spot_img

GP Κίνας QP: Ο Verstappen έδωσε στη Red Bull την pole #100

O Max Verstappen ήταν ο πρωταγωνιστής στο QP του GP Κίνας και κατέκτησε την πέμπτη συνεχόμενη pole position του στο 2024.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Κίνας ήταν μια περίοδος με αρκετά συμβάντα και συγκινήσεις, αλλά είχαν τον συνηθισμένο πρωταγωνιστή. Με κεκτημένη ταχύτητα από τον πρωινό Αγώνα Σπριντ, ο Max Verstappenγια άλλη μία φορά σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και εξασφάλισε την pole position, όπως έχει κάνει σε όλους τους φετινούς αγώνες μέχρι στιγμής.

Δίπλα του θα βρίσκεται ο Sergio Perez, με τη Red Bull Racing, η οποία πανηγύρισε την 100ή pole στην ιστορία της, να «κλειδώνει» την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Πιο πίσω, ο Fernando Alonso με την Aston Martin πήρε την 3η θέση και ο Lando Norris της McLaren την 4η.

Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση της Scuderia Ferrari, με τον Charles Leclerc να είναι μόλις στην 6η θέση ενώ ο Carlos Sainz ήταν 7ος. Σοκ στη Mercedes-AMG, καθώς ο Lewis Hamilton μετά τη 2η θέση στον Αγώνα Σπριντ, πήρε τη 18η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Ιαπωνίας και τις προβλέψεις μας για τον αγώνα της Κίνας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε play στο παρακάτω βίντεο. 

Q1

Λίγες ώρες μόλις μετά τον Αγώνα Σπριντ και όσα έγιναν εκεί, τα μονοθέσια ξαναβγήκαν στην πίστα της Σαγκάης για τις κατατακτήριες δοκιμές, που θα καθόριζαν τη σειρά εκκίνησης στο grand prix της Κυριακής. Ο καιρός ήταν καλός και αυτήν τη φορά δεν υπήρχε η απειλή της βροχής. Το σημαντικό στοιχείο, και αυτό που άλλαξε από πέρυσι στο φορμάτ των αγωνιστικών 3ημέρων που έχουν Αγώνα Σπριντ, είναι ότι τα μονοθέσια δεν ήταν σε καθεστώς parc ferme και οι ομάδες μπορούσαν να κάνουν ό,τι αλλαγές ήθελαν σε αυτά.

Οι οδηγοί για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να κάνουν γρήγορους γύρους με τα μαλακά ελαστικά της Pirelli σε κατατακτήριες, αφού χθες είχαν τρέξει μόνο με τα μεσαία όσο η πίστα ήταν στεγνή. Ήταν μια διαδικασία εκμάθησης και οι θέσεις άλλαζαν σε κάθε πέρασμα, καθώς οι οδηγοί βελτίωναν τους χρόνους τους.

Στο τέλος ο Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο αλλά η τεράστια έκπληξη ήταν ότι ο Lewis Hamilton, που ήταν δεύτερος στον αγώνα Σπριντ, βρέθηκε στη 18η θέση και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Δεν ήταν ο μόνος που δυσκολεύτηκε, καθώς ο Perez σώθηκε οριακά στη 15η θέση, μόλις 42 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Zhou. Μαζί με τον Hamilton, εκτός συνέχειας έμειναν οι Zhou, Magnussen, Tsunoda και Sargeant. Για πρώτη φορά φέτος και οι δύο Alpine πέρασαν στο Q2.

Q2

Το δεύτερο σκέλος ξεκίνησε με όλα να δείχνουν φυσιολογικά. Οι οδηγοί έκαναν τους τους γύρους τους και ο πίνακας των χρόνων γέμιζε με ονόματα, με πρώτο όπως συνήθως αυτό του Μαξ Φερστάπεν. Όλα όμως μπήκαν σε παύση 6:44 πριν από το τέλος. Ο Sainz είχε έξοδο στην τελευταία στροφή της πίστας και χτύπησε, με μικρή ταχύτητα, στις μπαριέρες.

Η διαδικασία διακόπηκε με κόκκινη σημαία αλλά ο Ισπανός κατάφερε να ξεκολλήσει τη Ferrari του από τα προστατευτικά ελαστικά και με κατεστραμμένο το εμπρός μέρος να τη φέρει σιγά-σιγά στο γκαράζ της ομάδας του. Εκεί οι μηχανικοί άλλαξαν το ρύγχος της SF-24 και ο Ισπανός ήταν έτοιμος να επιστρέψει στην πίστα.

Η διακοπή δεν κράτησε πολύ και σύντομα τα μονοθέσια ξαναβγήκαν στην πίστα για να διεκδικήσουν οι οδηγοί τους τη θέση τους στην τελική 10άδα. Ο Sainz μετά το ατύχημα και ο Ράσελ που βρισκόταν ακριβώς πίσω του δεν είχαν προλάβει ακόμα να γράψουν χρόνο στο Q2.

Ο Verstappen ήταν για άλλη μία φορά εκείνος που τοποθέτησε το όνομά του στην πρώτη θέση του πίνακα των χρόνων, και μάλιστα με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο, που ήταν ο Sergio Perez, ενώ ακολούθησαν οι δύο Ferrari των Sainz και Leclerc. Εντυπωσιακή επίδοση από τον Ισπανό και ακόμα πιο εντυπωσιακή από τον Bottas, ο οποίος με το μονοθέσιο της Sauber πήρε τη 10η θέση. Οι πέντε οδηγοί που αποκλείστηκαν ήταν οι Stroll, Ricciardo, Ocon, Albon και Gasly. Στρολ.

Q3

Χωρίς περαιτέρω συμβάντα, το τρίτο και αποφασιστικό μέρος των κατατακτήριων ξεκίνησε με τα μονοθέσια να βγαίνουν στην πίστα για την πρώτη τους γρήγορη προσπάθεια, για έναν γύρο που θα έπρεπε να είναι ταυτόχρονα «banker» και ικανός να τους φέρει όσο γίνεται πιο ψηλά στην κατάταξη. Ταχύτερος ήταν ο Verstappen, και μάλιστα με διαφορά 4 δεκάτων, μπροστά από τους Alonso και Perez, ενώ ακολούθησαν οι δύο McLaren των Norris και Piastri και οι δύο Ferrari των Sainz και Leclerc.

Οι οδηγοί επέστρεψαν στα γκαράζ τους και ετοιμάστηκαν για τη δεύτερη προσπάθειά τους, αν και φαινόταν ήδη αρκετά δύσκολο να εκθρονιστεί ο Verstappen από την πρώτη θέση. Όντως, η πρώτη θέση δεν άλλαξε, αλλά πίσω από τον Verstappen, που εξασφάλισε την pole position βελτιώνοντας το χρόνο του, τοποθετήθηκε ο Perez, που πήρε τη 2η θέση. Ο Alonso θα ξεκινήσει από την 3η θέση και θα έχει δίπλα του στην 4η θέση τον Norris. Ακολούθησαν οι Piastri, Leclerc, Sainz, Russell, Hulkenberg και Bottas.

Ο αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί της Κυριακής.

 

Αποτελέσματα QP GP Κίνας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles