spot_img

Ο Newey δίνει νέα διάσταση στους κανονισμούς του 2026

Ο «γκουρού» της αεροδυναμικής, Adrian Newey, μίλησε για τις τεράστιες αλλαγές στους κανονισμούς της Formula 1 το 2026 και μας είπε τι να περιμένουμε.

Απομένουν λιγότερα από δύο χρόνια για την επόμενη μεγάλη αλλαγή στους τεχνικούς κανονισμούς της Formula 1. Τα μονοθέσια και οι μονάδες ισχύος θα αλλάξουν σημαντικά και αυτό σημαίνει πως το σπορ θα περάσει σε μία νέα εποχή.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βγαίνουν στη δημοσιότητα ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για τη μορφή που θα πάρει η F1 το 2026. Σύμφωνα με πρόσφατες φήμες, η FIA εξετάζει μεγάλες αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς λόγω φόβων πως τα μονοθέσια θα είναι δύσκολα και απρόβλεπτα στην οδήγηση.

Ενόψει του τι μας περιμένει στη Formula 1 το 2026, ο Adrian Newey μοιράστηκε τις σκέψεις του στο autosport.

«Οι κανονισμοί του 2026 θα μας δώσουν μια παράξενη φόρμουλα. Οι κινητήρες θα δουλεύουν συνεχώς στο όριο σαν γεννήτριες. Οπότε η προοπτική να δούμε τους κινητήρες να δουλεύουν σκληρά στο μέσον της στροφής Λόουζ του Μονακό είναι κάτι που θα χρειαστεί καιρό για να συνηθίσουμε».

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Ιαπωνίας και τις προβλέψεις μας για τον αγώνα της Κίνας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε play στο παρακάτω βίντεο. 

Ως «γκουρού» της αεροδυναμικής, ο Newey είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να εξηγήσει την πρόκληση του σχεδιασμού των μονοθεσίων της επόμενης γενιάς.

«Πιστεύω πως θα είναι μια δύσκολη πρόκληση τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα. Μπορώ να πω ότι οι κανονισμοί των κινητήρων δημιουργήθηκαν δίχως να λαμβάνεται υπόψη το κομμάτι του σασί. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο πρόβλημα σχετικά για το πώς θα δουλέψουν αυτοί οι δύο τομείς μαζί. Το θετικό στο όλο ζήτημα είναι πως οι κανονισμοί προωθούν την αποδοτικότητα. Οτιδήποτε προωθεί την αποδοτικότητα συνάδει με αυτό που έχω ξαναπεί σχετικά με το ότι η Formula 1 προωθεί νέες τεχνολογικές τάσεις».

 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles