spot_img

GP Καναδά QP: Επίδειξη δύναμης από Verstappen

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Καναδά, παίρνοντας μία μεγάλη pole position για τον αγώνα της Κυριακής. Φανταστική επίδοση από τον Fernando Alonso της Alpine.

Ο Max Verstappen ήταν ένα επίπεδο παραπάνω από τους υπόλοιπους οδηγούς στις κατατακτήριες του GP Καναδά, παίρνοντας εύκολα την pole position. Οι Ισπανοί Fernando Alonso και Carlos Sainz συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα.

Ο Max Verstappen με Red Bull Racing έκανε επίδειξη δύναμης στη βροχή, επιβεβαιώνοντας την κλάση του σε αυτές τις συνθήκες. Ο Ολλανδός ήταν άπιαστος σε όλες τις περιόδους, σημειώνοντας χρόνο στο 1:21.299. Οι Ισπανοί Fernando Alonso με Alpine και Carlos Sainz με Ferrari ακολούθησαν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα, έχοντας 0,6s και 0,8s διαφορά από την κορυφή. Ο Lewis Hamilton με Mercedes βρέθηκε στην 4η θέση, με τη Haas να έχει εκπληκτική επίδοση. Ο Kevin Magnussen ήταν μπροστά από τον Kevin Magnussen στις θέσεις 5 και 6 αντίστοιχα.

Ο Esteban Ocon με Alpine ήταν πολύ πίσω σε σύγκριση με τον teammate του και βρέθηκε στην 7η θέση, μπροστά από τον George Russell (8η θέση). Ο οδηγός της Mercedes ρίσκαρε στο τέλος με στεγνά ελαστικά, χωρίς να έχει αποτέλεσμα η επιλογή του. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Daniel Ricciardo με McLaren και Guanyu Zhou με Alfa Romeo.

Ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo τερμάτισε ακριβώς πίσω από τον teammate του στην 11η θέση, με τον Alex Albon με Williams να έπεται στη 12η θέση. Ο Sergio Perez είχε έξοδο στο Q2 και περιορίστηκε στη 13η θέση, ενώ ο Lando Norris με McLaren δε σημείωσε χρόνο και ήταν πίσω του στη 14η θέση. Ο Charles Leclerc με Ferrari δε συμμετείχε στην περίοδο και πήρε, τυπικά, τη 15η θέση, με τις ποινές του να τον ρίχνουν στο τέλος της κατάταξης.

Οι οδηγοί που αποκλείστηκαν από το Q1 ήταν ο Pierre Gasly (16η θέση) με Alpha Tauri, με τον teammate του, Yuki Tsunoda, να βρίσκεται στην τελευταία θέση. Εκτός έμειναν, επίσης, οι Aston Martin των Sebastian Vettel και Lance Stroll, που ολοκλήρωσαν τις κατατακτήριες στις θέσεις 17 και 18 αντίστοιχα. Τέλος, ο Nicholas Latifi με Williams ήταν μόλις στη 19η θέση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αζερμπαϊτζάν

Q1

Ο καιρός ήταν ίδιος με το FP3, με το ψιλόβροχο να συνεχίζει να πέφτει στην πίστα και τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος να κυμαίνονται στους 12 και 17 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Οι οδηγοί βγήκαν με wet ελαστικά για τις πρώτες τους προσπάθειες. Η κατάταξη άλλαζε συνεχώς και, μετά τα πρώτα πέντε λεπτά, ο Russell βρισκόταν στην πρώτη θέση, με τους Sainz, Verstappen και Ocon να έπονται στην πρώτη τετράδα. Από την άλλη πλευρά, η τελική πεντάδα προς ώρας είχε τους Albon, Stroll, Zhou, Magnussen και Latifi. 

Στον ίδιο απρόβλεπτο ρυθμό κύλησε και το επόμενο πεντάλεπτο της περιόδου. Ο Sainz ανέβηκε στην πρώτη θέση, έχοντας πέσει στο 1:32.781, πίσω του βρισκόταν ο συμπατριώτης του, Alonso, με τους Verstappen, Russell και Magnussen στην πρώτη πεντάδα. Στις θέσεις 16 με 20 βρίσκονταν οι Albon, Tsunoda, Vettel, Stroll και Latifi.

Το φινάλε του Q1 εξακολουθούσε να προσφέρει συνεχόμενες αλλαγές στην κατάταξη. Η κίτρινη σημαία εμφανίστηκε στο sector 1 για ελάχιστα δευτερόλεπτα, από μία μικρή έξοδο του Sainz. Ο Verstappen τέθηκε επικεφαλής με χρόνο 1:32.219, με τους Alonso, Sainz και Leclerc στην πρώτη τετράδα. Ο Albon μπήκε στους πρώτους 15 της κατάταξης, με τον Gasly να μένει εκτός συνέχειας.

Από τη συνέχεια των κατατακτηρίων αποκλείστηκαν οι Gasly, Vettel, Stroll, Latifi και Tsunoda.

Q2

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, 7 οδηγοί πραγματοποίησαν την είσοδό τους στην πίστα με intermediate ελαστικά, άλλοι τόσοι διατήρησαν την επιλογή των wet. Ο Leclerc δε βγήκε στην πίστα και έμεινε στη 15η θέση. Οι πρώτες προσπάθειες έφεραν τον Alonso στην κορυφή με 1:30.910, με τους Verstappen, Sainz και Ocon να έπονται. Εκτός του Leclerc, οι Zhou, Magnussen, Ricciardo και Norris βρίσκονταν κάτω από τη 10η θέση.

Αρχικά, ο Albon είχε μία έξοδο στη στροφή 6, όμως κατάφερε να επανέλθει στην πίστα. Ο Perez, λίγο αργότερα, δεν είχε την ίδια τύχη. Ο Μεξικανός χτύπησε ελαφρώς τα προστατευτικά ελαστικά στο chicane των στροφών 3 και 4. Η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε, με το ρολόι να δείχνει πως απομένουν 9 λεπτά για το φινάλε του Q2. Αμφότεροι οι δύο οδηγοί έχασαν τον έλεγχο του μονοθεσίου τους με intermediate ελαστικά.

Στη συνέχιση της διαδικασίας, οι οδηγοί επανήλθαν στην πίστα με intermediate ελαστικά. Οι συνθήκες ήταν πολύ βελτιωμένες, με τους χρόνους να πέφτουν συνεχώς. Ο Verstappen ήταν πολύ ταχύτερος των υπολοίπων, σημειώνοντας το 1:27.764, με του Magnussen, Alonso και Albon να έπονται. Οι Bottas και Ricciardo συνόδευαν τους Perez, Norris και Leclerc στην τελική πεντάδα.

Το φινάλε της περιόδου είχε, εκ νέου, συνεχείς αλλαγές στην κατάταξη. Ο Verstappen έπεσε μέχρι το 1:23.746, με τους Alonso, Russell και Sainz να βρίσκονται πίσω του. Ο Ricciardo μπήκε στην πρώτη δεκάδα, ξεπερνώντας τον Bottas. Από το Q3 αποκλείστηκαν, συνεπώς, οι Bottas, Albon, Perez, Norris και Leclerc.

Q3

Οι δέκα οδηγοί που έμειναν στην περίοδο βγήκαν, αρχικά, στην πίστα με intermediate ελαστικά. Στις πρώτες προσπάθειες, ο Verstappen κινήθηκε ταχύτατα, σημειώνοντας το 1:22.701, με τις Mercedes των Russell και Hamilton να έπονται, με διαφορά πάνω από 0,8s. Ο Sainz βρισκόταν στην 4η θέση, μπροστά από το συμπατριώτη του, Alonso. Οι Haas είχε τους Schumacher και Magnussen στις θέσεις 6 και 7, με τους Ocon, Zhou και Ricciardo να συμπληρώνει τη δεκάδα. Ο Sainz ανέβηκε στη 2η θέση, με τον Schumacher να κάνει εντυπωσιακή επίδοση στην 4η θέση.

Ενόψει των τελευταίων 5 λεπτών, οι οδηγοί έκαναν μία στάση στα pit για νέο σετ intermediate ελαστικών. Ο Russell πήρε το ρίσκο κι έβαλε στεγνά ελαστικά, τη soft γόμα. Οι χρόνοι συνέχιζαν να βελτιώνονται, ενώ ο Russell είχε έξοδο στη στροφή 2 και άγγιξε τα προστατευτικά ελαστικά. Ο Verstappen δε νικήθηκε, βελτιώνοντας το χρόνο του στο 1:21.299, με τον Alonso να έπεται στη 2η θέση με διαφορά 0,645s και τον Sainz να ολοκληρώνει την πρώτη τριάδα στα 0,797s από την κορυφή. 

Ο Hamilton βρέθηκε στην 4η θέση, μπροστά από τις Haas των Magnussen και Schumacher. Ο Ocon βρέθηκε στην 7η θέση, το ρίσκο του Russell δεν απέδωσε και περιορίστηκε στην 8η θέση, με τους Ricciardo και Zhou να ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Αποτελέσματα QP GP Καναδά

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles