spot_img

GP Κίνας FP1: Ο Stroll έδειξε το δρόμο με τον ταχύτερο χρόνο

O Lance Stroll ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Κίνας, την πρώτη και μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών του αγωνιστικού τριημέρου.

Το Grand Prix Κίνας, ο πέμπτος αγώνας της Formula 1 στο 2024 ξεκίνησε με το FP1 στην πίστα της Σανγκάης. Ομάδες και οδηγοί είχαν μόλις μία ώρα στη διάθεσή τους να προετοιμαστούν για το υπόλοιπο αγωνιστικό τριήμερο.

Ταχύτερος οδηγός ήταν ο Lance Stroll της Aston Martin. O Καναδός στο τέλος της διαδικασίας σημείωσε με τη μαλακή γόμα το 1:36,302 και ήταν τρία δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος του Oscar Piastri της McLaren. Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της Red Bull Racing, Max Verstappen και Sergio Perez, οι οποίο ήταν στο ίδιο δέκατο με τον Αυστραλό.

Η υπόλοιπη κατάταξη ήταν ιδιαίτερα παράξενοι, με τους οδηγούς της Haas να ακολουθούν. Στην 7η θέση ήταν ο Esteban Ocon με την Alpine ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Alex Albon με Williams, Daniel Ricciardo με RB και Valtteri Bottas με Sauber.

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Ιαπωνίας και τις προβλέψεις μας για τον αγώνα της Κίνας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε play στο παρακάτω βίντεο. 

Ενδιαφέρον ήταν το γεγονός πως ορισμένες ομάδες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν μόλις ένα σετ ελαστικών. Οι οδηγοί της Scuderia Ferrari έβαλαν μόλις ένα σετ της μαλακής γόμας ελαστικών, ενώ οι οδηγοί της Mercedes-AMG και ο Fernando Alonso χρησιμοποίησαν ένα σετ σκληρής γόμας ελαστικών.

Το FP1 διεκόπη για λίγα λεπτά λόγω ενός παράξενου συμβάντος. Το γρασίδι στο εσωτερικό της στροφής 7 πήρε φωτιά και οι άνθρωποι της πίστας έσπευσαν να τη σβήσουν άμεσα.

Αποτελέσματα FP1 GP Κίνας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles