spot_img

GP Κίνας FP3: 1-2 για Ferrari, ερωτηματικό οι Mercedes

Ο Sebastian Vettel ολοκλήρωσε τη τη τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη 1η θέση και δείχνει έτοιμος για την pole position.

O Γερμανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:33.336, με τον Kimi Raikkonen μόλις 0.053s πίσω του. Στις θέσεις 3 και 4 ακολούθησαν οι δύο Mercedes με τον Bottas να έχει σπασμένο T-Wing και ο Hamilton να κάνει λάθος στον γρήγορο του γύρο.

Θετική η εμφάνιση της Williams με τον Massa να κλείνει τη πρώτη 5άδα, με τις δύο Red Bull να δείχνουν πως είναι πολύ μακριά από τις πρώτες θέσεις.

Στην αρχή της διαδικασίας, οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν στη πίστα, καθώς έπρεπε να πάρουν πολύτιμα δεδομένα για τη πίστα και το πώς συμπεριφέρονται τα μονοθέσια.

Στα πρώτα 20 λεπτά, οι οδηγοί ήταν σε διαφορετικά προγράμματα, καθώς άλλοι πήγαιναν για χρόνους και άλλοι για προσομοιώσεις αγώνα. Ο Daniel Ricciardo ήταν στη πρώτη θέση με 1:35.647, με τον Sergio Perez στη 2η θέση και τον Lance Stroll στη 3η.

Οι οδηγοί των Mercedes και Ferrari πραγματοποιούσαν προσομοίωση αγώνα, με τους Hamilton και Raikkonen να είναι με τη super soft γόμα, ενώ οι Bottas και Vettel με τη soft γόμα.

Όμως, με τη συμπλήρωση μισής ώρας, οι δύο Ferrari έβαλαν τη super soft γόμα και με λίγα καύσιμα ανέβηκαν στις θέσεις 1 και 2. Μάλιστα το 1:33.336 του Γερμανού, ήταν κατά 1.140s καλύτερο από του teammate του.

Όταν οι δύο Mercedes έκαναν προσομοίωση κατατακτηρίων, ο Bottas ήταν 0.997s πίσω από τον Vettel και ο Hamilton 0.757s πιο αργός. Και οι δύο όμως δεν είχαν καθαρούς γύρους και σίγουρα δεν πήραν το μέγιστο από τον κινητήρα.

Ο Raikkonen έβαλε νέο σετ super soft γόμας ελαστικών και βρέθηκε 0.053s πίσω από τον teammate του, δίνοντας νέα διάσταση στη μάχη της pole position.

Στις πιο πίσω θέσεις, ο Massa ήταν σταθερά μπροστά από τις δύο Red Bull στη 4η θέση, ενώ βελτιωμένη φάνηκε και η Renault.

Oι δύο Mercedes βγήκαν και πάλι με νέο σετ super soft γόμας, με τον Bottas να ανεβαίνει στη 3η θέση, όμως ο Hamilton έκανε λάθος στον γρήγορο γύρο του και έμεινε 4ος.

Έτσι, οι δύο Ferrari έκαναν το 1-2, με τις Meredes στο 3-4, στη 5η θέση ο Massa, με τις δύο Red Bull στο 6-7, με τους Stroll, Palmer και Sainz να συμπληρώνουν τη πρώτη 10άδα.

Αποτελέσματα FP3: 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles