spot_img

GP Μ. Βρετανίας: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Η Formula 1 επιστρέφει στην αγωνιστική δράση με έναν από τους πιο εμβληματικούς αγώνες της, το GP Μ. Βρετανίας και παρακάτω μπορείτε να δείτε το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Το Πρωτάθλημα της Formula 1 συνεχίζεται το τριήμερο 1-3 Ιουλίου με το δέκατο από τους 22 αγώνες για τη σεζόν του 2022. Μετά το δεύτερο σύντομο ταξίδι στην αμερικάνικη ήπειρο και το GP Καναδά, οι ομάδες επιστρέφουν στην Ευρώπη για 4 αγώνες μέχρι την καλοκαιρινή διακοπή, που θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες τον Αύγουστο. Η αρχή γίνεται το ερχόμενο τριήμερο με το GP Μεγάλης Βρετανίας.

Πρόκειται, αν όχι για τον πιο ιστορικό, έναν από τους πιο ιστορικούς θεσμούς στη Formula 1. Το GP Μεγάλης Βρετανίας το 1950 ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας της ιστορίας, με νικητή τον Giuseppe «Nino» Farina. Η πίστα που φιλοξενεί τον αγώνα είναι το θρυλικό Silverstone, με την πρώτη ανεπίσημη χρονιά που διεξήχθη αγώνας στην τοποθεσία να είναι το 1948. Τα επόμενα χρόνια υπήρξαν και άλλες πίστες που φιλοξένησαν το GP Μεγάλης Βρετανίας (Aintree, Brands Hatch), όμως από το 1987 η μόνιμη «βάση» του θεσμού είναι το Silverstone Circuit.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Στον τομέα των στατιστικών, ο Lewis Hamilton είναι ο κάτοχος του ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες στο GP Μεγάλης Βρετανίας, έχοντας σημειώσει 8, ακολουθούν οι Jim Clark και Alain Prost με 5, ενώ ο Nigel Mansell έχει 4. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τρεις από τους τέσσερις πολυνίκεις του θεσμού είναι Βρετανοί οδηγοί. Στις ομάδες, η Ferrari έχει νικήσει το GP Μεγάλης Βρετανίας 16 φορές, η McLaren 14, ενώ ακολουθούν οι Williams και Mercedes με 10 και 9 νίκες αντίστοιχα.

Στην υβριδική εποχή, ο Lewis Hamilton με Mercedes έχει πετύχει σχεδόν το απόλυτο, κατακτώντας επτά από τους οκτώ αγώνες στο Silverstone Circuit με την ονομασία GP Μεγάλης Βρετανίας. Υπήρξε, επίσης, ο επετειακός αγώνας των 70 χρόνων της Formula 1 που διεξήχθη στην ίδια πίστα το 2020, με τη νίκη να καταλήγει στο Max Verstappen με Red Bull Racing.

Το τριήμερο του GP Μεγάλης Βρετανίας θα μεταδοθεί από τη δημόσια (ΕΡΤ Sports, ΕΡΤ 2) και τη συνδρομητική τηλεόραση (Cosmote Sport 5).

Μπορείτε να βρείτε όλες μας τις εκπομπές και στο Spotify. Μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Πρόγραμμα F1 GP Μ. Βρετανίας

Παρασκευή 1 Ιουλίου

15:00-16:00 | 1η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP1)

18:00-19:00 | 2η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP2)

Σάββατο 2 Ιουλίου

14:00-15:00 | 3η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP3)

17:00-18:00 | Κατατακτήριες δοκιμές (Qualifying)

Κυριακή 3 Ιουλίου

17:00-19:00 | Αγώνας (Race)

Δείτε το GP Ίμολα για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles