spot_img

GP Λας Βέγκας: Στον «αέρα» το FP2, διαστάσεις φιάσκου παίρνει ο αγώνας

Ολοένα και δυσκολεύουν τα πράγματα στο GP Λας Βέγκας έπειτα από τα θέματα ασφαλείας της πίστας που διέκοψαν τη δράση στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Η δράση στο Grand Prix Λας Βέγκας ξεκίνησε νωρίτερα αλλά διεκόπη αμέσως. Ένα καπάκι υπονόμου αποκολλήθηκε και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στα μονοθέσια των Carlos Sainz και Esteban Ocon. Ως αποτέλεσμα το FP1 είχε δράση μόλις για 8 λεπτά.

Η έναρξη του FP2 που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 10:00πμ ώρα Ελλάδος (μεσάνυχτα τοπική) θα καθυστερήσει. Ο λόγος είναι πως πρέπει να γίνει έλεγχος σε όλα τα καπάκια υπονόμων που υπάρχουν στη διαδρομή των 6,2 χιλιομέτρων στο Λας Βέγκας.

Ωστόσο ο χρόνος πιέζει, καθώς στις 04:00πμ τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδος) οι δημόσιοι δρόμοι από τους οποίους περνάει η πίστα θα πρέπει να ανοίξουν ώστε να συνεχιστεί η κυκλοφορία οχημάτων. Αυτό βάζει ακόμη ένα εμπόδιο στη Formula 1, που εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τη διάρκεια του FP2 στα 90 λεπτά.

Από τις ζημιές που προκλήθηκαν στο FP1, τόσο στο μονοθέσιο του Sainz όσο και στου Ocon θα πρέπει να γίνει αλλαγή σασί. Βέβαια, ο Ισπανός είναι σε χειρότερη θέση, καθώς οι μηχανικοί της Ferrari θα αλλάξουν επίσης: κινητήρα εσωτερικής καύσης, την μπαταρία (energy store) και τo control electronics.

Οι διοργανωτές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί το FP2 με διάρκεια 90 λεπτών και ώρα έναρξης τις 2:00 τοπική (12:00 ώρα Ελλάδας). Θα κάνουν προσπάθεια να αφαιρέσουν όλα τα καπάκια, που τελικά ανήκουν σε βαλβίδες ύδρευσης, και να γεμίσουν τις τρύπες με τσιμέντο ταχείας πήξεως.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Βραζιλίας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles