spot_img

O Piquet απολογήθηκε για τα ρατσιστικά σχόλια προς τον Hamilton

Ο Nelson Piquet απολογήθηκε μέσω ανακοίνωσης στον Lewis Hamilton για τη χρησιμοποίηση της ρατσιστικής λέξης εναντίον του στη συνέντευξη που έδωσε το 2021 στη μητρική του γλώσσα.

Ο Nelson Piquet ξεπέρασε τα όρια σε συνέντευξη που παραχώρησε το 2021 όταν μιλούσε σε μέσο της πατρίδας του. Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 αναφερόταν στη σύγκρουση του Lewis Hamilton με το Max Verstappen στο GP Μεγάλης Βρετανίας της περσινής χρονιάς. Ο Βραζιλιάνος χρησιμοποίησε ρατσιστική γλώσσα αναφερόμενος στο Βρετανό οδηγό της Mercedes-AMG και δέχτηκε τεράστια αρνητική κριτική από το σύνολο της κοινότητας της Formula 1 και όχι μόνο.

Ο Nelson Piquet δημοσίευσε ανακοίνωση με την οποία απολογείται για τη χρήση της λέξης, χαρακτηρίζοντάς τη «κακή σκέψη» και ισχυρίστηκε πως δεν είχε ρατσιστική τάση. Αντιθέτως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο όρος χρησιμοποιείται ευρέως στη Βραζιλία για να αναφερθεί σε ένα άτομο αυτών των χαρακτηριστικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Nelson Piquet.

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω την ιστορία που κυκλοφορεί στα media σχετικά με ένα σχόλιο που έκανα σε μία συνέντευξη την περασμένη χρονιά. Αυτό που είπα ήταν μία κακή σκέψη, δεν το λέω προς υπεράσπιση της φράσης μου. Ωστόσο, θέλω να ξεκαθαρίσω πως αυτή χρησιμοποιείται ευρέως για πολλά χρόνια στη βραζιλιάνικη γλώσσα (Portuguese) ως συνώνυμο για τη λέξη άνθρωπος και ποτέ δεν είχα σκοπό να προσβάλω.Δε θα χρησιμοποιούσα ποτέ τη λέξη για την οποία κατηγορήθηκα πώς είπα από ορισμένες μεταφράσεις. Ασφαλώς και καταδικάζω τον οποιαδήποτε ισχυρισμό πως με τη φράση αυτή ήθελα να υποτιμήσω έναν οδηγό λόγω του χρώματος του δέρματος του. Απολογούμαι από τα βάθη της καρδιάς μου στον οποιονδήποτε αισθάνθηκε προσβεβλημένος, συμπεριλαμβανομένου του Lewis (Hamilton), ο οποίος είναι ένας εκπληκτικός οδηγός. Η μετάφραση, όμως, από κάποια μέσα ενημέρωσης που κυκλοφορεί στα social media δεν είναι σωστή».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Ο Nelson Piquet πρόσθεσε επίσης.

«Οι προκαταλήψεις δεν έχουν θέση στη Formula 1 ή στην κοινωνία που ξεκαθαρίζω τις σκέψεις μου σε αυτόν τον τομέα».

Η ανακοίνωση απολογίας του Nelson Piquet έρχεται σχεδόν 24 ώρες μετά την αποκάλυψη της φρασεολογίας του απέναντι στο Lewis Hamilton, κάτι που έθιξε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για τη Formula 1 και όχι μόνο. Απομένει να αποδειχτεί εάν η αντίδραση που θα υπάρχει στο πρόσωπό του θα είναι ίδια ή μπορεί με κάποιον τρόπο να ηρεμήσει η όλη κατάσταση.

Δείτε το GP Ιμολα για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Μπορείτε να βρείτε όλες μας τις εκπομπές και στο Spotify. Μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles