spot_img

GP Κατάρ: Ο Bastianini έκανε το παραμύθι πραγματικότητα

Η Enea Bastianini ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του GP Κατάρ, παίρνοντας την παρθενική του νίκη στο MotoGP με μία ονειρική εμφάνιση.

Η Honda ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το GP Κατάρ, όμως 5 γύρους πριν το τέλος ο Pol Espargaro έχασε την πρωτοπορία και περιορίστηκε στην τρίτη θέση. Εκπληκτικός αγώνας από τον νικητή Enea Bastianini και τον Brad Binder, που ήταν οι δύο πρώτοι της κατάταξης.

Ο πρώτος αγώνας της σεζόν του 2022 είχε διαφορετικό σκηνικό από το Πρωτάθλημα του 2021. Η εργοστασιακή Honda ήταν πολύ δυνατή αλλά με «αυτοκτονικές» τάσεις. Παράλληλα, η Ducati είχε εφιαλτικό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν με διπλή εγκατάλειψη, ενώ η Yamaha βρισκόταν μακριά από την κορυφή. Όλα τα παραπάνω έδωσαν τη δυνατότητα σε οδηγούς που δεν είναι συνήθως πρωταγωνιστές να «λάμψουν» στο νυχτερινό GP Κατάρ.

Απόλυτος πρωταγωνιστής σε έναν καταπληκτικό αγώνα ήταν ο Enea Bastianini (Gresini Ducati), για την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία. Πίσω του, μετά από μία καταπληκτική εκκίνηση, ο Brad Binder (KTM) σκαρφάλωσε μέχρι τη δεύτερη θέση, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Pol Espargaro με εργοστασιακή Honda. Πίσω του βρισκόταν η Aprilia του αδερφού του, Aleix Espargaro, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Marc Marquez (Honda).

Συμπαθητικός αγώνας από τις Suzuki, με τον Joan Mir στην 6η και τον Alex Rins στην 7η θέση. Ο Johann Zarco με Pramac Ducati κατετάγη 8ος, ενώ ο Πρωταθλητής Fabio Quartararo περιορίστηκε στην 9η θέση, με τη Yamaha να είναι αρκετά αδύναμη στην πίστα του Lusail. Ο Takaaki Nakagami (Honda) τερμάτισε στη 10η θέση, ενώ στην 11η ήταν η δεύτερη εργοστασιακή Yamaha του Franco Morbidelli. Αρκετά χαμηλά ήταν η δεύτερη Aprilia του Maverick Vinales (12η θέση), ενώ πίσω του ήταν οι Ιταλοί Luca Marini και Andrea Dovizioso με δορυφορικές Yamaha.

Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Remy Gardner (ΚΤΜ), Darryn Binder (Yamaha), Fabio di Giannantonio (Ducati) και Raul Fernandez (KTM). Οι εγκαταλείψεις ήταν 6, με κυριότερες αυτές των δύο εργοστασιακών Ducati. Ο ‘Pecco’ Bagnaia μάλιστα έπεσε πάνω στον Jorge Martin (Pramac Ducati) στην προσπάθεια να τον προσπεράσει και τερμάτισε «άδοξα» τον αγώνα του Ισπανού. Επίσης, την πρώτη πτώση της σεζόν είχε ο νεαρός Marco Bezzecchi με Yamaha.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς στο MotoGP διεξάγεται το τριήμερο 18-20 Μαρτίου, στην πίστα Mandalika της Ινδονησίας. 

Αποτελέσματα GP Κατάρ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles