spot_img

GP Λας Βέγκας FP1: Προβλήματα και διακοπή με το… καλημέρα

Ο Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Λας Βέγκας σε μία διαδικασία που ολοκληρώθηκε πρόωρα. 

Το πιο πολυαναμενόμενο αγωνιστικό τριήμερο της χιλιετίας ξεκίνησε και δεν προσέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Τo Grand Prix Λας Βέγκας της Formula 1, ο 21ος αγώνας της σεζόν δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς πραγματοποιήθηκαν μόλις 9 λεπτά δράσης.

Ταχύτερος οδηγός ήταν ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari. O Μονεγάσκος με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:40,909 κάνοντας μόλις τρία περάσματα. Ακολούθησαν στις θέσεις 2 και 3 οι οδηγοί της Haas, Nico Hulkenberg και Kevin Magnussen.

Οι χρόνοι δεν ήταν αντιπροσωπευτικοί, με τους 15 οδηγούς που πρόλαβαν να κάνουν χρονομετρημένη προσπάθεια στο FP1 να τους χωρίζουν 8 δευτερόλεπτα. Εδώ σταματάει η δράση.

Η πρώτη κόκκινη σημαία του τριημέρου προκλήθηκε από τον Carlos Sainz. O κινητήρας της SF-23 έσβησε στην ευθεία του «Las Vegas Strip». Από το ριπλέι φαίνεται να έχει περάσει πάνω από ένα κάλυμμα φρεατίου.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Βραζιλίας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο.

Οι άνθρωποι της πίστας έκαναν έλεγχο και είδαν πως δεν είχαν τη δυνατότητα να επισκευάσουν γρήγορα εκείνο το σημείο. Ως αποτέλεσμα η Διεύθυνση Αγώνα ανακοίνωσε πως η διαδικασία δεν θα συνεχιστεί. Μέχρι το FP2 θα γίνει ενδελεχής έλεγχος σε όλη την πίστα ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει παρόμοιο περιστατικό ξανά.

Ο Sainz δεν ήταν ο μόνος που υπέστη ζημιά σε εκείνο το σημείο. Ο Esteban Ocon τραυμάτισε στο ίδιο σημείο την A523 του και οι μηχανικοί της Alpine θα προβούν σε αλλαγή σασί.

Αποτελέσματα FP1 GP Λας Βέγκας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles