spot_img

GP Μ. Βρετανίας FP1: Στην κορυφή ο Bottas μπροστά από τον Hamilton

O Valtteri Bottas ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο FP1 του GP Μ. Βρετανίας, εκμεταλλευόμενος τις μικτές συνθήκες της πίστας του Σίλβερστον.

Με έναν αρκετά παράξενο τρόπο ξεκίνησε το αγωνιστικό τριήμερο του Grand Prix Μ. Βρετανίας, με τον Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo να ολοκληρώνει στην κορυφή της κατάταξης. Ο Φινλανδός με τα ενδιάμεσα ελαστικά σημείωσε το 1:42,781 και ήταν κατά μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος του Λιούις Χάμιλτον που έκανε χρόνο με τη μαλακή γόμα ελαστικών.

Η βροχή επηρέασε το πρόγραμμα των ομάδων, με μόλις 10 οδηγούς να γράφουν χρονομετρημένη προσπάθεια. Αυτό ενδέχεται να επηρεάσει τη συνέχεια του τριημέρου μιας και αρκετοί είναι αυτοί που έχουν φέρει αναβαθμίσεις στα μονοθέσιά τους και η συλλογή δεδομένων είναι πολύτιμη.

Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε στο FP1 του Grand Prix Μ. Βρετανίας. Η βροχή έκανε την εμφάνισή της λίγα λεπτά πριν την έναρξη της διαδικασίας και «χτύπησε» ορισμένα κομμάτια της πίστας. Αυτό οδήγησε τις ομάδες στο να χρησιμοποιήσουν τα ενδιάμεσα ελαστικά στην αρχή του 60λεπτου.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά

Λίγοι ήταν αυτοί που βγήκαν για τα αναγνωριστικά τους περάσματα, με τις ομάδες να βλέπουν τα προγράμματά τους να επηρεάζονται σημαντικά. Σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν φέρει αναβαθμίσεις στα μονοθέσιά τους και η αξιολόγησή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μέχρι να συμπληρωθούν 20 λεπτά, ο ήλιος είχε κάνει την εμφάνισή του, αλλά η πίστα είχε ακόμα νερό σε κάποια σημεία. Εντυπωσιακά ήταν τα πλάνα της μετάδοσης που έδειχναν το νερό να εξατμίζεται από την επιφάνεια του οδοστρώματος.

Μέχρι να συμπληρωθούν 30 λεπτά στο FP1, ο Σάινθ της Ferrari ήταν στην κορυφή της κατάταξης με χρόνο στο 1:42,967. Μέχρι εκείνο το σημείο, 9 οδηγοί είχαν συμπληρώσει χρονομετρημένη προσπάθεια.

Για αρκετή ώρα επικρατούσε ησυχία στην πίστα, την οποία «έσπασε» ο Χάμιλτον με 12 λεπτά να απομένουν για το τέλος. Οι γύροι του ήταν αναγνωριστικοί, όμως έγινε αμέσως αντιληπτό πως η πίστα ήταν πολύ κοντά στο σημείο όπου τα ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα ήταν απαραίτητα.

Πράγματι, με κάτι λιγότερο από 10 λεπτά, ο οδηγός της Mercedes έκανε pit-stop και πέρασε στη μαλακή γόμα ελαστικών. Το παράδειγμά του το ακολούθησαν κι άλλοι οδηγοί, με την πίστα να γεμίζει από μονοθέσια στο τέλος του FP1. Σε εκείνο το σημείο, μόλις το δεύτερο κομμάτι είχε νερό στην πίστα. Ο Χάμιλτον κατάφερε να βελτιώσει αλλά δεν πέρασε τον Μπότας που είχε γράψει την ταχύτερη επίδοση με τα ενδιάμεσα ελαστικά.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε πρόωρα όταν ο Στρολ έχασε τον έλεγχο στη στροφή Κοπς που είχε πολύ νερό, έχοντας ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα.

Η δράση συνεχίζεται στις 18:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Σίλβερστον.

Αποτελέσματα FP1 GP Μ. Βρετανίας

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles