spot_img

GP Κατάρ QP: Ο Verstappen πήρε τη 10η pole του στο 2023

O Max Verstappen της Red Bull Racing ήταν ο πρωταγωνιστής στο QP του GP Κατάρ και θα εκκινήσει από θέση ισχύος στον αγώνα της Κυριακής. 

Οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Κατάρ είχαν για πρωταγωνιστή για άλλη μία φορά τον Max Verstappen. Ο Ολλανδός πρωταθλητής της Red Bull Racing πήρε τη 10η φετινή του pole position και 30ή της καριέρας του και θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την πρώτη θέση.

Δεύτερος ήταν ο George Russell και 3ος ο Lewis Hamilton της Mercedes.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #125 για τη Formula 1. 

Q1

Οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκίνησαν κάτω από το φως των προβολέων και με την πίστα να είναι όπως αναμενόταν αρκετά σκονισμένη από την άμμο της ερήμου. Αυτό σήμαινε ότι η χρονική στιγμή που θα έκανε κάποιος τις γρήγορες προσπάθειές του θα είχε μεγάλη σημασία.

Με το που άνοιξε το pit lane όλοι οι οδηγοί -πλην του Hulkenberg- βιάστηκαν να βγουν στην πίστα για να πάρουν την πρώτη αίσθηση από τις συνθήκες. Η προηγούμενη φορά που οδήγησαν ήταν νωρίτερα, στη μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τον ήλιο στον ουρανό και τη θερμοκρασία αρκετά υψηλότερα, οπότε είχαν διαφορετικές προκλήσεις να αντιμετωπίσουν.

Όπως αναμενόταν, οι χρόνοι έπεφταν συνεχώς όσο περνούσε η ώρα και στο τέλος στην πρώτη θέση του πίνακα βρέθηκε ο Max Verstappen, μπροστά από τους Lando Norris και Fernando Alonso. Οι πέντε οδηγοί που δεν κατάφεραν να συνεχίσουν και πήραν τις θέσεις από 16 έως 20 ήταν οι Sargeant, Stroll, Lawson, Magnussen και Zhou.

Q2

Στο δεύτερο σκέλος των κατατακτήριων οι χρόνοι συνέχιζαν να πέφτουν καθώς η αγωνιστική γραμμή καθαριζόταν από την άμμο και στρωνόταν με ελαστικό. Αρκετοί οδηγοί αντιμετώπισαν προβλήματα με τα όρια πίστας και είδαν κάποιους από τους γρήγορους γύρους τους να διαγράφονται, κάτι που προκάλεσε καρδιοχτύπια και εν τέλει μερικές ηχηρές εκπλήξεις.

Την ώρα που ο Lewis Hamilton ανέβαινε στην πρώτη θέση του πίνακα των χρόνων, εκτός της τελικής δεκάδας βρέθηκαν οι Carlos Sainz και Sergio Perez. Και οι δύο βρέθηκαν εκεί όχι καθώς οι καλύτεροι χρόνοι τους διαγράφηκαν, αν και δεν αποκλείεται να είχαν αποκλειστεί, κυρίως ο Perez, ακόμα και αν δεν είχε γίνει αυτό. Μαζί τους αποκλείστηκαν οι Tsunoda, Albonκαι Hulkenberg.

Q3

Στο ξεκίνημα του τρίτου σκέλους τα πράγματα ήταν λίγο πιο ξεκάθαρα. Οι οδηγοί θα έκαναν δύο γρήγορες προσπάθειες με μαλακά ελαστικά, με σκοπό να πάρουν την καλύτερη δυνατή θέση στην κατάταξη, και ταυτόχρονα έπρεπε να προσέχουν να μείνουν μέσα στις λευκές γραμμές που ορίζουν τα όρια της πίστας.

Στην πρώτη γρήγορη προσπάθεια ο Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, μπροστά από τις Mercedes των Hamilton και Russell, ενώ οι Norris και Leclercείδαν ξανά το χρόνο τους να διαγράφεται για το… γνωστό λόγο. Ο Νόρις επίσης, λόγω κακής επικοινωνίας με το μηχανικό του, παρεμπόδισε τον Leclerc, ο οποίος έκανε «στο καπάκι» και δεύτερο γύρο.

Στη δεύτερη και κρισιμότερη προσπάθεια των οδηγών, ο Verstappen δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του, αλλά δεν απειλήθηκε και στο τέλος πανηγύρισε την pole position. Δίπλα του, από τη δεύτερη θέση του grid θα εκκινήσει ο Russell, παρότι ο Norrisέγραψε το 2ο χρόνο. Ο οδηγός της McLaren είδε και αυτόν το γύρο του να διαγράφεται και έτσι θα εκκινήσει 10ος. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Hamilton, αφού ακυρώθηκε και ο γύρος του Piastriενώ ακολούθησαν οι Alonso, Leclerc, Piastri, Gasly, Ocon, Bottas και Norris.

Στις 16:00 το Σάββατο το απόγευμα θα γίνει το Sprint Shootout και στις 20:30 θα ξεκινήσει ο Αγώνας Σπριντ.

Αποτελέσματα QP GP Κατάρ

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles