spot_img

Verstappen: «Μου αρέσει η βροχή γιατί είμαι από την Ολλανδία»

Ο Max Verstappen ήταν ευχαριστημένος με την επίδοσή του στις κατατακτήριες του GP Καναδά, καθώς αύξησε το σερί των συνεχόμενων pole position σε τρεις.

Η μάχη για την πρώτη θέση στην εκκίνηση του GP Καναδά διεξήχθη υπό βροχή, όμως αυτό δεν ήταν εμπόδιο για το Max Verstappen. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής σημείωσε εύκολα τον πρώτο χρόνο στο Q3 και κατέκτησε την pole position νούμερο 25 στην καριέρα του στη Formula 1, ξεπερνώντας τους Niki Lauda και Nelson Piquet στη σχετική λίστα. Ο Ολλανδός κατάφερε να κινηθεί πάνω από ένα δευτερόλεπτο ταχύτερα από όλους τους ανταγωνιστές του στο Q3, δείχνοντας να έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης.

Αμέσως μετά τη λήξη των κατατακτηρίων, ο Max Verstappen έκανε ένα σύντομο σχόλιο για την απόδοση της RB18 την Παρασκευή στο Circuit Gilles Villeneuve, πριν περιγράψει τη σημερινή διαδικασία.

«Χθες (Παρασκευή) ίσως να μην ήταν η ιδανική ημέρα, κάναμε κάποιες αλλαγές στο μονοθέσιο. Σήμερα (Σάββατο) βέβαια η πίστα είχε συνεχώς βρεγμένο οδόστρωμα, συνεπώς ήταν λίγο διαφορετικά. Πιστεύω, ωστόσο, πως το μονοθέσιο βελτιώθηκε, σε γενικές γραμμές, μπορούσα να οδηγήσω καλύτερα. Στη βροχή πρέπει να είσαι στην κορυφή σε κάθε πιθανή συνθήκη, σε ορισμένα σημεία γλιστρούσε πάρα πολύ. Πήραμε όλες τις σωστές αποφάσεις στην κατάλληλη στιγμή στην πίστα, ώστε να συμπληρώσουμε τους χρόνους. Είμαι, φυσικά, πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην pole εδώ πέρα».

Ο Verstappen ρωτήθηκε για το αν του αρέσουν οι βρόχινες συνθήκες στην πίστα και ήταν κατηγορηματικός.

«Μου αρέσει να οδηγώ στη βροχή. Κατάγομαι από την Ολλανδία, επομένως έχουμε συνηθίσει να οδηγούμε σε βρεγμένο οδόστρωμα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #116 με την ανάλυση του Grand Prix Ισπανίας. 

Όταν ρωτήθηκε για τα προβλήματα στο κιβώτιο που είχε από την Παρασκευή, ο Ολλανδός απάντησε λέγοντας πως απλά επρόκειτο για μικρές βελτιώσεις σε ορισμένους τομείς απόδοσης του μονοθεσίου. Έπειτα, ήταν αισιόδοξος για τον κυριακάτικο αγώνα στο Circuit Gilles Villeneuve.

«Θα δούμε, ίσως είναι στεγνή η πίστα αύριο (Κυριακή), μπορεί να είναι λίγο διαφορετικά. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, όμως, έχουμε ένα πολύ καλό μονοθέσιο».

Αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη pole position για το Max Verstappen και 5η για το 2023. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής επανέλαβε την περσινή του επίδοση στο Circuit Gilles Villeneuve και θα επιχειρήσει να επεκτείνει το προβάδισμά του στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος οδηγών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles