spot_img

GP Μ. Βρετανίας FP3: Η μάχη για τις κατατακτήριες ξεκίνησε νωρίς

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP της Μ. Βρετανίας, με την Ferrari να είναι απίστευτα κοντά.

Ο Βρετανός επέστρεψε στη κορυφή εντός έδρας και θέλει να μείνει εκεί, γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο του τριημέρου μέχρι στιγμής. Το φράγμα του 1:27 έσπασε, με τον Hamilton να γράφει το 1:26.722 που του έδωσε την 1η θέση. Ο Kimi Raikkonen με την Ferrari ολοκλήρωσε στην 2η θέση της διαδικασίας και ήταν 0.093s πίσω από τον οδηγό της Mercedes, με τη διαφορά να είναι πολύ μικρή και τη μάχη να αναμένεται μεγάλη στο Q3.

Οι Valtteri Bottas και Sebastian Vettel ακολούθησαν στις θέσεις  3 και 4, με τον Γερμανό να μην κάνει δεύτερη προσπάθεια με νέο φρέσκο σετ της soft γόμας. Οι δύο Red Bull έμειναν πάνω από 1 δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή και έκλεισαν στις θέσεις 5 και 6.

Εντυπωσιακή η εμφάνιση της Sauber, με τον Charles Leclerc να είναι στην 7η θέση, μπροστά από τις δύο Haas, ενώ ο Marcus Ericsson ολοκλήρωσε την πρώτη 10άδα.

Άκρως τρομακτικό ατύχημα είχε ο Brendon Hartley στο πρώτο 15λεπτο, με τον οδηγό της Toro Rosso να έχει αστοχία της εμπρός ανάρτησης και να χτυπά με δύναμη στον τοίχο.

To FP3

Στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας, ο Verstappen ήταν ο μόνος που βρισκόταν στη πίστα για να γράψει χρόνους. Ο Ολλανδός δεν έκανε χθες καμία προσπάθεια, καθώς είχε έξοδο στα πρώτα στάδια του FP2. Με το που συμπληρώθηκαν 10 λεπτά στη κατάταξη, ο Raikkonen τον εκθρόνισε από τη κορυφή, με την Ferrari να επιλέγει από νωρίς να κάνει τα πρώτα της περάσματα.

Ο Vettel ήταν πιο αργός του teammate του μετά την πρώτη προσπάθεια, με τον Φινλανδό να βελτιώνει τον ταχύτερο χρόνο στο 1:27.607, με την soft γόμα. Σε εκείνο το σημείο όλο και περισσότεροι οδηγοί είχαν βγει για χρονομετρημένες προσπάθειες.

Όμως, μόλις είχαν συμπληρωθεί 15 λεπτά, ο Harltey είχε ένα άκρως τρομακτικό ατύχημα που έβγαλε κόκκινη σημαία. Ο Νεοζηλανδός, στα φρένα για την στροφή 6, είδε την εμπρός αριστερή ανάρτηση να διαλύεται κι έπειτα από μια περιστροφή 180 μοιρών, έφυγε με φορά στα προστατευτικά ελαστικά. Ευτυχώς, ο οδηγός της Toro Rosso ήταν καλά στην υγεία του, με το ιατρικό αυτοκίνητο να τον ψάχνει στη πίστα για να τον μεταφέρει στο ιατρικό κέντρο.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις δύο Mercedes να βγαίνουν ώστε να γράψουν τις πρώτες τους γρήγορες προσπάθειες στη διαδικασία με την soft. O Hamilton έγραψε αρχικά τον 2ο χρόνο, όμως στη συνέχεια σημείωσε το 1:27.442 για να ανέβει στη κορυφή της διαδικασίας. Ο Bottas από την άλλη έμεινε μόλις στην 4η θέση, δίχως να μπορεί να απειλήσει τους τρεις πρώτους.

Οι δύο Sauber είχαν εξαιρετική διαδικασία, με τον Leclerc να είναι 5ος και ο Ericsson στην 6η θέση, μπροστά από τις δύο Red Bull. Οι δύο McLaren και οι δύο Force India είχαν επιλέξει να κάνουν τα πρώτα τους περάσματα με την medium γόμα.

Μπαίνοντας στο τελευταίο 20λεπτο, οι ομάδες ετοιμάστηκαν να φορέσουν δεύτερο σετ της soft γόμας, με την Ferrari να κάνει την αρχή. Ο Raikkonen πήγε για να βελτιώσει και το κατάφφερε σε δύο διαδοχικές προσπάθειες. Ο Φινλανδός ήταν πολύ γρήγορος και σημείωσε το 1:26.815, χρόνος που αποτελούσε τον ταχύτερο του τριημέρου μέχρι στιγμής. Ο Bottas ήταν πολύ πιο αργός και δεν κατάφερε να βρεθεί κοντά στον οδηγό της Ferrari, όμως ήταν ταχύτερος του teammate του.

Όταν ήρθε η σειρά του Hamilton, o Βρετανός έκανε έναν εξαιρετικό χρόνο και με το 1:26.722 ανέκτησε την 1η θέση. Ο Vettel δεν είχε βγει για δεύτερη χρονομετρημένη προσπάθεια, με τον ταχύτερο γύρο του να είναι 1.129s πιο αργός από αυτόν του Hamilton, όμως ο γύρος του Raikkonen μαρτυρά πως η Ferrari είναι πολύ γρήγορη.

Οι δύο οδηγοί της Red Bull βελτίωσαν τους χρόνους τους και ανέβηκαν στις θέσεις 5 και 6, με τον Leclerc να βελτιώνει και παλι και να ανεβαίνει στην 7η θέση, μπροστά από  τις δύο Haas.

Στα τελευταία λεπτά και οι υπόλοιποι βγήκαν για να γράψουν τις τελευταίες τους προσπάθειες και να κάνουν προσομοιώσεις εκκίνησης. Όλοι, εκτός του Sebastian Vettel, o οποίος έμεινε στα pit, με ερωτηματικά να μαζεύονται στην Scuderia.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles