spot_img

GP Καναδά FP3: Ήρθε η βροχή και ο Verstappen είναι στην κορυφή

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 του GP Καναδά για λογαριασμό της Red Bull Racing, με τις κατατακτήριες δοκιμές να είναι αργότερα απρόβλεπτες.

Η βροχή άλλαξε τα δεδομένα στο σιρκουί Ζιλ Βιλνέβ στο FP3 του Grand Prix Καναδά. Η πρόγνωση καιρού επιβεβαιώθηκε και οι ομάδες φόρεσαν τα ενδιάμεσα ελαστικά για βρεγμένο οδόστρωμα. Οι οδηγοί ήρθαν αντιμέτωποι με πολύ απαιτητικές συνθήκες και ελάχιστη πρόσφυση που τους δυσκόλεψαν  αρκετά.

Στην κορφή της κατάταξης ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing. O Ολλανδός έδειχνε να βολεύεται αρκετά πίσω από το τιμόνι της RB19 σε αντίθεση με την Παρασκευή και σημείωσε το 1:23,106. Η επίδοση ήταν αρκετή ώστε να ξεπεράσει τον Charles Leclerc της Scuderia Ferrari για 0,291 δευτερόλεπτα. Οι δυο τους ήταν σε ένα πολύ καλύτερο ρυθμό από τους υπόλοιπους οδηγούς, καθώς ο Fernando Alonso στην 3η θέση ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο πιο αργός.

Εντυπωσιακός ήταν ο Kevin Magnussen στην τέταρτη θέση για λογαριασμό της Haas. Μην ξεχνάμε πως ο Δανός σε ανάμεικτες συνθήκες κατέκτησε την pole position στη Βραζιλία το 2022. Ο Carlos Sainz μπορεί να ήταν στην 5η θέση, ωστόσο προκάλεσε τη μοναδική κόκκινη σημαία του FP3. O Ισπανός έχασε τον έλεγχο στην πρώτη στροφή και πλήγωσε στο εμπρός και πίσω μέρος την SF-23 του.

Εντός της πρώτης 10άδας ήταν οι Pierre Gasly, Lance Stroll, Yuki Tsunoda, Valtteri Bottas και Lewis Hamilton. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes-AMG διαμαρτυρόταν συνεχώς για έλλειψη πρόσφυσης στην πίστα, με το ρυθμό του να είναι δύο δευτερόλεπτα πιο αργός από τον πρωτοπόρο Verstappen.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #116 με την ανάλυση του Grand Prix Ισπανίας. 

Στο τέλος της διαδικασίας η ένταση της βροχής αυξήθηκε σημαντικά, με την πίστα να αλλάζει μορφή και να μοιάζει πλέον με λίμνη. Οι συνθήκες δεν πρόκειται να βελτιωθούν ενόψει κατατακτηρίων. Αυτό αναμένεται να κάνει ακόμη πιο απρόβλεπτη τη μάχη της pole position.

Αποτελέσματα FP3 GP Καναδά

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles