spot_img

GP Κατάρ QP: Ο “Martinator” τους ξέρανε όλους

Εκπληκτικός ο Jorge Martin στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Κατάρ και ήταν ταχύτερος από τον επίσης εκπληκτικό Bastianini, αμφότεροι με Ducati – 11ος ο Quartararo.

Οι πρώτες κατατακτήριες δοκιμές της φετινής σεζόν του MotoGP στο Κατάρ είχαν συναρπαστική εξέλιξη και πρωταγωνιστές δύο νεαρούς αναβάτες, που από πέρυσι είχαν δώσει δείγματα της ταχύτητάς τους. Ο Jorge Martin της Pramac Ducati πήρε την pole position, όπως είχε κάνει πέρυσι στην Ντόχα. Δίπλα του στην πρώτη σειρά θα έχει τον Enea Bastianini της Gresini Ducati, ενώ ο Marc Marquez της Repsol Honda πήρε την τρίτη θέση. Πολύ πίσω οι Suzuki, ακόμα πιο πίσω οι Yamaha.

Τι έγινε στο Q1;

Το επίκεντρο της προσοχής στο Q1 επικεντρώθηκε, φυσικά, στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Fabio Quartararo. Ο αναβάτης της Yamaha δεν κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στην πρώτη δεκάδα μετά τις τρεις πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών και έπρεπε να παλέψει για τη θέση του στις πρώτες σειρές της εκκίνησης. Για να το καταφέρει αυτό, ωστόσο, έπρεπε να εξασφαλίσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις στο Q1, με αντιπάλους εξίσου αποφασισμένους να τις διεκδικήσουν.

Ο Quartararo βγήκε στην πίστα αποφασισμένος και ήδη από την πρώτη του γρήγορη προσπάθεια ανέβηκε στην κορυφή του πίνακα των χρόνων, με τον Brad Binder της ΚΤΜ και τον Johann Zarco της Pramac Ducati να ακολουθούν. Στο τέλος όμως ήταν ο Brad Binder που πήρε την πρώτη θέση στο Q1, αφήνοντας τον Quartararo στη δεύτερη θέση. Οι δύο αυτοί αναβάτες εξασφάλισαν τη θέση τους στο Q2. Δεν ήταν καθόλου εύκολο ωστόσο για τον Γάλλο, καθώς ο Zarco στον τελευταίο του γύρο του ήταν ταχύτερος στο μεγαλύτερο διάστημά του αλλά συνάντησε κίτρινες σημαίες και δεν κατάφερε να βελτιώσει.

Συναρπαστικό Q2

Το Q2 ξεκίνησε με όλα τα μάτια στραμμένα πάνω σε δύο ιαπωνικές μοτοσικλέτες: Suzuki και Honda, που στις ελεύθερες δοκιμές έδειξαν να βρίσκονται σε πολύ καλή φόρμα. Ερωτηματικό αποτελούσε η παντοδύναμη πέρυσι Ducati, η Aprilia ήταν το αουτσάιντερ ενώ τα περισσότερα προβλήματα έδειχνε να τα έχει η Υamaha. Ύστερα από 15 λεπτά όμως πήραμε τις απαντήσεις μας.

Οι πρώτες γρήγορες προσπάθειες των αναβατών μάς έδωσαν μια λίγο διαφορετική εικόνα από αυτήν που περιμέναμε, με τον Jack Miller της εργοστασιακής Ducati στην κορυφή, τον Pol Espargaro της Repsol Honda στη δεύτερη θέση και τον Jorge Martin με την δορυφορική Pramac Ducati στην τρίτη θέση. Πολύ πιο πίσω από το αναμενόμενο βρέθηκαν οι Suzuki, με τον Alex Rins στην 8η θέση και τον Joan Mir στην 11η, ύστερα από μια μικρή «αψιμαχία» με τον Marc Marquez που ήταν τέταρτος.

Ύστερα από όλα αυτά, οι αναβάτες επέστρεψαν στα γκαράζ τους, έβαλαν φρέσκα ελαστικά και ξαναβγήκαν στην πίστα για την τελική και αποφασιστική τους προσπάθεια. Τα τελευταία λεπτά στο Lusail, η δράση ήταν φρενήρης και είδε έναν παλιό γνώριμο στην πρώτη θέση. Ο Jorge Martin, όταν πέρυσι ως rookie πήρε την pole σε αυτή την πίστα άφησε όλο το paddock με το στόμα ανοιχτό. Φέτος απέδειξε ότι δεν ήταν τυχαίο και πήρε την πρώτη pole position της χρονιάς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ακόμα πιο εντυπωσιακή από την pole του Martin ήταν η δεύτερη θέση του Enea Bastianini. Ο νεαρός Ιταλός με Ducati στα τελευταία δευτερόλεπτα έκανε έναν εξαιρετικό χρόνο και εξασφάλισε εκκίνηση από την πρώτη σειρά. Μια πρώτη σειρά που συμπλήρωσε ο Marc Marquez, φέρνοντας τη Honda του στην τρίτη θέση. Τη δεύτερη σειρά συμπλήρωσαν οι Jack Miller, Aleix Espargaro και Pol Espargaro, με τους Brad Binder, Joan Mir και Pecco Bagnaia να μένους στις θέσεις 7 έως 9. Ο Alex Rins έμεινε 10ος ενώ οι δύο Yamaha έμειναν τελευταίες σε αυτήν την περίοδο, με τον Quartararo στην 11η θέση και τον Franco Morbidelli στη 12η.

Αποτελέσματα Q2

Αποτελέσματα Q1 

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles