spot_img

GP Ρωσίας FP2: Κυριαρχία Bottas και Mercedes

O Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP Ρωσίας, έχοντας χαοτική διαφορά από τον ανταγωνισμό.

Ο Φινλανδός συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στη πρώτη περίοδο και έκανε το δύο στα δύο την Παρασκευή. Με τη soft γόμα αρκετά νωρίς στη διαδικασία, έγραψε το 1:33.519 και πήρε την 1η θέση. Ο Lewis Hamilton βρέθηκε στην 2η θέση, 0.267s πίσω από τον teammate του, κάνοντας το 1-2 για την Mercedes. H μάχη ανάμεσα στους δύο ήταν εντυπωσιακή, με τον Bottas να έχει το προβάδισμα στα δύο πρώτα κομμάτια και χάνει αρκετά στο τελευταίο, ακόμα και δίχως τα λάθη που έκανε. Εντυπωσιακό ήταν επίσης το γεγονός πως οι δύο οδηγοί μπορούσαν να πάνε ακόμα ταχύτερα.

Ο Hamilton βελτίωνε μισό δευτερόλεπτο αλλά έκανε λάθος στη στροφή 11, ενώ ο Bottas έχασε μισό δευτερόλεπτο στο τελευταίο κομμάτι στον ταχύτερο γύρο του. Αυτό σημαίνει πως η διαφορά από τις άλλες ομάδες μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Διαβάστε επίσης: GP Καταλονίας FP2: Η απάντηση του Morbidelli

Στην 3η θέση ολοκλήρωσε και πάλι ο Daniel Ricciardo με την Renault, 1s μακριά από την κορυφή. Η Renault δείχνει να έχει βρει τη μαγική ρύθμιση, καθώς και σε ρυθμό αγώνα ήταν αρκετά δυνατή. Ο Carlos Sainz με την McLaren ακολούθησε στην 4η θέση, με τον Lando Norris να ακολουθεί άλλο 0.1s πίσω. Οι δύο MCL36 είχαν διαφορετικά κομμάτια, με τον Ισπανό στην παλιά έκδοση του εμπρός μέρους.

Ο Sergio Perez με την Racing Point δείχνει επίσης πολύ δυνατός και αύριο θα διεκδικήσει θέσει στη πρώτη 5άδα. Προβληματισμός στην Red Bull, με τον Max Verstappen στην 7η θέση. Ο Ολλανδός είναι 1.5s μακριά από την Mercedes και μόνο με θαύμα θα μπορέσει να τους απειλήσει στις κατατακτήριες και στον αγώνα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να μην δούμε τον Max στη δεύτερη σειρά. Ο Charles Leclerc στην Ferrari βρέθηκε 8ος θέση, 1.5s πίσω από τον Bottas, ενώ την 10άδα έκλεισαν οι Esteban Ocon και Sebastian Vettel.

Οι διαφορές ήταν πολύ μικρές και αυτό φάνηκε στα χρονόμετρα. Ο Pierre Gasly ήταν 11ος μπροστά και πάλι από τον Alex Albon, ενώ η πρώτη Alfa Romeo ήταν ο Kimi Raikkonen στη 14η θέση. Ο Nicholas Latifi αντέδρασε εξαιρετικά από το ατύχημα του στο Q1. Ήταν 2s πίσω από τον Bottas και ταχύτερος από τον teammate του, George Russell. H ταχύτερη Haas ήταν ο Kevin Magnussen στη 18η θέση, 2.2s μακριά από την κορυφή των χρόνων.

Στον ρυθμό αγώνα των ομάδων, είδαμε όλους να χρησιμοποιούν πολύ την hard γόμα, θέλοντας να μειώσουν το χρόνο της soft και της medium. H Mercedes είχε εξαιρετικό γυρολόγιο με τον Bottas στη hard, όντας κατά μέσο όρο πάνω από μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος από οδηγούς άλλων ομάδων στη medium. Στη γόμα αυτή ο Hamilton είχε μέσο όρο το 1:40.0, με την Mercedes όμως να δυσκολεύεται με την soft γόμα.

Οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές στους 28 βαθμούς αέρα και 37 στο οδόστρωμα και σίγουρα θα παίξει το ρόλο του στη συνέχεια του τριημέρου.

Αποτελέσματα FP2 GP ΡωσίαςGP Ρωσίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles