spot_img

Η General Motors μπαίνει στην F1

H General Motors ανακοίνωσε τη μελλοντική της είσοδο στην F1 και θα το κάνει σε συνεργασία με την Andretti-Global. 

Είναι ήδη γνωστό πως η General Motors έχει συμμαχήσει με την Andretti Global ώστε να δημιουργήσουν μια νέα, 11η ομάδα στη Formula 1. Ωστόσο η στήριξη που έχει λάβει η αμερικανική ομάδα του Michael Andretti δεν ήταν αυτή που θα περίμενε. Πράγμα λογικό γιατί οι υπάρχουσες ομάδες δεν θέλουν να μοιραστούν τα έσοδα από την εμπλοκή τους στο σπορ.

Όμως η FIA έχει δώσει το πράσινο φως και η Andretti προχώρησε σε μία κίνηση ματ που να “αναγκάσει” τις ομάδες να αποδεχθούν την είσοδο της Andetti-Cadillac στο σπορ. Λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει η δράση στο Grand Prix Λας Βέγκας, η General Motors ανακοίνωσε πως θέλει να εισέλθει στη Formula 1 επίσημα από το 2028 αλλά όχι ως απλός χορηγός – ως κατασκευαστής κινητήρων.

Η αμερικανική εταιρεία δήλωσε επίσημη συμμετοχή στην FIA ως κατασκευαστής μονάδων ισχύος και θα προμηθεύει αποκλειστικά την Andretti. Έτσι, θα πλαισιώσει τις: Mercedes, Ferrari, RBPT-Ford, Honda, Alpine και Audi ως ο έβδομος διαφορετικός κατασκευαστής μονάδων ισχύος στη Formula 1. Ο πρόεδρος της GM, Mark Reus, δήλωσε.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που η ομάδα της Andretti-Cadillac θα εφοδιάζεται από δικούς μας κινητήρες. Με τη βαθιά μας τεχνογνωσία στη μηχανική και στους αγώνες, είμαστε σίγουροι ότι θα αναπτύξουμε μια επιτυχημένη μονάδα ισχύος για τη Formula 1 και θα έχουμε την Andretti-Cadillac ως την εργοστασιακή μας ομάδα. Θα λειτουργήσουμε με τους καλύτερους μηχανικούς στο υψηλότερο επίπεδο, με πάθος και αξιοπρέπεια που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του σπορ σε όλο τον κόσμο».

Η Andretti-Global σχεδιάζει να εισέλθει στη Formula 1 το 2025 ως η 11η ομάδα, ωστόσο θα πρέπει για τις πρώτες τρεις σεζόν να προμηθευτεί έναν εκ των κινητήρων των Mercedes, Ferrari, RBPT-Honda ή Renault/Alpine. Ωστόσο για να το πράξει αυτό, πρέπει να έρθει σε εμπορική συμφωνία με την FOM. Εάν δεν το καταφέρει και οι προσπάθειές της πέσουν στο κενό, τότε η General Motors δεν πρόκειται να εισέλθει στη Formula 1.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Βραζιλίας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles