spot_img

GP Καναδά QP: Pole για Verstappen, έκπληξη ο Hulkenberg

Ο Max Verstappen με Red Bull Racing σημείωσε την 3η συνεχόμενη pole position στους τελευταίους αγώνες, με το Nico Hulkenberg με Haas να κάνει την έκπληξη, ακολουθώντας στη 2η θέση.

Οι κατατακτήριες στο Circuit Gilles Villeneuve ήταν απρόβλεπτες, καθώς η δυνατή βροχή που έπεσε στη λήξη του FP3 διατήρησε βρεγμένο το οδόστρωμα σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Αυτό, ωστόσο, δε σταμάτησε το Max Verstappen με Red Bull Racing να κατακτήσει την 3η συνεχόμενη pole position, ένα σερί που εμφανίζεται πρώτη φορά το 2023. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:25.858 κι έφτασε τις 25 pole positions στην καριέρα του στη Formula 1.

Ο Nico Hulkenberg με Haas έκανε την κατάλληλη στιγμή στο Q3 μία άψογη προσπάθεια και σκαρφάλωσε στη 2η θέση, με το Fernando Alonso με Aston Martin να βρίσκεται στην 3η θέση. Η Mercedes-AMG είχε τους Lewis Hamilton και George Russell στις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα, με τον Esteban Ocon με Alpine να πλασάρεται στην 6η θέση.

Η McLaren είχε διπλή παρουσία στο Q3, με το Lando Norris να τερματίζει στην 7η θέση και τον Oscar Piastri να έπεται στην 9η. Ανάμεσά τους ήταν ο Carlos Sainz με Scuderia Ferrari, ενώ ο Alex Albon με Williams ολοκλήρωσε τις κατατακτήριες στη 10η θέση.

Οι Charles Leclerc (Scuderia Ferrari) και Sergio Perez (Red Bull Racing) ήταν αρνητικές εκπλήξεις, καθώς περιορίστηκαν στις θέσεις 11 και 12 αντίστοιχα. Ο Lance Stroll με Aston Martin απογοήτευσε στις κατατακτήριες του εντός έδρας αγώνα του κι έμεινε στη 13η θέση. Ο Kevin Magnussen με Haas ολοκλήρωσε τη διαδικασία στη 14η θέση και ο Valtteri Bottas στη 15η θέση.

Η Alpha Tauri είχε εκτός από το Q1 και τα δύο μονοθέσιά της, με το Yuki Tsunoda να περιορίζεται στη 16η και το Nyck De Vries στη 18η θέση. Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Pierre Gasly με Alpine (17η θέση), με την τελευταία του προσπάθεια να εμποδίζεται από τη Ferrari του Sainz. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Logan Sargeant (Williams) και Zhou Guanyu (Alfa Romeo).

Q1

Το οδόστρωμα παρέμεινε βρεγμένο, όπως και στο FP3 νωρίτερα. Οι θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος κυμαίνονταν στους 16 και 18 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα στο ξεκίνημα της περιόδου.

Οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με intermediate ελαστικά για τις πρώτες τους προσπάθειες. Ο Zhou ακινητοποιήθηκε προσωρινά, λόγω μηχανικού προβλήματος, με την κόκκινη σημαία να εμφανίζεται μετά τα πρώτα 3 λεπτά για πολύ λίγο. Η κορυφή στο πρώτο μισό του Q1 εναλλασσόταν μεταξύ των Alonso και Verstappen, με τους Leclerc, Hamilton και Ocon να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. 

Αντίθετα, οι οδηγοί που έμεναν εκτός, για την ώρα, ήταν οι Bottas, Hulkenberg, Piastri, Sargeant και Tsunoda. Η αγωνιστική γραμμή γινόταν όλο και πιο γρήγορη, με την κατάταξη να έχει αρκετές αλλαγές. Ο Russell έπεσε μέχρι τη 19η θέση, για να ανέβει τέταρτος, ενώ απέμεναν 5 λεπτά.

Η λήξη της πρώτης περιόδου βρήκε το Verstappen στην κορυφή, τον Alonso να έπεται δεύτερος, οι Hamilton και Russell ακολουθούσαν και ο Leclerc ήταν στην 5η θέση. Από την άλλη πλευρά, οι Tsunoda, Gasly, De Vries, Sargeant και Zhou έμειναν εκτός συνέχειας. Ο Gasly βρήκε ως εμπόδιο το Sainz στην τελευταία στροφή, με το ενδεχόμενο ποινής για τον Ισπανό να είναι ορατό.

Q2

Η έναρξη του Q2 βρήκε την πίστα γεμάτη από τα 15 μονοθέσια, υπό το φόβο εμφάνισης βροχής. Ο Albon με Williams πήρε το ρίσκο να βγει με ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα (slick). Το πρώτο σετ χρόνων βρήκε το Verstappen επικεφαλής της κατάταξης, ο Piastri σκαρφάλωσε στη 2η θέση και ο Alonso ήταν στην 3η. Ο teammate του Ισπανού, Stroll, είχε μία έξοδο και απέφυγε οριακά μία μεγάλη επαφή με τον τοίχο. Ο Καναδός δε σημείωσε χρόνο και ήταν προσωρινά εκτός δεκάδας, μαζί με τους Bottas, Norris, Hulkenberg και Hamilton.

Το πλεονέκτημα των slick ελαστικών εκμεταλλεύτηκαν αρκετοί οδηγοί, με τη McLaren να ανεβαίνει με τους Norris και Piastri στις θέσεις 3 και 4 αντίστοιχα, ενώ οι Hamilton, Leclerc και Perez έδιναν μάχη για είσοδο στη δεκάδα. Η βροχή επέστρεψε στην πίστα, συνεπώς τα intermediate ελαστικά τοποθετήθηκαν εκ νέου στα μονοθέσια. Ωστόσο, δεν είχαν κατάλληλη θερμοκρασία, κάτι που κράτησε εκτός του Q3 τους Leclerc και Perez, μαζί με τους Stroll, Magnussen και Bottas.

Q3

Οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με intermediate ελαστικά, στην προσπάθειά τους να σημειώσουν χρόνο, πριν εμφανιστεί και πάλι η βροχή στο Circuit Gilles Villeneuve. Ο Verstappen οριοθέτησε το ρυθμό με χρόνο 1:27.059, ο Alonso ήταν δεύτερος, με τη Mercedes να έπεται στις θέσεις 3 και 4 με τους Hamilton και Russell αντίστοιχα. Ο Verstappen κατέβηκε στο 1:25.858, ενώ ο Hulkenberg πρόλαβε οριακά να ανέβει δεύτερος, πριν την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας.

Ο Piastri είχε έξοδο στη στροφή 7 και έμεινε ακίνητος εντός πίστας, με το χρονόμετρο να σταματά στα 7 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα. Στην επανεκκίνηση της περιόδου, το οδόστρωμα ήταν αρκετά πιο βρεγμένο, με τους οδηγούς να αδυνατούν να βελτιώσουν τις προσπάθειές τους.

Ο Verstappen πήρε ακόμα μία pole position, με το Hulkenberg να κάνει τη μεγάλη έκπληξη στη 2η θέση. Ο Alonso ήταν 3ος, μπροστά από τις Mercedes των Hamilton (4η θέση) και Russell (5η θέση). Ο Ocon ήταν στην 6η θέση, η McLaren είχε τους Norris και Piastri στις θέσεις 7 και 9 αντίστοιχα, ενώ ο Sainz ήταν 8ος ανάμεσά τους και ο Albon συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Αποτελέσματα QP GP Καναδά

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles