spot_img

GP Ρωσίας FP1: Ταχύτερος ο Bottas, στον τοίχο ο Latifi

Ο Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP Ρωσίας, όπου οι έξοδοι και τα ατυχήματα πρωταγωνίστησαν.

Ο Φινλανδός ξεκίνησε για ακόμα ένα αγωνιστικό τριήμερο έχοντας τον ταχύτερο χρόνο στο FP1. H διαδικασία του κύλισε ομαλά και έφερε την Mercedes στη κορυφή με χρόνο στο 1:34.923. Η επίδοση αυτή έγινε με την soft γόμα ελαστικών αρκετά νωρίς στη διαδικασία, με την πίστα να είναι ακόμα βρώμικη. Αυτό σημαίνει πως μπορούσε να πάει ακόμα ταχύτερα, όμως το πρόγραμμα και τα ατυχήματα είχαν διαφορετική άποψη. Στην 2η θέσης βρέθηκε ο Daniel Ricciardo με την Renault, 0.507s πίσω από τον Bottas. O Αυστραλός έκανε μια εντυπωσιακή επίδοση και έδωσε λόγο στην ομάδα του να χαμογελά μετά το FP1. Μάλιστα, άφησε στην 3η θέση τον Max Verstappen με την Red Bull, o οποίος από χθες δεν δίνει ελπίδες για μια καλή εμφάνιση στο Sochi.

Η διαδικασία σημαδεύτηκε από ατυχήματα, εξόδους, Virtual Safety Car και μία κόκκινη σημαία. Ο Carlos Sainz έχασε τον έλεγχο μετά από λάθος στη στροφή 7 και έσπασε τη πίσω αεροτομή της McLaren. O Nicholas Latifi από την άλλη, έχασε τον έλεγχο στη στροφή 9, έπεσε πάνω στον τοίχο και διέλυσε το μονοθέσιό του. Η κόκκινη σημαία βγήκε σε εκείνο το σημείο μέχρι να καθαριστεί το σημείο.

Επιπλέον είδαμε αρκετές εξόδους στη πίστα, η οποία είχε αρκετή σκόνη και η πρόσφυση ήταν ελάχιστη. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι πρώιμο για τους οδηγούς και τις ομάδες, καθώς το έχουμε ξαναδεί τα τελευταία χρόνια. Μερικοί από τους οδηγούς που είχαν εξόδους ήταν οι Hamilton, Grosjean, Russell, Bottas, Albon και Kvyat.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στην 4η θέση της κατάταξης ακολούθησε ο Sergio Perez με την αναβαθμισμένη Racing Point. O Μεξικανός ήταν 0.8s πίσω από τον Bottas και ο τελευταίος στο ίδιο δευτερόλεπτο. Πίσω του ακολούθησε ο Lance Stroll, o οποίος έχει και τα αναβαθμισμένα sidepods σε αντίθεση με τον teammate του, όμως το FP1 σπάνια βγάζει πολλά συμπεράσματα απόλυτου ρυθμού. Η Renault του Esteban Ocon ακολούθησε στην 6η θέση μπροστά από τον Daniil Kvyat, ο οποίος έκανε τον ταχύτερο χρόνο με τη medium γόμα ελαστικών. Ο Alex Albon δεν είχε και τη πιο καθαρή περίοδο, όντας τελικά μόλις στην 8η θέση της κατάταξης.

Ο Sebastian Vettel με την Ferrari και χρόνο στην medium γόμα βρέθηκε στην 9η θέση και ο Pierre Gasly έκλεισε την πρώτη 10άδα. Εκτός αυτής ήταν ο Charles Leclerc και οι δύο McLaren που ακολούθησαν, όπως επίσης και ο Lewis Hamilton. O Βρετανός δεν πρόλαβε ποτέ να γράψει καλό χρόνο, καθώς κίτρινες ή κόκκινες σημαίες δεν του το επέτρεψαν.

Ως αποτέλεσμα στην Mercedes, αλλά και σε άλλες ομάδες επικεντρώθηκαν από νωρίς σε stint με πολλά καύσιμα. Παράλληλα έκαναν πειραματισμούς με το στήσιμο των μονοθεσίων τους, καθώς το FP2 θα είναι άκρως σημαντικό για την αξιολόγηση δεδομένων.

Αναβαθμίσεις είδαμε στην Ferrari, η οποία έφερε μια νέα πίσω αεροτομή, η οποία φέρνει πολλά χαρακτηριστικά με αυτή της Mercedes. Επιπλέον, στην McLaren δοκίμασαν το νέο εμπρός ρύγχος και τη νέα εμπρός αεροτομή στον Norris και αν τα δεδομένα είναι θετικά, θα την κρατήσουν για όλο το τριήμερο.

Αποτελέσματα FP1 GP Ρωσίας.GP Ρωσίας

Εάν ενδιαφέρεσαι να γίνεις ο επόμενος αρθρογράφος του automotonews.gr, στείλε μας μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles