spot_img

GP Κατάρ Sprint: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Verstappen για τρίτη φορά

Ο Max Verstappen αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής για τρίτη φορά στην καριέρα του στο Sprint του GP Κατάρ, ενώ ο Oscar Piastri πήρε τη νίκη.

Σε έναν άκρως επεισοδιακό αγώνα sprint, ο Max Verstappen έμεινε μακριά από μπελάδες, τερμάτισε δεύτερος και πήρε μαθηματικά τον τρίτο τίτλο της καριέρας του. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο, όταν στον 110 γύρο του Σπριντ ο Sergio Perez, που ήταν ο μοναδικός διεκδικητής που είχε μείνε στην κούρσα, εγκατέλειψε τον αγώνα μετά την εμπλοκή του σε μια τριπλή σύγκρουση με τους Esteban Ocon και Nico Hulkenberg.

Ο Αγώνας Σπριντ του GP Κατάρ για τη Formula 1 θα μείνει στην ιστορία για δύο λόγους. Πρώτον και κυριότερον, ο MaxVerstappen με τη 2η θέση στον αγώνα σφράγισε την ανωτερότητα του ίδιου και της Red Bull Racing με την κατάκτηση του τρίτου παγκόσμιου τίτλου του και δεύτερον ο Oscar Piastri της McLaren πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του στην F1. Το άτυπο βάθρο συμπλήρωσε ο Lando Norris με την άλλη McLaren.

 

Εκκίνηση

Τα μονοθέσια πήραν τις θέσεις τους στην εκκίνηση με τους οδηγούς να έχουν κάνει διαφορετικές επιλογές ελαστικών. Οι δύο McLaren, ο Verstappen και ο Hamilton πιο πίσω είχαν επιλέξει τα μεσαία ελαστικά της Pirelli ενώ οι δύο Ferrari, ο Russell και ο Alonsoείχαν προτιμήσει τα μαλακά.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Piastri ξεκίνησε πολύ καλά και διατήρησε την πρώτη θέση. Ο Norris αντίθετα έκανε πολύ κακή εκκίνηση, όπως και ο Verstappen και αμφότεροι έχασαν θέσεις. Πολύ καλά ξεκίνησε ο Russell, που ανέβηκε στη 2η θέση, ακολουθούμενος από τις δύο Ferrari των Sainz και Leclerc. Ο Φερστάπεν έπεσε 5ος και ο Norris στην 6η θέση, με τους Alonso, Ocon, Hulk και Perez να ακολουθούν.

Στο τέλος του πρώτου γύρου βγήκε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, γιατί το μονοθέσιο του Liam Lawson βγήκε στην αμμοπαγίδα και έπρεπε να απομακρυνθεί. Ο Αυτοκίνητο Ασφαλρίας έμεινε μόνο ένα γύρο στην πίστα και στην επανεκκίνηση ο George Russell βρήκε την ευκαιρία και με μια ωραία κίνηση πέρασε τον Piastri και ανέβηκε στην πρώτη θέση.

Αυτοκίνητο Ασφαλείας ξανά

Σχεδόν αμέσως μετά την προσπέραση του Russell, το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκε ξανά στην πίστα, έπειτα από την έξοδο του Logan Sargeant στην αμμοπαγίδα. Χρειάστηκε να περάσουν λίγοι γύροι για να απομακρυνθεί η Williams του Αμερικανού και ο αγώνας ξαναξεκίνησε.

Στην επανεκκίνηση ο Russell έκανε την ιδανική κίνηση και αμέσως απομακρύνθηκε από τον Πιάστρι, ο οποίος ενεπλάκη σε μια έντονη μάχη με τον επιθετικό Sainz. Ο Αυστραλός χρειάστηκε να παίξει σκληρή άμυνα για να καταφέρει να διατηρηθεί στη 2η θέση, αλλά ο Ισπανός συνέχισε να τον ακολουθεί από κοντά και να τον απειλεί.

Πιο πίσω, ο Alonso πέρασε τον Ocon για να πάρει πίσω την 7η θέση και ο Gasly πέρασε τον Perez για τη 10η θέση, αλλά ο Μεξικανός κατάφερε να αντεπιτεθεί και να ξανακερδίσει τη θέση.

Η επίθεση του Verstappen

Αφού πέρασε η αναστάτωση των πρώτων γύρων, ο Verstappen  από την 5η θέση άρχισε να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά. Έβαλε το κεφάλι κάτω και επιτέθηκε στους οδηγούς που βρίσκονταν μπροστά του. Μέσα σε δύο γύρους πέρασε διαδοχικά τους LEclerc και Sainz και γρήγορα βρέθηκε στην 3η θέση.

Ο Piastri στο μεταξύ είχε ανεβάσει το ρυθμό του και έφτασε πίσω από τον Russell. Ο Αυστραλός με τη McLaren ήταν σαφώς ταχύτερος από τον Βρετανό με τη Mercedes και πέρασε σχετικά εύκολα για να πάρει πίσω την πρώτη θέση.

Έχουμε Πρωταθλητή

Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας μπήκε στην πίστα για τρίτη φορά όταν υπήρξε σύγκρουση ανάμεσα στους Ocon, Hulkenberg και Perez και τα τρία μονοθέσια βρέθηκαν στην αμμοπαγίδα. Η εξέλιξη αυτή έστεψε αυτόματα πρωταθλητή τον Verstappen, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην 3η θέση του αγώνα.

Ο Verstappen, ωστόσο, δεν σταμάτησε να προσπερνάει κόσμο και το επόμενο θύμα του ήταν ο Russell, ο οποίος είδε τη Red Bull να τον προσπερνάει και να του παίρνει τη 2η θέση. Λίγο πιο πίσω και ο Norris βρισκόταν στην επίθεση, αφού πέρασε και τις δύο Ferrari, ανέβηκε στην 4η θέση και έβαλε στο στόχαστρό του τον Ράσελ.

Στον τελευταίο γύρο ο Norris πέρασε και τον Russell και ανέβηκε στο άτυπο βάθρο του αγώνα Σπριντ. Η ημέρα όμως ανήκει στους δύο που ήταν μπροστά του. Πρώτα φυσικά στον Verstappen, που στέφθηκε πρωταθλητής, αλλά και στον Piastri, ο οποίος γεύτηκε τη χαρά της νίκης για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Formula 1. Ακολούθησαν οι Russell, Hamilton, Sainz, Leclerc και Albon.

Αποτελέσματα Sprint GP Κατάρ 

sprint

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles