spot_img

GP Κατάρ FP2: Rins και Suzuki δείχνουν τα δόντια τους

Ο Alex Rins της Suzuki ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στη δεύτερη και πολύ σημαντική περίοδο ελεύθερων δοκιμών, στην πίστα Lusail στο Κατάρ.

Η δράση συνεχίστηκε στο GP Κατάρ με τους αναβάτες να παίρνουν μέρος και να ολοκληρώνουν το πολύ σημαντικό FP2, με τον Alex Rins να είναι στην 1η θέση των τελικών αποτελεσμάτων. Το δεύτερο 45λεπτο της ημέρας διεξήχθη υπό το φως των προβολέων, πράγμα που σημαίνει πως οι συνθήκες θα είναι παρόμοιες με αυτές των κατατακτηρίων.

Διαβάστε επίσης: GP Κατάρ FP1 – Ξεκίνησε κεφάτη η KTM το 2022

Για τον λόγο αυτό είδαμε όλους τους αναβάτες να κινούνται στο όριο για να γράψουν έναν καλό γύρο. Το FP3 θα διεξαχθεί σε χειρότερες συνθήκες το Σάββατο, πράγμα που δύσκολα θα επιτρέψει σε αναβάτες να βελτιώσουν την προσπάθειά τους.

Μετά τις δοκιμές της Παρασκευής, ταχύτερος όλων ήταν ο Alex Rins της Suzuki, δείχνοντας εξαιρετικά δείγματα ταχύτητας. Ο Ισπανός έγραψε την ταχύτερη επίδοση της ημέρας στο 1:53.432 και άφησε για 35 χιλιοστά τον Marc Marquez της Repsol Honda στη 2η θέση. Πίσω τους ακολούθησε ο Joan Mir της Suzuki, με ταχύτερο επίδοση στο 1:53.579, σε μία άκρως ανταγωνιστική περίοδο δοκιμών.

Ο Jorge Martin σήκωσε ψηλά τη σημαία της Ducati και ολοκλήρωσε στην 4η θέση των χρόνων, όντας 0.220 δευτερόλεπτα πίσω από την κορυφή. Αυτό σημαίνει πως στις τέσσερις πρώτες θέσεις είχαμε τέσσερις Ισπανούς αναβάτες. Ο Franco Morbidelli έφερε τη Yamaha στην 5η θέση της κατάταξης και ήταν μπροστά από τον Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati.

Ο Aleix Espargaro πήρε μια δυνατή 7η θέση για λογαριασμό της Aprilia, όμως στην τελευταία του προσπάθεια παραλίγο να έχει επαφή με τον ομόσταυλο Maverick Vinales που κινούνταν αργά στην πίστα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Fabio Quartararo ήταν μόλις στην 8η θέση, ενώ την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Pol Espargaro με Honda και Pecco Bagnaia με Ducati. Οι πρώτοι 10 αναβάτες έχουν μέχρι στιγμής το εισιτήριο για το Q2 αύριο στις κατατακτήριες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Απογοήτευση το FP2 για την KTM που είχε νωρίτερα στην ημέρα τον ταχύτερο χρόνο. Ο Miguel Oliveira είχε μόλις τον 13ο χρόνο, ενώ ο Brad Binder τον 15ο ταχύτερο χρόνο. Στη διαδικασία είχε διπλή πτώση στον ίδιο γύρο ο Alex Marquez, ενώ απογοητευτική εμφάνιση είχε και ο Johann Zarco όντας 18ος.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 12:15 ώρα Ελλάδος με την τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Αποτελέσματα GP Κατάρ – FP2

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles