε ονειρεμένο αγώνα για το Fabio Quartararo, ο οποίος πήρε ακόμα μία άνετη νίκη με τη Yamaha. Ο Γάλλος αναβάτης έδινε μάχη μόλις για 3 γύρους με τον Francesco Bagnaia, όμως ο Ιταλός είχε ακόμα μία πτώση και άφησε χωρίς «παρέα» τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021 στην κορυφή. Πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας βρέθηκε ο Johann Zarco με δορυφορική Ducati στη 2η θέση, ενώ η εργοστασιακή Ducati του Jack Miller συμπλήρωσε το podium.

Ο Aleix Espargaro με Aprilia έχασε στο τελευταίο σκέλος του αγώνα το podium και έμεινε στην 4η θέση, με τους Luca Marini και Jorge Martin με Ducati νε έπονται στις θέσεις 5 και 6 αντίστοιχα. Η εργοστασιακή ΚΤΜ ολοκλήρωσε τον αγώνα με τον Brad Binder στην 7η και το Miguel Oliveira στην 9η θέση. Ανάμεσά τους ήταν ο Fabio Di Giannantonio (8η θέση), ενώ την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Enea Bastianini, αμφότεροι με Ducati.

Ο Marco Bezzecchi με Ducati ήταν στην 11η θέση, με το Raul Fernandez με ΚΤΜ να ακολουθεί στη 12η θέση. Η Yamaha είχε τους Franco Morbidelli και Andrea Dovizioso στις θέσεις 13 και 14 αντίστοιχα. Ο Remy Gardner με ΚΤΜ ήταν ο τελευταίος αναβάτης που βαθμολογήθηκε, ενώ επίσης τερμάτισε και ο Stefan Bradl με Honda. 

Ο αγώνας στο Sachsenring είχε αρκετές εγκαταλείψεις. Πιο συγκεκριμένα, δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι Pol Espargaro (Honda), Maverick Vinales (Aprilia), Takaaki Nakagami και Alex Marquez (Honda), Darryn Binder (Yamaha), Francesco Bagnaia (Ducati) και Joan Mir (Suzuki).

Στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, ο Fabio Quartararo έφτασε τους 172 πόντους, με τον Aleix Espargaro να έχει 138 και το Johann Zarco να ανεβαίνει τρίτος με 111 πόντους. Επόμενος αγώνας στο MotoGP είναι το GP Ολλανδίας το τριήμερο 24-26 Ιουνίου.

Αποτελέσματα GP Γερμανίας 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles