spot_img

GP Ρωσίας FP3: H απάντηση του Hamilton

O Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP Ρωσίας, σε ένα ακόμα 1-2 της Mercedes.

Ο Βρετανός μπήκε στο τελευταίο ημίωρο και έβαλε ένα νέο σετ της soft γόμας στο μονοθέσιό του. Με έναν καθαρό γύρο, σημείωσε το 1:33.279 και πήρε την 1η θέση στη τελευταία περίοδο, πριν τις κατατακτήριες. Ο Valtteri Bottas ολοκλήρωσε στην 2η θέση με την W11, όμως ήταν 0.776s μακριά από την κορυφή. Ο τελευταίος του γύρος δεν ήταν καθαρός και σίγουρα στις κατατακτήριες θα δούμε μια ενδιαφέρουσα μάχη. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Carlos Sainz με την McLaren να βελτιώνεται το πρωινό του Σαββάτου.

Η μάχη θα είναι μεγάλη και τόσο το Q1 αλλά και το Q2 θα μας δώσει ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Επιπλέον οι οδηγοί είχαν διαφορετικά φορτία καυσίμου, κάτι το οποίο δεν μας δίνει μια εντελώς καθαρή εικόνα για τη δυναμική.

Ο Esteban Ocon πρέπει να είναι ευχαριστημένος από τον χρόνο του στην 4η θέση, καθώς ήταν ταχύτερος του Sergio Perez που έκλεισε στην 5η θέση της κατάταξης για την Racing Point. O Max Verstappen δεν έκανε την τελευταία του προσπάθεια με φρέσκο σετ ελαστικών. Στην πρώτη έφτασε πολύ κοντά στις Mercedes, όμως παραμένει ερωτηματικό το που βρίσκεται η RB16.

O Sebastian Vettel έφερε την Ferrari Στη πρώτη 10άδα, όμως η διαφορά από την κορυφή είναι στο 1.315s. Η Scuderia δείχνει να έχει τη ταχύτητα να μπει στο Q3, με τον Γερμανό ως ταχύτερο εκ των δύο οδηγών της. Ο Lance Stroll ακολούθησε στην 8η θέση, ενώ η πρώτη Alpha Tauri ήταν εκείνη του Daniil Kvyat στην 9η. Ο Daniel Ricciardo έκλεισε την πρώτη 10άδα, όμως είχε πρόβλημα με τον καθρέφτη του.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Εκτός 10άδας είδαμε τους Pierre Gasly και Charles Leclerc. Αμφότεροι έδειξαν να μην έχουν την ίδια απόδοση με τους teammate τους, αλλά όλα μπορούν να αλλάξουν. Πολύ καλή η εμφάνιση της Williams στην 13η θέση με τον George Russell, 1.7s πίσω από τον Hamilton. Πίσω του ήταν η Haas με τον Romain Grosjean, ενώ και ο Nicholas Latifi βρέθηκε μπροστά από τις Alfa Romeo.

O Antonio Giovinazzi ήταν μόλις 17ος, 2.3s πίσω από την κορυφή σε μια περίοδο που η ομάδα είχε ξεκινήσει καλά. Ο Alex Albon είδε τον ταχύτερο γύρο του να ακυρώνεται γιατί βγήκε εκτός πίστας στη στροφή 1. Ο Lando Norris έμεινε στην τελευταία θέση, καθώς έκανε λάθος στον γρήγορο γύρο του.

Η θερμοκρασία της πίστας είδαμε να παίζει τον ρόλο της, με τα σύννεφα να την αυξομειώνουν. Ακόμα και δύο βαθμοί είναι σημαντικοί, όχι μόνο για την απόδοση, αλλά και την θερμοκρασία λειτουργίας τους.

Αποτελέσματα GP Ρωσίας FP3GP Ρωσίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles