spot_img

GP Καταλονίας FP2: Η απάντηση του Morbidelli

O Franco Morbidelli ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP Καταλονίας, με έναν δυνατό χρόνο.

Ο Ιταλός έδειχνε να έχει τρομερή ταχύτητα σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και μάλιστα μία πτώση. Βάζοντας ένα φρέσκο ελαστικό στο τέλος του FP2, έσπασε τα χρονόμετρα και έγραψε το 1:39.789 για να βρεθεί περίπου ένα δευτερόλεπτο από το ρεκόρ πίστας. Το αποτέλεσμα αυτό έφερε στην Petronas SRT τη δεύτερη πρωτιά στις ελεύθερες δοκιμές μέσα στη μέρα. Ο χρόνος του ήταν πολύ καλός και άφησε στη 2η θέση τον Johann Zarco. O Γάλλος είχε μια εντυπωσιακή πτώση δίχως να τραυματιστεί, αλλά αντέδρασε και έφερε δύο ιδιωτικές ομάδες στις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης. Στην 3η θέση ακολούθησε ο Brad Binder με την εργοστασιακή KTM, δείχνοντας πως η μοτοσυκλέτα έχει προσόντα για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. H διαφορά των τριών πρώτων ήταν στα 0.219s, με τους δύο να έχουν πτώση στη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης: GP Ρωσίας FP1: Ταχύτερος ο Bottas, στον τοίχο ο Latifi

Ο Maverick Vinales έβλεπε τον καλύτερο χρόνο του να είναι εκτός Q2, αλλά μπήκε στη πίστα να τον βελτιώσει. Δίχως να πιέσει στο όριο πήρε την 4η θέση, 0.4s μακριά από την κορυφή. Στην 5η θέση τον Takaaki Nakagami με την ταχύτερη Honda. O Joan Mir με χρόνο στο μέσον της διαδικασίας πήρε την 6η θέση μπροστά από την δεύτερη KTM του Pol Espargaro.

O Alex Marquez έκανε την έκπληξη παίρνοντας την 8η θέση μπροστά από τον Valentino Rossi με την εργοστασιακή Yamaha. Την 10άδα έκλεισε ο Alex Rins που έδειξε μουντός για ακόμα μια φορά.

Απογοητευτική η εμφάνιση των υπόλοιπων Ducati, με τον Jack Miller να είναι ο ταχύτερος στην 11η θέση, ενώ ο Andrea Dovizioso 18ος. Ο ρυθμός του Zarco δείχνει πως η GP20 μπορεί να χτυπήσει καλύτερους χρόνους, οπότε μπορεί να επικεντρώθηκαν σε ρυθμό αγώνα. Αυτό το πρόγραμμα ακολούθησε σίγουρα ο Fabio Quartararo, o οποίος πήρε την 14η θέση, αλλά ο χρόνος του από το FP1 είναι αρκετός για απευθείας πρόκριση στο Q2.

Το χρυσό εισιτήριο προς το παρόν έχει ο Γάλλος, μαζί με τους 9 πρώτους του FP2.

Αποτελέσματα FP2 GP Καταλονίας   GP Καταλονίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles