spot_img

Η μάχη εκτός πίστας πριν τις δοκιμές στο Μπαχρέιν

Πολύ διαφορετική προβλέπεται η εικόνα και απόδοση των μονοθεσίων κατά τις χειμερινές δοκιμές στην πίστα του Μπαχρέιν. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι ομάδες θα παρουσιάσουν ένα αρκετά πιο αναβαθμισμένο αγωνιστικό πακέτο.

Με νέα μονοθέσια και ένα νέο πλαίσιο Τεχνικών Κανονισμών, οι ομάδες τους grid φέτος έρχονται αντιμέτωπες με δυνατές προκλήσεις. Από τις παρουσιάσεις και μόνο παρατηρούμε πάρα πολλές διαφορές και καινοτομίες στον αεροδυναμικό σχεδιασμό ανάμεσα στα μονοθέσια. Κατά τις χειμερινές δοκιμές στη Βαρκελώνη, πήραμε μια πρώτη γεύση για την απόδοσή τους στην άσφαλτο. Ήταν ξεκάθαρο βέβαια πως οι περισσότερες ομάδες επέλεξαν να μην φέρουν εντός πίστας μερικές από τις αναβαθμίσεις τους. Τόσο από άποψης ανταγωνισμού, όσο και για να μην αφήσουν πολλά περιθώρια στην FIA να αλλάξει περαιτέρω τους κανονισμούς. 

Διαβάστε επίσης: Η Ferrari ανησυχεί για τις αναβαθμίσεις της Mercedes

Η Red Bull με την RB18, καθώς και η Ferrari με την F1-75 και τα πολύ ιδιαίτερα sidepods τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής. Ο τέως οδηγός της Renault, Jolyon Palmer, σχολίασε επί του θέματος:

Πιστεύω ότι στη Red Bull βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο προς το παρόν, ακόμα και αν παραδεχτούν πως το μονοθέσιο θέλει δουλειά ακόμα. Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες, νομίζω κρατάνε πολλά μυστικά και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τις δοκιμές στο Μπαχρέιν. 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης και την ανάλυση της Red Bull RB18.

Το τριήμερο δοκιμών κύλισε ομαλά για την Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών Mercedes, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Lewis Hamilton, την τρίτη ημέρα στο απογευματινό σκέλος, σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο των δοκιμών με το πιο μαλακό σετ ελαστικών C5. Ο ίδιος αργότερα σε δηλώσεις του τόνισε, πως υπάρχουν ακόμα πολλά εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεράσουν. Σύμφωνα με τον Palmer: 

Η εικόνα και η απόδοση της Mercedes στις δοκιμές ήταν αναμενόμενη. Το φαινόμενο του porpoising έμοιαζε να επηρεάζει περισσότερο την W13 σε σχέση με τα υπόλοιπα μονοθέσια, ειδικά τις πρώτες μέρες. Ήταν ένα δυνατό ξεκίνημα για αυτούς στη σεζόν, αλλά σίγουρα θα φέρουν πολλές αλλαγές στο Μπαχρέιν. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το δεύτερο σκέλος των χειμερινών δοκιμών στο Μπαχρέιν θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα, στις 10 με 12 Μαρτίου. Εκεί, οι ομάδες θα μπουν ουσιαστικά στην τελική ευθεία για την έναρξη της φετινής σεζόν.  

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles