spot_img

GP Κατάρ QP: Τρομερός Hamilton διέλυσε τα χρονόμετρα

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο QP του GP Κατάρ, παίρνοντας μια εξαιρετική pole position μπροστά από τον αντίπαλό του, Max Verstappen. 

Ο Lewis Hamilton έκανε έναν απίστευτο γύρο στο Q3 και πήρε, σχετικά εύκολα, ακόμα μία pole position, αυτή τη φορά στο GP Κατάρ. Στη 2η θέση ήταν ο Max Verstappen και στην 3η ο Valtteri Bottas.

Από το FP2 της Παρασκευής, η Mercedes φαινόταν πως είχε ένα προβάδισμα για την κατάκτηση της pole position. Ο Lewis Hamilton το έκανε λίγο πιο εύκολο, πραγματοποιώντας μία εκπληκτική προσπάθεια στο Q3. Ο Βρετανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:20.827, όντας ο μοναδικός οδηγός που κατεβαίνει το 1:21. Δίπλα του, στον αυριανό αγώνα, θα εκκινήσει ο Max Verstappen με Red Bull, που είχε διαφορά 0,455s από την κορυφή. Στην 3η θέση ήταν η δεύτερη Mercedes του Valtteri Bottas που ήταν 0,651s πιο αργός από τον team-mate του, ενώ ο Pierre Gasly (AlphaTauri) συνέχισε τις “υψηλές πτήσεις” στην πίστα, καταλήγοντας στην 4η θέση (+0,813s).

Διαβάστε επίσης: Απειλεί η Red Bull με καταγγελία της αεροτομής της Mercedes

Ο Fernando Alonso με Alpine ήταν επίσης πολύ καλός, καθώς ολοκλήρωσε τις κατατακτήριες δοκιμές στην 5η θέση (+0,843s) και θα έχει δίπλα του τον Lando Norris με McLaren (+0,904s). Ο Carlos Sainz με Ferrari τερμάτισε στην 7η θέση (+1,013s) και ο Yuki Tsunoda με AlphaTauri στην 8η (+1,054s). Η πρώτη δεκάδα ολοκληρώθηκε με τους Esteban Ocon (Alpine, +1,201s) και Sebastian Vettel (Aston Martin, +1,958s).

Οι πρώτοι οδηγοί που ήταν εκτός του Q3 ήταν, προς μεγάλη έκπληξη, ο Sergio Perez με Red Bull και ο Lance Stroll με Aston Martin. Απογοήτευσαν, συγκριτικά με τους teammate τους, οι Charles Leclerc με Ferrari (13η θέση) και Daniel Ricciardo με McLaren (14η θέση). Ο George Russell μπήκε, γι’ ακόμα μία φορά, στο Q2, περιορίστηκε, όμως, στη 15η θέση, μπροστά από τον Kimi Raikkonen με Alfa Romeo (16η θέση).

Στις επόμενες δύο θέσεις ήταν, εκ νέου, μία Williams και μία Alfa Romeo, με τον Nicholas Latifi στη 17η και τον Kimi Raikkonen στη 18η θέση. Στις δύο τελευταίες θέσεις ήταν, και πάλι, οι Haas των Schumacher και Mazepin.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βραζιλίας.

Q1

Ο καιρός ήταν αίθριος στο ξεκίνημα των κατατακτήριων δοκιμών, ενώ είχε ήδη βραδιάσει. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ αυτή του οδοστρώματος έπεσε στους 29 βαθμούς, συγκριτικά με το FP3 νωρίτερα.

Από το ξεκίνημα βρέθηκαν οι περισσότεροι οδηγοί στην πίστα, με τον Pierre Gasly να κάνει την έκπληξη και να χρησιμοποιεί medium ελαστικά. Ο Nikita Mazepin είχε πληγωμένη εμπρός αεροτομή στην πρώτη του προσπάθεια και δεν έκανε ανταγωνιστικό χρόνο. Οι πρώτες προσπάθειες έφεραν τις δύο Ferrari στην κορυφή, με τον Sainz εμπρός από τον Leclerc, ενώ πίσω τους είχαν τους Vettel, Gasly και Stroll. Όταν βγήκαν και τα τελευταία ταχύτερα μονοθέσια, η πεντάδα ήταν εντελώς διαφορετική, με τον Hamilton επικεφαλής και τους Verstappen, Norris, Bottas και Perez πίσω του.

Μετά την ολοκλήρωση των τελευταίων πρώτων προσπαθειών, η τελική 5αδα είχε τους Latifi, Raikkonen, Giovinazzi, Schumacher και Mazepin. Οι υπόλοιποι οδηγοί βελτίωναν συνεχώς τους δικούς τους χρόνους, με τον Bottas ν’ ανεβαίνει στην κορυφή μόλις για 0,003s! Ο Fernando Alonso ανέβηκε στην 4η θέση, ενώ πίσω του ήταν ο Carlos Sainz. Οι Red Bull, όταν βελτίωσαν το χρόνο τους, είχαν τον Verstappen στην κορυφή με χρόνο 1:21.996, ενώ ο Perez επανήλθε στην 4η θέση.

Τα τελευταία λεπτά είχαν αρκετή αγωνία για το ποιος θα περάσει στο Q2, με τις τελευταίες προσπάθειες να ξεκινούν εν μέσω κίνησης. Ο Charles Leclerc κινδύνευσε αρκετά και περιορίστηκε στη 13η θέση, όπως και ο Lando Norris που έμεινε στη 14η θέση. Μπροστά, ο Lewis Hamilton έκανε ταχύτερο χρόνο στο 1:21.901.

Οι οδηγοί που έμειναν εκτός του Q2 ήταν οι Raikkonen, Latifi, Giovinazzi, Schumacher και Mazepin.

Q2

Η πλειοψηφία των οδηγών στο ξεκίνημα της περιόδου βγήκε με τα medium ελαστικά, εκτός του George Russell και των δύο AlphaTauri. Στο πρώτο σετ χρόνων, ο Lewis Hamilton ήταν πρώτος με χρόνο 1:21.682, με τον Verstappen να έρχεται στη 2η θέση και τον Valtteri Bottas στην 3η. Ο Pierre Gasly “έσπασε” αυτή την τριάδα, κάνοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο. Οι Alpine και οι Aston Martin, που βγήκαν λίγο αργότερα με soft ελαστικά, έκαναν χρόνους εντός δεκάδας. Συνεπώς, η πεντάδα που έμενε προσωρινά εκτός ήταν οι Norris, Perez, Russell, Ricciardo και Leclerc.

Στα τελευταία λεπτά του Q2, βγήκαν οι οδηγοί που ήταν εκτός δεκάδας με τα soft ελαστικά, για να έχουν καλύτερες πιθανότητες πρόκρισης στο Q3. Στα soft ήταν και οι περισσότεροι οδηγοί στην πίστα. Στην κορυφή, εκπληκτικούς χρόνους έκαναν ο Gasly και ο Alonso, ανεβαίνοντας στις θέσεις 2 και 3 στην κατάταξη. Ο Norris και ο Sainz έμειναν οριακά στη δεκάδα. Η πεντάδα αποκλεισμού επιφύλασσε μεγάλες εκπλήξεις, καθώς έμειναν εκτός μία Ferrari, μία McLaren, αλλά και ο Perez με Red Bull!

Εκτός συνέχειας των κατατακτήριων δοκιμών έμειναν, λοιπόν, οι Perez, Stroll, Leclerc, Ricciardo και Russell.

Q3

Όλοι οι οδηγοί από το ξεκίνημα βγήκαν στην πίστα, έχοντας τα soft ελαστικά. Προσωρινά οι Mercedes ήταν στην κορυφή, με τον Hamilton επικεφαλής και τον Bottas στη 2η θέση, ήρθε όμως ο Verstappen να μπει ανάμεσά τους. Ο Ολλανδός είχε διαφορά 0,162s από την pole position. Πίσω τους ήταν, κατά σειρά, οι Gasly, Alonso, Sainz, Norris, Tsunoda, Ocon και Vettel.

Με το χρονόμετρο να δείχνει πως απέμεναν άλλα 2,5 λεπτά για τη λήξη της περιόδου, βγήκαν όλοι οι οδηγοί για την τελευταία τους γρήγορη προσπάθεια, χωρίς εκπλήξεις, όλοι με soft ελαστικά. Ο Lewis Hamilton έκανε απίστευτο χρόνο με 1:20.827, ενώ βγήκε κίτρινη σημαία στο sector 3, με τον Pierre Gasly να “πληγώνει” το εμπρός μέρος της ΑΤ02, την αεροτομή και το εμπρός δεξί ελαστικό του. Η κατάσταση στην κορυφή δεν άλλαξε, ενώ εκτός της πρώτης τετράδας υπήρξαν αλλαγές.

Ο Lewis Hamilton, λοιπόν, πήρε την pole position με 1:20.827, έχοντας πίσω του τον Max Verstappen στα 0,455s, ενώ στην 3η θέση ήταν ο Valtteri Bottas στα 0,651s. Ο Pierre Gasly διατηρήθηκε στην 4η θέση, στα 0,813s από την κορυφή. Ο Fernando Alonso (+0,843s) ανέβηκε στην 5η θέση, με τον Lando Norris (+0,904s) να καταλήγει στην 6η και τον Carlos Sainz (+1,013s) στην 7η θέση. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Yuki Tsunoda (+1,054s), Esteban Ocon (+1,201s) και Sebastian Vettel (+1,958s).

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Αποτελέσματα QP – GP Κατάρ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles