spot_img

Η Ferrari ανησυχεί για τις αναβαθμίσεις της Mercedes

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, περιμένει από τη Mercedes να φέρει πολλές αναβαθμίσεις, κάνοντας την εκτίμηση της δυναμικής της, μετά τις δοκιμές της Βαρκελώνης, αρκετά δύσκολη.

Η Ferrari ολοκλήρωσε τις δοκιμές της Formula 1 στην πίστα της Βαρκελώνης με θετικό πρόσημο, καθώς συμπλήρωσε τους περισσότερους γύρους από κάθε άλλη ομάδα. Τόσο ο Charles Leclerc, όσο και ο Carlos Sainz, μάζεψαν αρκετά δεδομένα για την ομάδα τους και ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί στους χρόνους, παρόλο που όλες οι ομάδες δεν πίεζαν ιδιαίτερα. Αμέσως ξεκίνησε το επικοινωνιακό «παιχνίδι» ανάμεσα σε Mercedes και Ferrari, αναφορικά με τη δυναμική τους για το 2022.

Διαβάστε επίσης: Η Red Bull κατηγορεί τον Hamilton για την απόλυση του Masi

Αρχικά, ο οδηγός της γερμανικής ομάδας, George Russell, δήλωσε πως Ferrari (και McLaren) έχουν μεγάλες δυνατότητες για την ερχόμενη σεζόν. Παράλληλα, ο Lewis Hamilton αναρωτήθηκε και αυτός εάν η απόφαση της ιταλικής ομάδας να «θυσιάσει» την πρόοδο για το 2021, ώστε να είναι έτοιμη το 2022, μπορεί να της δώσει πλεονέκτημα στην αρχή του Πρωταθλήματος. Ανάλογη τακτική, από την άλλη μεριά, έχει και ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto. Ο Ιταλός αναμένει πληθώρα αναβαθμίσεων από τη Mercedes, κάτι που τον ανησυχεί ιδιαίτερα για το πόσο ισχυρή μπορεί να είναι:

Είμαι αρκετά σίγουρος πως (η Mercedes) θα είναι 2 ή 3 μήνες μπροστά από εμάς, τη στιγμή που θα βρεθούμε στο Μπαχρέιν (για τις δοκιμές). Επομένως, νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο να κρίνουμε σήμερα την απόδοση και την ανταγωνιστικότητα ανάμεσα στις ομάδες. Όμως, αυτό που είναι σημαντικό για εμάς ήταν να συλλέξουμε δεδομένα. Πιστεύω πως μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με το πλήθος των γύρων που κάναμε, το γεγονός πως μαζεύαμε δεδομένα ξανά και ξανά, τα οποία και θ’ αναλύσουμε πίσω στο Maranello. Άκουσα πως υπάρχουν φήμες πως οι ανταγωνιστές μας θα φέρουν μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων. Συνεπώς, έχω την αίσθηση πως είμαι περισσότερο ανήσυχος απ’ όσο είναι ο Hamilton για εμάς.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης και την ανάλυση της Red Bull RB18.

Η τελευταία αναβάθμιση που έφερε η Ferrari για το 2021 ήρθε στο GP Μεγάλης Βρετανίας, δηλαδή στα μέσα της χρονιάς. Αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να κρατήσει περισσότερους πόρους για το μονοθέσιο του 2022, το οποίο σχεδιάζεται με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς. Η Ferrari ελπίζει, αρχικά, πως θα επιστρέψει σύντομα στις νίκες στους αγώνες, κάτι που έχει να συμβεί από το GP Σιγκαπούρης το 2019. Η τελευταία διετία ήταν αρκετά απογοητευτική για τη Scuderia, κάτι που δεν ξεχνά ο Mattia Binotto:

Πάρα πολλοί υποστηρικτές μας έχουν μεγάλες ελπίδες από την ομάδα μας. Κι εμείς είμαστε υποστηρικτές της, επομένως έχουμε μεγάλες ελπίδες. Πιστεύω, όμως, πως μέχρι τώρα το μονοθέσιο συμπεριφέρεται καλά, ή μάλλον δεν έχει κάποιο ζήτημα. Και αυτή είναι η διαδικασία, μέχρι τώρα, η οποία έχει εξελιχθεί άψογα. Θα είναι αυτό αρκετό; Ξέρετε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πέρυσι και στο τέλος της σεζόν, ήμασταν στην καλύτερη πιο αργοί κατά 1 δευτερόλεπτο. Συνεπώς, αυτές οι ομάδες (Mercedes, Red Bull) έχουν τη δυνατότητα να είναι και πάλι ισχυρές. Πιστεύουμε πως, για εμάς, θα είναι καλό να είμαστε και πάλι ανταγωνιστικοί το 2022. Είναι όμως πολύ νωρίς για να κρίνουμε το πού βρισκόμαστε.

Photo: Ferrari
  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Ferrari δηλώνει ικανοποιημένη με την πρόοδο που σημείωσε στις δοκιμές της Βαρκελώνης. Από την άλλη μεριά, δεν κάνει «μεγάλες» δηλώσεις για την πορεία της στο 2022, όπως άλλωστε κάνουν όλες οι ομάδες της Formula 1. Οι δοκιμές του Μπαχρέιν, αλλά και ο πρώτος αγώνας στην ίδια πίστα, βρίσκονται πλέον πολύ κοντά χρονικά.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles