spot_img

GP Μαϊάμι FP1: Στην κορυφή Leclerc και Ferrari

O Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Μαϊάμι για λογαριασμό της Scuderia Ferrari, σε μία πολύ εποικοδομητική και συναρπαστική περίοδο δοκιμών. 

Ο Charles Leclerc ολοκλήρωσε άλλη μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πρώτη θέση, με τον George Russell να βρίσκεται πίσω του και τους οδηγούς της Red Bull Racing να συμπληρώνουν τις πρώτες θέσεις.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος στην περιοχή Miami Gardens, με τη θερμοκρασία αέρα στους 33 βαθμούς κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 52 βαθμούς κελσίου. Η πλειοψηφία των οδηγών χρησιμοποιούσε τα medium ελαστικά στην αρχή, ενώ οι υπόλοιποι είχαν soft γόμα.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 10 λεπτών, οι δύο Red Bull Racing ήταν στην κορυφή, με τον Verstappen να είναι 1,170s μπροστά από τον Perez και στην 3η θέση βρισκόταν ο Charles Leclerc. Η Ferrari γρήγορα πέρασε στην αντεπίθεση, με τον Carlos Sainz να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο στο 1:33.163 και τον Leclerc να ακολουθεί στη 2η θέση. Ο Μονεγάσκος, λίγο μετά, κινήθηκε ακόμα ταχύτερα στο 1:32.949, με τη Ferrari να χρησιμοποιεί τα medium ελαστικά στις προσπάθειές της. 

Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Λίγο μετά τα πρώτα 18 λεπτά, ο George Russell ανέβασε τη Mercedes στη 2η θέση, μόλις 0,001s πίσω από τον ταχύτερο χρόνο! Οι νέες γρήγορες προσπάθειες έφεραν τον Carlos Sainz και πάλι στην κορυφή στο 1:32.679, με τους Perez και Leclerc πίσω του, τον Verstappen στην 5η θέση και τις Mercedes στις θέσεις 4 και 6 (Russell μπροστά από Hamilton).

Στη συμπλήρωση 35 λεπτών, ο Carlos Sainz ήταν στην πρώτη θέση, με τον Lewis Hamilton μόλις 0,021s πίσω του και τον Charles Leclerc να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Ο Valtteri Bottas, παράλληλα, έχασε τον έλεγχο στις στροφές 6 και 7, καταλήγοντας στα προστατευτικά ελαστικά με μικρή ζημιά στο πίσω μέρος της Alfa Romeo. Αυτό προκάλεσε την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας για περίπου 8 λεπτά. Στα τελευταία 17 λεπτά, οι οδηγοί βγήκαν εκ νέου στην πίστα για να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους στο FP1.

Ο Charles Leclerc με Ferrari ήταν ο ταχύτερος της διαδικασίας με χρόνο 1:31.098, με τον George Russell με Mercedes να έπεται στα 0,071s πίσω του. Οι δύο Red Bull Racing είχαν τις θέσεις 3 και 4, με τον Max Verstappen μπροστά από τον Sergio Perez. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Pierre Gasly με Alpha Tauri και ο Carlos Sainz με Ferrari ήταν στην 6η θέση, έχοντας σημειώσει γρήγορο χρόνο με τα medium ελαστικά.

Ο Alex Albon με Williams ήταν στην 7η θέση, ο Lewis Hamilton με Mercedes βρέθηκε στην 8η θέση και ο Kevin Magnussen με Haas ανέβηκε στην 9η θέση. Η McLaren είχε τους Daniel Ricciardo και Lando Norris στις θέσεις 10 και 11, με τον Fernando Alonso με Alpine να κατατάσσεται στη 12η θέση.

Ο Guanyu Zhou με Alfa Romeo ολοκλήρωσε το FP1 στη 13η θέση, μπροστά από τον Sebastian Vettel με Aston Martin (14η θέση) και τον Esteban Ocon με Alpine (15η θέση). Την κατάταξη συμπλήρωσαν, από τις θέσεις 16 έως 20, κατά σειρά, οι Lance Stroll (Aston Martin), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), Mick Schumacher (Haas) και Nicholas Latifi (Williams).

Αποτελέσματα FP1 GP Μαϊάμι

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles