spot_img

GP Κίνας QP: O Bottas κέρδισε τον Hamilton στο 1-2 της Mercedes

O Valtteri Bottas ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP Κίνας του 2019 παίρνοντας την πρώτη του φετινή pole position.

O Φινλανδός ήταν ταχύτατος όλο το διήμερο και η μάχη κρίθηκε τη τελευταία στιγμή ανάμεσα σε αυτόν και τον teammate του, με την Mercedes να κάνει το δεύτερο 1-2 στο 2019. Ο Bottas στη τελευταία του προσπάθεια, έγραψε το 1:31.547 και πήρε την 7η pole της καριέρας του. Στη 2η θέση ακολούθησε ο Lewis Hamilton, o οποίος βρήκε τον χρόνο που έψαχνε αλλά στο τέλος έμεινε για 0.024s πίσω από τον teammate στο σε ένα ακόμα 1-2 για την Mercedes που αύριο θα έχει τον πρώτο ρόλο. Ο Sebastian Vettel έμεινε στη 3η θέση για 0.301s από τον Bottas και αύριο θα φέρει τη μάχη στους πρωταθλητές για το 1000 GP στην ιστορία του σπορ.

Ο Charles Leclerc έμεινε στη 4η θέση, μπροστά από τον Max Verstappen, με τους 5 πρώτους οδηγούς να εκκινούν αύριο με τη medium γόμα ελαστικών. Ο Pierre Gasly προκρίθηκε στο Q3, αλλά η απόστασή του από τον Verstappen είναι ακόμα μεγάλη και μάλιστα άφησε για λίγα χιλιοστά πίσω του τις δύο Renault, με τον Daniel Ricciardo μπροστά από τον Nico Hulkenberg. Οι δύο Haas έκλεισαν τη 10άδα δίχως να γράψουν χρόνο, ενώ εκτός αυτής έμειναν οι δύο McLaren, οι οποίες φαίνεται να έχουν χάσει λίγο σε απόδοση.

Q1

Οι δύο οδηγοί της Williams ήταν τα πρώτα μονοθέσια στη πίστα που θα έδιναν μάχη για τις δύο τελευταίες θέσεις, με τον Russell να είναι 0.6s ταχύτερος του teammate του. Οι δύο Ferrari ακολούθησαν, με τον Vettel να είναι και πάλι ταχύτερος του Leclerc, με τις Mercedes να ετοιμάζονται. Ο Hamilton έκανε λάθος στη τελευταία στροφή, αλλά ήταν ταχύτερος των Ferrari, όμως ο Bottas έγραψε το 1:32.658 και ανέβηκε στη 1η θέση. Ο Verstappen έδειξε δυνατός με τη 3η θέση, ενώ ο Hulkenberg από τη 5η, μαρτυρά πως η Ferrari δεν ήταν στο απόλυτο όριο.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στην επικίνδυνη ζώνη ήταν ο Stroll με τις δύο Williams, με τους Giovinazzi και Albon να μην έχουν γράψει χρόνο. Ο Leclerc ήταν 11ος, με τις διαφορές να είναι πολύ μικρές και όπως ήταν λογικό, η Ferrari τον έστειλε για μια ακόμα προσπάθεια.

Ο Μονεγάσκος ανέβηκε στη 2η θέση, ενώ ο Norris ήταν σε δύσκολη κατάσταση, μέχρι να μείνει και μαθηματικά εκτός για 7η σερί φορά από τη πρώτη διαδικασία.

Από το Q1, αποκλείστηκαν οι Stroll, Russell, Kubica, o Giovinazzi που δεν έγραψε χρόνο λόγω προβλήματος και ο Albon που είχε ατύχημα στο FP3.

Q2

Οι οδηγοί που θα προκριθούν στο Q3, θα εκκινήσουν τον αγώνα με τη γόμα ελαστικών που θα γράψουν το καλύτερο χρόνο τους στο Q2.

Τόσο η Mercedes αλλά και η Ferrari επέλεξαν τη medium γόμα για τη πρώτη προσπάθεια στη διαδικασία, πράγμα που αν μείνουν σε αυτή, θα δούμε αύριο παρόμοια στρατηγική. Το ίδιο ακολούθησε και η Red Bull με τον Verstappen, αλλά όχι με τον Gasly.

O Bottas ήταν εντυπωσιακός και έσπασε τα χρονόμετρα στο 1:31.728 και ήταν 0.5s ταχύτερος του Vettel, με τον Leclerc να τον ακολουθεί, ενώ ο Verstappen ήταν ταχύτερος του Hamilton που είχ εέναν κακό γύρο. Οι 5 πρώτοι όμως φαίνεται πως είχαν αρκετή διαφορά ώστε να περάσουν στην επόμενη φάση, με μόνο ερωτηματικό τον Hamilton.

Ο Gasly ήταν στην 6η θέση, μπροστά από τους Kvyat, Magnussen, Ricciardo και Hulkenberg. Όμως περίπου 3 λεπτά για το τέλος, η Mercedes έβγαλε τον Bottas με σετ της soft γόμας και το ίδιο ακολούθησαν στη Ferrari με τον Vettel και στη Red Bull με τον Verstappen, όχι όμως ο Hamilton που έβαλε νέο σετ της medium.

Κανένας εκ των κορυφαίων συνδυασμών δεν βελτίωσε, με τις δύο McLaren να μην κάνουν αρκετά καλή δουλειά και τις δύο Haas να περνάνε μαζί με τις δύο Renault. O Hamilton όμως έγραψε το 1:31.637 και ανέβηκε στη 1η θέση και έδειξε πως έχει τη ταχύτητα να παλέψει για τη pole.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Kvyat, Perez, Raikkonen, Sainz & Norris.

Q3

Έπρεπε να περάσουν περίπου 2 λεπτά για να δούμε μονοθέσιο στη πίστα, με τις δύο Mercedes να βγαίνουν πρώτες από τους κορυφαίους συνδυασμούς.

Ο Hamilton έγραψε το 1:31.570 για να έρθει ο Bottas και να του πάρει τη 1η θέση για 0.007s. Ο Verstappen ήταν ταχύτερος του Leclerc, όμως ο Vettel ανέβηκε στη 3η θέση όντας 0.438s πιο αργός των δύο Mercedes. O Gasly ήταν λίγα χιλιοστά ταχύτερος του Hulkenberg, o Ricciardo ήταν με χρησιμοποιημένη γόμα και οι δύο Haas να μην έχουν γράψει χρόνο.

Μπαίνοντας στα τελευταία 2 λεπτά, οι οδηγοί της Mercedes βγήκαν και πάλι πρώτοι στη πίστα, με τον Hamilton να ψάχνει χρόνο να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Πίσω τους ήταν ο Leclerc, ενώ ο Vettel προτίμησε να είναι πίσω από τις δύο Renault.

O Hamilton ήταν πολύ γρήγορος, αλλά δεν έκανε καλό τελευταίο κομμάτι και έμεινε 2ος, με τον Bottas να βελτιώνει στο 1:31.547, με τον Vettel να παίρνει τη 3η θέση για 0.017s από τον Leclerc που πήρε τη 4η θέση. Μεγάλη μάχη είδαμε ανάμεσα στις Renault, με τον Ricciardo να κερδίσει τον Hulkenberg, με τις Red Bull Και τις Haas να μη γράφουν τελική προσπάθεια.

Αυτός όμως που χαμογέλασε στο τέλος ήταν ο Bottas με την 7η pole της καριέρας του.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles