spot_img

Ο Masi ευχαριστεί τον Verstappen για τη δημόσια στήριξη

Ο Max Verstappen αποκάλυψε πως ο πρώην Διευθυντής Αγώνων, Michael Masi, του εκδήλωσε την εκτίμησή του για τον τρόπο με τον οποίο τον υποστήριξε ο Πρωταθλητής του 2021 σε δηλώσεις του.

Τα όσα συνέβησαν στο GP Άμπου Ντάμπι και, πιο συγκεκριμένα, οι χειρισμοί του Michael Masi, έκαναν την παραμονή του στο πόστο του Διευθυντή Αγώνων ουσιαστικά αδύνατη. Η FIA πήρε την απόφαση, πριν λίγες ημέρες, ν’ απομακρύνει τον Michael Masi, βάζοντας στη θέση του ένα δίδυμο το οποίο θ’ αναλαμβάνει διαδοχικά στους αγώνες το ρόλο του Διευθυντή Αγώνων: πρόκειται για τους Niels Wittich και Eduardo Freitas. Η πλειοψηφία των ανθρώπων της Formula 1 δέχτηκε θετικά τις αλλαγές, καθώς αναγνωρίζουν τη σημασία τους γι’ αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: F1 2022 – Οι πέντε πιο σημαντικές αλλαγές στα μονοθέσια

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άτομα τα οποία ενώ ήθελαν γενικότερα αλλαγές, δεν ήταν σύμφωνα με την απομάκρυνση του Michael Masi. Ορισμένοι οδηγοί, μάλιστα, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο πρόσωπο του Αυστραλού. Ανάμεσά τους είναι και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, Max Verstappen. Ο Ολλανδός μίλησε στην Daily Mail (βρετανική εφημερίδα), όπου και αποκάλυψε το πώς εξέλαβε ο Masi τα σχόλια υποστήριξής του:

Αυτό που έγινε με τον Masi ήταν πολύ άδικο. Η Mercedes πίεσε για να τον απολύσουν. Εκτίμησε το μήνυμά μου και έλαβε λίγα περισσότερα. Ήταν πολύ «καινούριο» γι’ αυτόν. Είχα τις στιγμές μου με τους αγωνοδίκες, όμως, στο τέλος της ημέρας, οφείλεις να έχεις σεβασμό προς αυτήν τη πλευρά. Δεν χρειάζεται να συμφωνείς πάντα. Ο στόχος είναι να κάνουμε καλύτερους τους αγώνες, πιο συναρπαστικούς, αλλά και πιο δίκαιους.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης και την ανάλυση της Red Bull RB18.

Ο Max Verstappen πρόσφατα ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Red Bull, στην οποία και θα παραμείνει μέχρι το 2028. Αυτό, σε συνδυασμό με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος το 2021, έχει αποφορτίσει σε μεγάλο βαθμό τον Ολλανδό, που αισθάνεται να μην έχει τόσο μεγάλη πίεση για επιτυχίες από εδώ και πέρα:

Πάντα θα επιθυμώ να κερδίζω. Αυτή, όμως, η απεγνωσμένη επιθυμία για νίκη έχει φύγει. Αυτό δε σημαίνει πως διαθέτω λιγότερο κίνητρο, έχω το ίδιο, ίσως και περισσότερο, για να το καταφέρω ξανά. Νιώθω πολύ ωραία, είμαι πιο χαλαρός, δεν βιάζομαι στον ίδιο βαθμό. Ήμουν ήδη στην 7η χρονιά μου (στη Formula 1), δεν είχα ποτέ ευκαιρία να διεκδικήσω τον τίτλο νωρίτερα. Ήταν η πρώτη μου ευκαιρία και, φυσικά, ήθελα να το πετύχω απεγνωσμένα. Το να κερδίσω ένα Πρωτάθλημα είναι ένα από αυτά τα πράγματα που δεν συμβαίνει συχνά. Μπορεί να συμβεί και πάλι, όμως ποιος ξέρει;

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Max Verstappen εξακολουθεί να εκφράζει τον προβληματισμό του για την απομάκρυνση του Michael Masi, ωστόσο γνωρίζει την ανάγκη που υπήρχε από πλευράς της FIA για αλλαγές στο race control.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles