spot_img

Τέλος ο Mazepin από τη Haas

Η Haas αποφάσισε να «κόψει» τους δεσμούς της με την οικογένεια Mazepin λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην Ουκρανία και επιβεβαίωσε πως δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία της με την Uralkali και τον Nikita Mazepin.

Οι δυσάρεστες εξελίξεις στη χώρα της Ουκρανίας έχουν οδηγήσει την ευρωπαϊκή αθλητική κοινότητα στο να θέλει ν’ απεμπλακεί άμεσα από όλους τους δεσμούς της με τη Ρωσία. Εξαίρεση, φυσικά, δεν μπορούσε ν’ αποτελέσει και η Formula 1. Εδώ και λίγες ημέρες, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε ν’ ακυρώσει το GP Ρωσίας, όχι μόνο για το 2022, αλλά και το ισχύον συμβόλαιο, μέχρι νεωτέρας. Στον «αέρα» από εκείνη τη στιγμή ήταν και το μέλλον του Nikita Mazepin στην ομάδα της Haas. Οι σχέσεις που διατηρεί ο πατέρας του, Dmitry, με τον Ρώσο Πρόεδρο, Vladimir Putin, έκαναν ουσιαστικά αδύνατη την παραμονή τόσο της Uralkali, όσο και του νεαρού οδηγού, στη Formula 1.

Διαβάστε επίσης: Η Red Bull κατηγορεί τον Hamilton για την απόλυση του Masi

Την τελευταία ημέρα των δοκιμών στη Βαρκελώνη, η Haas αποφάσισε ν’ απομακρύνει όλα τ’ αυτοκόλλητα από το μονοθέσιό της, που ήταν στα χρώματα της Ρωσικής σημαίας. Περίπου μία εβδομάδα αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση σχετικά με την Uralkali και το Nikita Mazepin, η οποία είναι η παρακάτω:

Η Haas F1 Team αποφάσισε να διακόψει άμεσα τη συνεργασία επωνυμίας με την Uralkali και να «λύσει» το συμβόλαιο του οδηγού Nikita Mazepin. Όπως και η υπόλοιπη κοινότητα της Formula 1, η ομάδα είναι σοκαρισμένη και λυπημένη από την εισβολή στην Ουκρανία κι εύχεται μία γρήγορη και ειρηνική λήξη της διαμάχης.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης και την ανάλυση της Red Bull RB18.

Σχετικά με τον αντικαταστάτη του Mazepin, ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση. Ωστόσο, λίγες ημέρες νωρίτερα, ο επικεφαλής της Haas, Guenther Steiner, είχε δηλώσει πως εάν «αδειάσει» η θέση του Ρώσου οδηγού, ο πιο πιθανός αντικαταστάτης του τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο Pietro Fittipaldi. Ένα ακόμη όνομα που φημολογείται για την κενή πλέον θέση είναι αυτό του Antonio Giovinazzi. Ωστόσο, ο Ιταλός αυτή τη στιγμή οδηγεί στη Formula E. Δεν είναι, πάντως, απίθανο να «πιέσει» η Ferrari για την επιστροφή του στη Formula 1, εφόσον συνδέεται στενά με τη Haas.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Εκπρόσωπος της αμερικάνικης ομάδας εξήγησε τις προηγούμενες ημέρες πως η απόφαση για τον ομόσταυλο του Mick Schumacher θα παρθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, λίγο πριν το δεύτερο τεστ δοκιμών στο Μπαχρέιν το τρήμερο 10-12 Μαρτίου.  

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles