spot_img

GP Κατάρ FP1: Ταχύτερος ο Verstappen και τώρα… pole

O ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Κατάρ, τη μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στην πίστα του Λουσέιλ, πριν τη μάχη της pole position. 

Το αγωνιστικό τριήμερο του Grand Prix Κατάρ, ο δέκατος-έβδομος αγώνας της φετινής σεζόν της F1, ξεκίνησε με το FP1 στην πίστα του Λουσέιλ. Ομάδες και οδηγοί έκαναν τα πρώτα τους περάσματα και μοναδικά πριν τις κατατακτήριες δοκιμές και αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες. Η έλλειψη πρόσφυσης λόγω της σκόνης και του ανέμου έκαναν δυσβάστακτο το έργο όλων, ενώ από τύχη και οδηγική ικανότητα δεν είχαμε ατυχήματα.

Ταχύτερος στο FP1 υπό τη δύση του ηλίου ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing. O Ολλανδός με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε στο τέλος της διαδικασίας το 1:24,428 και είχε την καλύτερη προετοιμασία ενόψει κατατακτηρίων. Δεύτερος ήταν ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari με διαφορά 0,334 δευτερόλεπτα από τον οδηγό της RBR. O Charles Leclerc ήταν τρίτος, όμως οι χρόνοι προς ώρας δεν σημαίνουν τίποτα λόγω της τρομακτικής έλλειψης πρόσφυσης στην πίστα.

Τέταρτος ήταν ο Fernando Alonso της Aston Martin με τη μεσαία γόμα ελαστικών, μπροστά από τον Sergio Perez. Οι Yuki Tsunoda της Scuderia AlphaTauri και Nico Hulkenberg της Haas ακολούθησαν, ενώ ταχύτερος οδηγός της Mercedes-AMG ήταν ο George Russell στην 8η θέση. Την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι οδηγοί της McLaren, ακριβώς μπροστά από αυτούς της Williams.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #125 για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας. 

Μέσα σε αυτό το 60λεπτο, οι ομάδες έπρεπε να βρουν ένα καλό στήσιμο για τα μονοθέσιά τους, να το βελτιώσουν, να κάνουν προσομοιώσεις αγώνα και κατατακτήριων. Με βάση την έλλειψη πρόσφυσης, είναι άγνωστο αν πήραν όλες οι ομάδες τα σωστά δεδομένα.

Η μάχη της pole position ακολουθεί στις 20:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP1 GP Κατάρ

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles