spot_img

GP Κατάρ FP3: Ασταμάτητη η Mercedes

Η Mercedes έμεινε στην κορυφή των χρόνων στο FP3 του GP Κατάρ, με τον Valtteri Bottas πάλι ταχύτερο. Πίσω του είχε τους Lewis Hamilton και Max Verstappen.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος το πρωί του Σαββάτου, με τη θερμοκρασία αέρα στους 27 βαθμούς Κελσίου και την αντίστοιχη του οδοστρώματος στους 38 βαθμούς Κελσίου. Η διαδικασία διακόπηκε πριν καν ξεκινήσει η δράση, καθώς ο Nikita Mazepin αντιμετώπισε πρόβλημα και “πάρκαρε” τη VF-21 μπροστά από την έξοδο του pit lane. Αναπόφευκτα, βγήκε η κόκκινη σημαία και το χρονόμετρο μετρούσε αντίστροφα. Η πίστα “άνοιξε” μετά το πρώτο 5λεπτο, όμως οι οδηγοί δεν βιάζονταν να βγουν στην πίστα.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι μας εντυπωσίασαν και ποιοι όχι στο GP Βραζιλίας;

Ο πρώτος χρόνος που σημειώθηκε στο FP3 ήταν μετά τα πρώτα 11 λεπτά, με τον Esteban Ocon να κινείται στο 1:24.864 με medium ελαστικά. Ο Lando Norris, με soft ελαστικά, δεν ήταν γρήγορος και κινήθηκε 0,825s πιο αργά από την Alpine. Μετά το πρώτο 15λεπτο, άρχισαν να βγαίνουν περισσότεροι οδηγοί στην πίστα, κυρίως με soft ελαστικά, ενώ λίγοι οδηγοί επέλεξαν τη medium γόμα. Ο Valtteri Bottas έθεσε, αρχικά, το ρυθμό με χρόνο 1:24.019, με τον Lewis Hamilton να κινείται ταχύτερα κατά 0,069s.

Ο Fernando Alonso, αργότερα, έκανε ταχύτερο χρόνο, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:23.904 με medium ελαστικά. Ο team-mate του, Ocon, έκανε λίγο μετά τον 4ο χρόνο και ήταν στα 0,330s πίσω του, επίσης με medium γόμα. Σύντομα, ο Bottas βελτίωσε αισθητά το χρόνο του και πήγε πάλι πρώτος με χρόνο 1:23.387. Λίγο μετά, τον ακολούθησε ο Hamilton, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής κατεβαίνοντας στο 1:23.152. Ο Sergio Perez ήταν πίσω τους στην 3η θέση, ενώ ο Max Verstappen, στην πρώτη του προσπάθεια, ήταν ταχύτερος όλων με χρόνο 1:23.121. Οι Ferrari βελτίωσαν και αυτές το χρόνο τους, με τον Carlos Sainz να “σκαρφαλώνει” στην 3η θέση και τον Charles Leclerc στην 5η.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βραζιλίας.

Ο Lewis Hamilton απάντησε, λίγο μετά, με χρόνο 1:22.655, έχοντας απόσταση 0,466s από τον Max Verstappen, όμως ο Bottas κινήθηκε ακόμα πιο γρήγορα, συγκεκριμένα κατά 0,082s. Ταχύτερες ήταν και οι δύο Ferrari, που ανέβηκαν εκ νέου στις θέσεις 4 και 5, με τον Leclerc πάνω από τον Sainz. Ο Ολλανδός βελτίωσε ελάχιστα το δικό του χρόνο, πάλι όμως ήταν 0,412s μακριά από την κορυφή. Ο Gasly έκανε τον 3ο ταχύτερο χρόνο, όμως διαγράφηκε λόγω παραβίασης ορίων πίστας στη στροφή 16, με τον Γάλλο να πέφτει πάλι στην 6η θέση.

Ενώ η πίστα είχε αρκετή “ησυχία”, ο Carlos Sainz ήταν και πάλι ταχύτερος από τον team-mate του, Charles Leclerc, και ανέβηκε στην 4η θέση. Ενώ έμενε ένα 15λεπτο ακόμα στο FP3, βγήκαν όλοι οι οδηγοί για μία τελευταία προσπάθεια με τα soft ελαστικά. Ο Charles Leclerc είχε μία έξοδο στις στροφές 3 και 4, χωρίς να προκαλέσει ζημιά στο μονοθέσιο, πέρα από τα ελαστικά του, ενώ βγήκε ελάχιστα και η κίτρινη σημαία. Ο Sergio Perez ανέβηκε στην 3η θέση και ήταν μακριά από τον Bottas κατά 0,273s. Ο Lewis Hamilton τέθηκε επικεφαλής της κατάταξης, κάνοντας χρόνο 1:22.388 (-0,185s από τον Bottas). Ο Φινλανδός κινήθηκε, όμως, και πάλι ταχύτερα και ο γύρος του ήταν στο 1:22.310.

Στα τελευταία 5 λεπτά, είχαμε ένα λάθος του Mick Schumacher στο sector 1, που έφερε και αυτό την εμφάνιση της κίτρινης σημαίας. Αρκετοί οδηγοί βελτίωσαν το χρόνο τους στο φινάλε της διαδικασίας, με την τελική κατάταξη ν’ αλλάζει ελαφρώς.

Ο Valtteri Bottas (Mercedes) ήταν και πάλι ταχύτερος στο FP3 με χρόνο 1:22.310, πίσω του ήταν ο team-mate του, Lewis Hamilton στα 0,078s και στην 3η θέση ο Max Verstappen με Red Bull (+0,341s). Ο Pierre Gasly με AlphaTauri ήταν και πάλι ψηλά, στην 4η θέση, στα 0,525s από την κορυφή και στην 5η θέση η δεύτερη Red Bull του Sergio Perez (+0,536s).

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ακολουθούσαν οι Ferrari και οι Alpine. Τα μονοθέσια της ιταλικής ομάδας ήταν στις θέσεις 6 και 9, με τον Sainz ψηλότερα, πάλι, από τον Leclerc. Ανάμεσά τους, ήταν ο Fernando Alonso στην 7η και ο Esteban Ocon στην 8η θέση. Ο Yuki Tsunoda με AlphaTauri έκλεισε τη δεκάδα. Η McLaren είχε τους οδηγούς της στις θέσεις 11 και 13, με τον Ricciardo να είναι πάνω από τον Lando Norris. Ανάμεσά τους είχαν τον Lance Stroll με Aston Martin.

Ο George Russell με Williams βρέθηκε στη 14η θέση, μπροστά από τον Sebastian Vettel με Aston Martin. Την κατάταξη έκλεισαν οι Alfa Romeo των Raikkonen και Giovinazzi, ο Nicholas Latifi με Williams και ο Mick Schumacher με Haas. Ο Nikita Mazepin (Haas) και πάλι δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στη διαδικασία, έχοντας πρόβλημα με τη μονάδα ισχύος του.

Αποτελέσματα GP – Κατάρ FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles