spot_img

GP Λας Βέγκας: Φόβοι για πρωτόγνωρες καταστάσεις

Για όλες τις ομάδες της Formula 1, το GP Λας Βέγκας θα είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο. Ένα μία νέα πίστα σε συνδυασμό με χαμηλές θερμοκρασίες, που μπορεί να δούμε μερικές περίεργες στιγμές το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Η αλήθεια είναι ότι τα δεδομένα που έχουν οι ομάδες της Formula 1 για την συγκεκριμένη πίστα είναι απειροελάχιστα. Το Grand Prix Λας Βέγκας ενδέχεται να είναι απ’ τους πιο κρύους αγώνες και αυτό είναι κάτι το οποίο (με δηλώσεις του Ross Brawn) δεν είχε συνυπολογιστεί όταν πάρθηκε η απόφαση να διοργανωθεί αγώνας εκεί. Για τον λόγο αυτό, και επειδή ακόμα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γύρω απ’ τις συνθήκες του τριημέρου, η Pirelli θα φέρει τα μαλακότερα σετ, ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα των θερμοκρασιών στα ελαστικά.

Μάλιστα, o Mario Isola, ο Διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Pirelli, δήλωσε:

«Είναι ένα βήμα προς το άγνωστο, για όλους θεωρώ. Στο Λας Βέγκας θα έχει κρύο, είναι σιρκουί πόλης. Εργαζόμασταν λοιπόν, με τις ομάδες και τους ζητήσαμε εκ των προτέρων δεδομένα απ’ τους προσομοιωτές για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πόση ενέργεια δίνει η διάταξη της πίστας στα ελαστικά. Είχαμε πληροφορίες από τις εταιρείες που κατασκευάζουν την άσφαλτο για να καταλάβουμε πόσο λειαντική είναι η άσφαλτος και ποιο είναι το επίπεδο ερπυσμού που μπορούμε να περιμένουμε. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά στο Λας Βέγκας».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Βραζιλίας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο.


Οι κατατακτήριες θα γίνουν τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) και η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί γύρω στους τέσσερις με πέντε βαθμούς κελσίου. Ο Alexander Albon, ανέφερε ότι θα’ ναι πολύ ενδιαφέρουσες οι κατατακτήριες, καθώς μπορεί να χρειαστούν 3-4 γύροι για να έρθουν στο σωστό παράθυρο λειτουργίας τα ελαστικά. Επί λέξει, δήλωσε:

«Αναρωτιέμαι αν κάνουμε τρεις ή τέσσερις γύρους προετοιμασίας για τις κατατακτήριες. Θα είναι δύσκολο».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles